in

Hayalet E-Dergi’nin Yeni Sayısı Bizlerle

Hayalperestlerin yazıp-çizdiği, keyifle okunan Hayalet e-Dergi’nin yeni sayısı yayınlandı.

hayalet e dergi ust
- Reklam -
- Reklam -

Hayaller! Hayallerimiz olmasaydı ne yapardık? Gerçekliğin bu kadar sert ve bu kadar keskin sınırları içinde yaşarken özgürlükten veya yaratıcılıktan dem vurabilir miydik? Bir şairin hapishane hücresinde veya bir yazarın tüberküloz hastalığıyla yaşadığını düşünelim. Hayallerden yoksun salt gerçeklikle yazdıkları şiirler ve öyküler nasıl olurdu? Yerinize bu sorunun cevabını vermeye çalışayım. Tanımlar, betimlemeler, keder, hastalık, hapishane hücresi, bir tutam mutluluk, üzüntü, yine tanım, yine betimlene, yine bir tutam mutluluk, yine keder…

Vesaire…

Şükürler olsun ki insanların her biri bence küçüklü büyüklü bir hayalperesttir. Evet! İster hedeflerini hayal edenler olsun isterse fantastik dünyaları hayal edenler olsun hepimiz bir hayalperestiz. Hayalet e-dergi ise yeni sayısıyla hayalperestlere “Yazdıklarımızı çizdiklerimizi sizlerle paylaşmak istedik,” diye sesleniyor. Derginin Ağustos-Eylül sayısı biraz rötarlı da olsa geçen hafta okurlarıyla buluştu. Bu gecikmeyiyse dolu dolu içeriğiyle ziyadesiyle telafi ediyor doğrusu.

- Reklam -

Ümit Kireççi, Mehmet Berk Yaltırık, Melahat Yılmaz, Gökçe Mehmet Ay ve Mehmet Kaan Sevinç gibi tecrübeli yazar ve çizerlerin birbirinden farklı ve keyifli çalışmalarının bulunduğu derginin tanıtım yazısı şöyle:

Yine dopdolu yine müthiş bir içerik ile geç de olsa güç de olsa birlikteyiz.

Bu sayılarımızın içeriğine gelince:

hayalet agustos eylulEn başta malum “Sözüm meclisten İçeri,” hemen karşı sayfasındaysa “Oradaydık” Neredeydik? “Beyoğlu  Sahaf Festivali’’ izlenimlerini Ümit Kireççi yazdı ve fotoğrafladı.

Ersin Burak ‘’Nartların Ülkesi Kafkasya’’ resim sergisi duyurusu. Sergi 14 Ekim’e kadar devam ediyor, sergi açılışına gidemediyseniz hala gidip görmeniz için zaman var. Kaçırılmayacak bir sergi… Müthiş bir görsel şölen.

Çizgi Roman İnceleme… “Injustice Efsanesi” ve “Süperman Heracles  Farklılığına Kısa Bir Bakış.” Ümit Kireççi’nin kaleminden.

Yazar Neden Yazar… Özlem Ertan ikinci romanı “Benim Güzel Ölülerim” adlı fantastik bir romanının yazılım sürecini bizlerle paylaştı.

Ustaya Veda… “Vaya con dios, Azpiri.” Lorna adlı çizgi roman kahramanının yazar ve çizeri İspanyol sanatçı Alfonso Azpiri, 70 yaşında 18 Ağustos tarihinde Villalba/İspanya’da vefat etti. Mehmet Kaan Sevinç’in kaleminden.

Çizgi Film İnceleme… South Park, 13 Ağustos 1997 yılından itibaren yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. ‘’Bizi kasabalarına onlarla arkadaş olmak için bekliyorlar.’’ Melahat Yılmaz anlatımıyla.

Öykü… “Düm düm teke tek.” Sezin Mavioğlu’nun yeni öyküsü.

Fantastik Şair Yusuf Gürkan’ın bu sayımızdaki şiiri “Alacakaranlık Günahların Cenazesi” başlığını taşıyor.

Dosya… “26 ağustos 1972 yılında gazete bayilerine gidenler, daha önce hiç karşılaşmadıkları renkte bir dergiyle karşılaştılar.’’ Okan Kasnak, Oğuz Aral’ın efsaneye dönüşen “Gırgır” dergisini yazdı.

