in

Edebiyatımızın Çınarlarından Varlık Dergisi 85 Yaşında

Varlık Dergisi Temmuz 2018 tarihli sayısıyla 85. yaşlarını kutluyor!

varlik 85
- Reklam -
- Reklam -

Yaşar Nabi Nayır tarafından 1933 yılında kurulan dergi, o yıldan beri edebiyatımızın en etkili yayınlarından birisi olmayı sürdürüyor. Düzenlediği ödüller, hazırladıkları dosyalar, edebiyata kazandırdıkları şair ve yazarlarla Varlık hepimiz için kıymetli bir değer.

Derginin Temmuz 2018 tarihli sayısında kuruluşundan günümüze serüvenleri anlatıldı. Yazarlar, Varlık’ın edebiyat-kültür dünyamızdaki rolü, gençlerle ilişkisi, Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nin anlamını konuştu.

Gelin basın bültenine birlikte kulak verelim:

varlik 85 yasindaBu sayıda Murat Batmankaya “Varlık – Bir Uzun Koşu” başlıklı yazısında derginin kuruluşundan günümüze serüvenini önemleri hatları üzerinde durarak anlatırken, Süreyyya Evren “Ver Bize Bugünkü Dosyamızı da Haydi Varlık” başlığı altında 90’lar ve 2000’lerdeki etkinliğine, Nilgün Tutal ise “Varlık: Dostluk ve Bilgi İçin” başlıklı yazısında son yıllarına yoğunlaşıyorlar.

- Reklam -

Ayrıca Altay Öktem, Bâki Ayhan T., Behçet Çelik, Birgül Oğuz, Deniz Durukan, Erendiz Atasü, Feyza Hepçilingirler, Gamze Arslan, Gülce Başer, Hüseyin Ferhad, İnci Aral, Mehmet Can Doğan, Metin Cengiz, Murat Gülsoy, Murat Yalçın, Nazlı Karabıyıkoğlu, Nilgün Tutal, Pelin Buzluk, Salih Bolat, Selçuk Altun, Seray Şahiner ve Tuna Kiremitçi Varlık’ın edebiyat-kültür dünyamızdaki rolü, bir şair/yazar olarak kendi yazınsal serüvenlerindeki yeri, gençlerle ilişkisi, Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nin anlamı, Türkiye’deki güncel toplumsal/siyasi sorunlar karşısındaki tavrı konularında görüşlerini bildiriyorlar.

- Reklam -

Yeni sayı hakkında daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Nice yıllara… Varlık + Hece + Türk Edebiyatı Dergisi her ay alınmalı ve okunmalı. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

solgun ruhlar kitabi inceleme

Arayış Ormanı 2: Solgun Ruhlar Kitabı – Arayış Devam Ediyor

turk kulturunde vampirler inceleme

Vampirlerle İlgili Harika Bir Kaynak: Türk Kültüründe Vampirler Oburlar, Yalmavuzlar ve Diğerleri