in

Lagari Bilimkurgu Fanzini 5. Sayısı ile Raflarda

Yerli bilimkurguda dikkat çeken atılımlardan birisi olan Lagari Bilimkurgu Fanzini 5. sayısı ile okurun karşısına çıkıyor.

Lagari Bilimkurgu Fanzini 5. Sayı
- Reklam -
- Reklam -

Lagari Bilimkurgu Fanzini 5. sayısı ile okurlarının karşısına çıkıyor. Hem yayımladığı sayılar hem de fankitlerle kısa zamanda türün ilgilisi pek çok okura ulaşan Lagari, şu sıralar 5. sayı heyecanını yaşıyor.

2018 senesine yayın hayatına başlayan fanzin, bilimkurgu edebiyatı adına yeni bir farkındalık getirmek hedefiyle karşımıza çıkıyor. Pek çok yazar sunduğu farklı ve özgür deneyimlerle bilimkurgu türünün gelişmesi için çaba harcamaya devam ediyor.

Lagari, yeni sayısında hem bilimkurgu dünyasından gelişmeleri okurlarla buluştururken hem de pek çok bilim yazısını sayfalarında barındırıyor. Ekip, 5. sayılarında, dünyanın ilk fanzinlerinden The Comet’in, 1930 tarihli bir sayısına ulaştıklarını da duyuruyor. The Comet’in içeriğinden parçaları, gelecek sayılarda Türkçe ve İngilizce olarak okurla buluşturacaklarını belirten Lagari, gelecek sayılar için de takipçilerini heyecanlandırmayı başarıyor.

- Reklam -

Lagari Bilimkurgu Fanzini 5. Sayıda Kimler Var?

Yeni sayının kapak çizimi, Efsun Etlioğlu’nun 136 isimli öyküsünden esinlenerek Akın Altınyıldız tarafından hazırlanıyor. Efsun’un yazdığı öykü kadın şiddetine sosyal bilimkurgu çerçevesinden bakarken aynı zamanda sosyal medyaya eleştirel bir bakış ile bakıyor. Fanzin içeriğinde röportajlar ise devam ediyor. Bu sayı Aşkın Güngör’ün bir röportajı bulunmakta. Güngör; yayıncılık, bilimkurgu ve çocuk edebiyatı hakkında çok önemli noktalara değiniyor.

Gizem Geçgil’in Yıldız Tozu yazısı ise öğretici yanıyla dikkat çekiyor. Bilimin derinliğini sığ sulardan yürüyerek görülebileceğini bir kaosun içinde anlatıyor. Nostalji Günü öyküsünde yazar Ruhşen Doğan Nar eğlendirici bir dille hem konu olarak hem de dili sayesinde gülümseten bir öyküyü okurla buluşturmayı hedeflemiş.

Serkan Üstündağ “Muhbir Dedektörü” adlı öyküsüyle Ali Okan Pandar ise “İlk Müşterim” adlı öyküleriyle fanzinde yer alıyor.

Duman isimli bir öykü ise kedilerin başrolde bulunduğu bir öykü. Geçtiğimiz günlerde GİO Öykü Ödülü’ne layık görülen Gökçe Mehmet Ay ise Askerin Tek Güvencesi isimli uzun bir öykü ile yer fanzindeki yerini alıyor.

Lagari Bilimkurgu Fanzini, Mehmet Fatih Balkı’nın öncülüğünde yayımlanıyor.

- Reklam -

Lagari Bilimkurgu Fanzini 5

İzmir: Junker Kafe, Tilki sanat, Kült Kafe, Yakın Kitabevi

İstanbul: Qahwah Kafe, Değerli Kafe, Sosyal Sahaf, 26A Akademi Kitabevi

Diğer şehirler için bilgileri yayının Instagram sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Peki siz Lagari Bilimkurgu Fanzini’ni takip ediyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Olmekler: Antik Zamanın Sırlarla Dolu Uygarlığı Hakkında 10 Gerçek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Denk gelirse almak isterim.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    İçindeki öyküler çok güzeldi tavsiye ederim bilimkurkucu dostlara.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Keçilere Bakan Adamlar - Jon Ronson

Keçilere Bakan Adamlar Artık Türkçede

johnny depp batman joker

The Batman Üçlemesinde Joker Karakeri İçin Johnny Depp İddiası