in

Kiltablet Fanzin’in Onuncu Sayısı Çıktı

Kiltablet öykü kültürü fanzini, onuncu sayısında “Garip Şeyler Koleksiyoncusu” temasıyla bizlerle.

kiltablet ust
- Reklam -
- Reklam -

Her ay tematik bir sayıyla, kendi ilgi alanlarına göre bir editör tarafından hazırlanan Kiltablet Fanzin, bu ay “Garip Şeyler Koleksiyoncusu” temasıyla, Nurdan Atay’ın editörlüğünde hazırlandı.

Onuncu sayıda Dilek Karal (Ahir Zaman İçinde), Feyza Akçay (Diyet Kitaplar), Öznur Babur (Kalp Baronu), Almira Koç (Kavanozdaki Gözler), Ece Acıroğlu (Koleksiyoner), Kamil Olgun (Paslı Çiviler) ve Zeki Paralı (Şişedeki Ses) “Garip Şeyler Koleksiyonucusu” temalı öyküleriyle fanzinde yer alan isimler oldu..

Bu ayın söyleşi konuğu, “Defolu, mükemmellikten uzak karakterlere inanıyorum,” diyen Mevsim Yenice. Kendisiyle söyleşiyi ise Nalan Barbarosoğlu yapıyor. Yasemin Pforr ise “Gerçek Kurban Kim?” yazısıyla John Fowles’in Koleksiyoncu kitabını değerlendiriyor.

- Reklam -

Nurday Atay’ın tema üzerine yazısı şu şekilde:

Koleksiyonculuk merak etmek, araştırmak, peşinde koşmak, ilgilenmek ve bulmaktır. Sonra bir yenisini araştırmak, aramak ve bulmaktır. Sonra bir yenisini… Sonra…”

Garip şeyler koleksiyoncularından biri kapı aralığında anlattı bunları. Başımı içeriye uzatıp görmek istedim. Göremedim. Heyecanla dinliyordum onu. Çok şey sormak istiyordum, öğrenmeye can atıyordum. Soramadım, dilim tutulmuştu. Yavaşça kapıyı yüzüme kapattı ve her şey onunla içeride kaldı. İçimdeki ürperti henüz geçmiş değildi ama oradan uzaklaşamıyordum bir türlü.

Kapının yanındaki çalılığa gizlendim. Koleksiyoncuların toplantısı olduğunu duymuştum. Madem içeri giremiyordum en azından buradan gözlerdim onları.

- Reklam -

Koleksiyonlarıyla birlikte ardı ardına gelmeye başladılar. Bunları size tek tek anlatmam ne kadar zor. Belki de kendilerinin anlatması gerekiyor. Ah! Bir izin verseler kapıdan içeri geçmeme… Derken biri ensemden yakalayıp havaya kaldırdı beni. Dev gibi bir adamdı.

“Derdin nedir evlat?” dedi. “Ne istiyorsun? Koleksiyonları mı görmeye çalışıyorsun? Hah! Bunları ancak kendileri de garip olan insanlar görebilir. Bak şu kâğıtlara, ne yazıyor?” Bir deste kâğıt verdi bana. Sonra birden bıraktı, yerçekimine yenik düşmem beklenen bir olaydı ama ya yazanlar.  İşte onları hiç beklemiyordum. Günlerce okudum. Hepsi birbirinden garip koleksiyonlar. Kapıdan böyle geçileceğini o an anladım.

Sizler de benim gibi biraz garipseniz yazılanları merak edebilir, görebilir ve hatta ilgiyle okuyabilirsiniz. Garip değilseniz zaten bomboş bir sayfa çıkacaktır karşınıza. Aldırmayın, öyle de yaşanabilir.

On birinci sayı “Sosyal Medya Hazretleri” için bin sözcüğü aşmayan öykülerinizi [email protected] adresine yollayabilirsiniz. Ayrıca Kiltablet’te yer alan öykü ve yazıları fanzinin resmi internet sayfası üzerinden okuyabilirsiniz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

beyoglu sahaf festivali

11. Beyoğlu Sahaf Festivali Yaklaşıyor!

batman ust

Batman Ciltleri Yoluna “Gothopya” Ve “Son Oyun” İle Devam Ediyor