in

Öykülem #8 Çıktı!

Mevsimlik öykü dergisi Öykülem’in ilkbahar 2017 tarihli 8. sayısı raflardaki yerini aldı!

oykulem8
- Reklam -

Öykücülüğümüzdeki önemli bir yeri dolduran Öykülem‘in 8. sayısı nihayet raflardaki yerini aldı!

Öykülem‘in yeni sayısında tam 12 öykü var: Ali C. Yoksuz, Bülent Çallı, Defne Sarıöz, Doğukan İşler, Ertan Meyan, Franz Hohler (Çev: Beril Ünal), Hakan Uzbek, Melisa Yılmaz, Merve Kurun Aksoy, Mustafa Çöçelli, Nurullah Özaltun ve Ömer Arslan.oykulem8 kr

Çeviri kısmındaysa şu başlıklar dikkat çekiyor: Lorrie Moore‘dan “Öyküleri Neden Okur ve Yazarız?”, Alice Munro‘dan “Nasıl Öykü Yazıyorum” ve Guy de Maupassant‘tan “Yazarın Amacı”.

- Reklam -

“Kabuğunu Kıran Öykü” köşesinde Jale Özeta Dirlikyapan, beş öykü kitabına eleştirel bir yaklaşımda bulunuyor. Murat Çelik, “Umacı”ya devam ederek yerli bir öykü seçkisi sunuyor okurlara. Orçun Ünal, “Muhtelif Evhamlar Kitabı” üzerine derinlemesine bir eleştiri metni kaleme alıyor.

“Öykünün Hikâyesi” köşesi “Öykünüz ya da Eleştirisi” başlığıyla Behçet Çelik‘i konuk ediyor. Ve… “Eksilti” ile tanışmaya hazır olun! Zehra M. Baruğ, hepimizin çok sevdiği üç öykü için “eksilti” yaptı. O da mı ne? Öykülem‘in bahar sayısına mutlaka göz atmalısınız!

- Reklam -

8. sayı iki de harika söyleşiye ev sahipliği yapıyor: Mevsim Yenice ve Emrah Öztürk.

Öykülem‘in yeni sayısını kaçırmamanızı öneriyoruz! Gördüğünüz gibi, yine dopdolular!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kizil sefer ust

Barut Büyücüsü Üçlemesi “Kızıl Sefer”le Devam Ediyor

maderzad palas erbug kaya

Erbuğ Kaya’nın Yeni Kitabı “Maderzad Palas” Raflardaki Yerini Aldı