Çizgi romanda İstanbul… Sayfalarımızda üstat Süheyl Toktan, Güzel Rus kontesi Sophaletta’nın Odesa’dan İstanbul’a uzanan trajik öyküsünü kaleme aldı.

- Reklam -

Yeni Çizgi Roman Okumaları… “Çizgiroman olarak Sandman ve yazar olarak Neil Gaiman, çok tuhaf handikaplar barındırıyor.’’ Reha Ülkü bu savını ‘’HIPER-TEKST VE ÇAPRAZ MEDYA OLARAK SANDMAN ÇİZGİROMANI’’ başlığı altında açılımlıyor.

Üstat Süheyl Toktan “Sinemada Çizgi roman” deyince aklınıza hemen taytlı, pelerinli uçan kaçan DC, Marvel uyarlamaları değil, günlük hayatın içindeki çizgi roman olgusunu malzeme edinen, o alemin sanal olmayan gerçek kahramanlara değinen bir film aktarıyor bizlere..! “How To Murder Your  Wife

Kitap İnceleme… Aynur Kulak’ın kaleminden Lars FR. H. Svendsen’in “Korkunun Felsefesi” adlı kitap incelemesi bu sayımızda.

Mitolojik Tefrika… “Kız dedin de aklıma geldi abiciğim. Şimdi Zeus’a çapkın mapkın diyorduk, ama Aplollon o konuda babasını bile solladı. Neden dersen?” Neden olduğunu merak ediyorsanız cevabı Atilla Bilgen’in “Teco Coşkun’a Dönüşen Apollon!” başlıklı öyküsünde.

Bazı sözler okunur, bazıları dokunur!… Emrullah Çıta’nın enfes illüstrasyonları ile devam ediyor.

Oyun İnceleme… Çobanlıktan başlayan Gotik bir yolculuk ARCANIA-GOTHIC 4 İncelemesi Hayalet e-Derginin gameri  Yusuf Gürkan’ın kaleminden.

Mehmet Berk Yaltırık’ın korku dolu Tefrikası “Kız Meselesi’’ 5. bölümü ile kazasız belasız nihayete erdi.

Çizgi Roman İnceleme… Happy  Birth Day – Spider Man 55 yaşında dersek ne dersiniz..!

Bilim Kurgu Tefrika… ‘’Zırhımın pistonları Hekate sabahında tam güçte açıp kapanıyor, sokağı titreten adımlarla Baş Sözcü’nün sarayına koşuyordum.’’ Tekin Yüzbaşı ve Akıncı Timi‘nin Hekate Gezegenindeki maceraları soluk soluğa devam ediyor. Gökçe Mehmet Ay’ın kaleminden.

Dip Nostalji… ‘’Konu her zaman aynıdır: Kedi fareyi sever. Fare tuğla ile kediyi vurur. Köpek fareyi cezaevine atar.’’ Artık unutulmaya yüz tutmuş ama aslında unutulmaz çizgi kahramanlarına saygı duruşunda bulunacağımız ve yeni başladığımız Dip Nostalji’nin ilk misafirleri  George Herriman ve  Krazy Kat’in maceraları. Mehmet Kaan Sevinç’in kaleminden.

Unutulmaz Öyküler… Muzaffer İzgü’nün kaleminden “EY OKUYUCU… OLAYLAR BÖYLE Mİ GELİŞTİ SANIYORSUN” DEVLET BABANIN TONTON ÇOCUĞU.

Ustaya Veda… Dipnot… Muzaffer İzgü’nün Hayatı ve Eserleri.

Derginin editörlüğünü Mehmet Kaan Sevinç, yayın danışmanlığını Süheyl Toktan ve grafik tasarımını ise Gülhan Sevinç üstleniyor. Ve unutmadan “Hiç iyi niyetli olup da hata üstüne hata yapmışsın gibi hissettiğin oldu mu?” sözünün bulunduğu görsele bakmanızı tavsiye ederim. Gerçekliğin sınırlarından kurtulup Hayal Etmenin keyfini sürmeniz dileğiyle iyi okumalar.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hakan bıçakcı - uyku sersemi

Hakan Bıçakcı’dan Yeni Kitap: Uyku Sersemi

sefer ust

Yazarının Kaleminden: Sefer