in ,

Dünyaca Ünlü Edebiyat Dergisi The Paris Review Yeni Editörünü Buldu

The Paris Review dergisinin yeni editörü Emily Stokes oldu. Köklü edebiyat dergisi, Stokes ile birlikte tarihinde beşinci defa editör değiştirmiş olacak.

The Paris Review Yeni Editör
- Reklam -
- Reklam -

Köklü edebiyat dergisi The Paris Review, yeni editörünü buldu. Daha önce The New Yorker’da kıdemli editör olan Emily Stokes, Emily Nemens’in yerini alacak.

Halihazırda derginin editörlüğünü yapan Emily Nemens, geçenlerde 3 senelik birliktelikten sonra istifa edeceğini açıklamıştı. Daha önce Center for Architecture, The Southern Review ve Metropolitan Museum of Art gibi yerlerde çalışan Nemens; derginin sitesinde paylaştığı yazısında çalıştığı süreçte yazarlarla okurları bir araya getirmenin verdiği gururdan bahsetmişti. Yine de sürpriz istifasıyla edebiyat dünyasını çalkalandırmıştı. Editör, istifa nedeni olarak çalıştığı bir kitabı öne sürmüştü.

The Paris Review ilk senelerinde Samuel Beckett, Philip Roth, Italo Calvino gibi önemli yazarların metinlerine yer verdi. Ayrıca Ernest Hemingway, Ezra Pound, Pablo Neruda ve William Faulkner gibi isimlerle röportajlar yaptı. Seneler boyunca batıda edebiyat haberciliğine yön verdi. Kurulduktan yirmi sene sonra ofisini Paris’ten New York’a taşıdı. Edebiyat dünyasına şimdiye kadar çok başarılı isimler kazandırdı. Her sene dergide yazıları yayımlanan yazarlara ödüller verdi, böylece onları daha iyisi için teşvik etti.

- Reklam -

Daha Önceki The Paris Review Editörleri Edebiyat Dünyasında Ses Getirmiş İsimlerdi

Emily Stokes The Paris Review Yeni EditörÜ

Yeni editör Emily Stokes ise derginin 1953’teki kuruluşundan beri altıncı editör olacak. Kendisi The New Yorker dergisinde 2 sene, Harper’s Magazine’de 8 sene ve The Financial Times’ta 2 sene çalıştı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi’nde lisansını, Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

Nemens’ten önce derginin editörlüğünü yapan Lorin Stein 2017’de taciz suçlamaları nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. Stein istifa mektubunda, “Personele ve profesyonellere, çalışma arkadaşlarıma saygısızlık ettiğimin şimdi farkında vardım. Onlara rahatsızlık verdim ve istemsizce onları aşağıladım,” diyerek suçunu itiraf etmişti. Edebiyat camiasında önemli bir isim olan Stein, editörlüğünü yaptığı kitaplar ile Pulitzer ve National Book Awards dahil olmak üzere oldukça prestijli ödüller kazanmıştı.

Ondan önceki editörler ise Philip Gourevitch, Brigid Hughes ve derginin kurucularından George Plimpton’du. Derginin editörlüğünü yapan isimler senelerce istikrarlı bir duruş sergileseler de, derginin kurucusu Plimpton’un 2003 senesindeki vefatından sonra işler bir hayli değişti.

- Reklam -

Mayıs 2021’de editörlük görevini devralması beklenen 35 yaşındaki Emily Stokes, şunları söyledi:

“The Paris Review’un geleneğini sürdürmek ve yeni çıkan yazarlar, çevirdiğimiz yazarlar ve köklü yazarlardan oluşan çeşitli bir karışım yayınlamak beni heyecanlandırıyor. Yalnız kaldığımız ve haberlerden çılgına döndüğümüz bu dönemlerde, iyi yazarların ve iyi şairlerin sesini duyurmamız gerekiyor, diyen yetkililerin bana şans vermesinden mutluluk duyuyorum.”

Sizler de The Paris Review dergisi ve yeni editörü hakkında yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: New York Times

Fehim Nadirli

Mimarım. İTÜ mezunuyum. "Salgın" isimli bilimkurgu kitabım 2020’de yayımlandı. "Yazarlar ve Kitaplar" podcast'ini hazırlıyorum. Roman yazmakla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin HBO Game of Thrones

George R.R. Martin HBO ile Yeni Game of Thrones Yapımları İçin 5 Yıllık Bir Anlaşma İmzaladı

Muhteşem Gatsby Nick

Muhteşem Gatsby’nin Öncesini Konu Alan “Nick” Romanı Çıktı