in ,

Öykü Gazetesi #6 Çıktı!

Can Yayınları bünyesine katıldıktan sonra hiç hız kesmeden yayın hayatına devam eden Öykü Gazetesi’nin Mart 2017 tarihli 6. sayısı çıktı!

Öykü Gazetesi 6. Sayı
- Reklam -
- Reklam -

Faruk Duman ve Ercan y Yılmaz tarafından yayına hazırlanan Öykü Gazetesi‘nin 6. sayısı raflardaki yerini aldı.

Aylık periyotlar halinde yayınlanan ve ülkemizde oldukça önemli bir boşluğu dolduran Öykü Gazetesi‘nin 6. sayısında kimler var, gelin hep beraber bakalım:

Orhan Kemal, Yavuz Akengin, Furkan Pişgin, Ertan Meyan, Özge Lena, Ümit Aykut Aktaş, Cenk Uras, Zeynep Gülçin, Murad Ertaylan, Umut Durmuşoğlu, Handan Acar Yıldız, Doğan Ateş, Merve Koçak Kurt, E. Nur Aydoğmuş, Dilan Özdemir, Arzu Demirışık, Ayşe Ege, Ahmet Şimşek, Gizem Ece Gönül, Remzi Karabulut ve Oğuz Dinç.

- Reklam -

Gazetenin yeni sayısının tanıtım bülteni ise şöyle:

“Asıl hikâye olay ve anlatım’ın ötesindedir, ondan sonra başlar…” – Erdal Öz

- Reklam -

Türkiye’de öykünün güçlü bir tarihi var… Ömer Seyfettin’den Sait Faik’e, toplumcu edebiyattan ’50 kuşağına, öykü yazarlarımızın gücü, üretimi, yaratıcılığı hiç eksilmedi, Tahsin Yücel’in de dediği gibi, Sait Faik, Orhan Kemal gibi yazarların sayısı dünyada da çok fazla değildir… Öykü Gazetesi, edebiyatımızın bu kanalıyla beslenip günümüzde de olanca verimliliğiyle akan öykü ırmağını, iyi öyküyü ve sadece öyküyü okura alabildiğince yalın ve hızlı biçimde ulaştırma hevesiyle 2016 yılının Ekim ayında yayımlanmaya başladı. Ayda bir okurlarla buluşan ve yalnızca “öykü” yayımlayan Öykü Gazetesi  mart sayısıyla okuyucuyla buluşuyor.

Manşetteki Orhan Kemal öyküsüyle yüreklerimizi ağzımıza getiren gazetenin yeni sayısının da, harika bir öykü şöleni olduğundan hiç şüphemiz yok.

Online kitap satış sitelerinden de gazeteye ulaşmanızın mümkün olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Bu gazete alenen yalan söylüyor, mutlaka göz atın!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Saadat Hasan Manto Toba Tek Singh

Pakistanlı Öykücü Saadat Hasan Manto’nun “Toba Tek Singh”i Türkçede!

golun dibindeki ev ust

Josh Malerman İmzalı “Gölün Dibindeki Ev” Çıktı!