in ,

Tabvla Dergisi “Yazı ve Dil” Başlıklı 7. Sayısı ile Dijital Ortamda

İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji Topluluğu’nun hazırladığı Tabvla Dergisi, “Yazı ve Dil” başlıklı yeni sayısı ile dijital erişime açıldı.

Tabvla Dergisi
- Reklam -
- Reklam -

İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji Topluluğu’nun 2015 yılından beri yayına hazırladığı “Tabvla“’nın, Yazı ve Dil başlıklı 7.  sayısı e-dergi formatında yayınlandı.

Topluluk, yeni sayılarını şu cümleler eşliğine duyuruyor:

“İlksel toplumlarda yazı olmadığı için kültürün muhafazası ile belleğin sürekliliği meydana gelmemiştir. Yazının icat olup kültürü başlatmasıyla bellek de korunur hale gelmiştir. Bu belleğin anlaşılır şekilde korunup aktarılması safhasında en önemli rolü üstlenen dil de, farklı toplumların kendilerine özgü anlam ve kelamları aracılığıyla yazının varlığının sürmesini sağlamıştır.

- Reklam -

“Kültürün başat taşıyıcısı olan yazı ve onun kaynağı dil çok geniş perspektiflerde ele alındı. Sophokles’in Aias’ında şairin odaklandığı ahlaki temalara dil aracılığıyla nasıl odaklandığından Yunancadan farklı dillere geçen kelimelerin yolculuklarına, Kutsal Kitap eleştirisi ve Papalık’ın tutumundan internet dilinin karakteristik özelliklerine, Seneca’nın De Clementia’sından Ovidius’un Metamorphoses’ine, tarih öncesi toplumların peyzaj uygulamalarındaki dillerinden Ahmet Cemil ile Stephen Dedalus’un künstlerroman bağlamında karşılaştırılmasına kadar çeşitli konularda makaleler yazıldı. Tema dışı tek makale Pyrrhos savaşları bağlamında Yunan ve Roma ordularının ordu sistemlerinin incelenmesi oldu.”

Tabvla Dergisi

Doç. Dr. Erman Gören’in danışmanı olduğu derginin editörlüğünü, İbrahim Mert İnan ile Mert Kurtuluş gerçekleştirirken tasarım ve mizanpaj işlerinde Uğur Yıldırım’ın imzası bulunuyor.

- Reklam -

Tabvla #7: “Yazı ve Dil” ve Diğer Sayıları Okumak İçin:

Tabvla dergisinin 7. sayısını buradaki bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz. Derginin daha önceki geçmiş sayılarına ise şuradaki bağlantıdan ulaşmanız mümkün.

Tabvla’ya ulaşmak için [email protected] adlı e-posta adresinden faydalanabilirsiniz.

Tabvla sosyal medya hesapları ise aşağıdaki gibi:

Facebook: @klasikfiloloji
Twitter: @klasikfiloloji
Instagram: @iuklasikfiloloji

Dergiye ve İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji Topluluğu’na dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Orhan Veli Kanık’ın Yaprak Dergisi Tüm Sayıları ile Dijital Erişime Açıldı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Yer imlerine kaydedildi. Umarım okunacak. :smiley:

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stranger Things 4. Sezon: HopperStranger Things 4. Sezon: Hopper

Stranger Things 4. Sezon: Hopper’ın Dönüşü, Gandalf’ın Dönüşü Gibi Olacak

One Piece netflix

One Piece En Büyük Savaşa Hazırlanıyor