in

Time Dergisi Tarihinde İlk Defa Logosunu Değiştirdi: Vote

Time Dergisi yaklaşık 100 yıllık tarihinde, ilk defa kapak logosunu değiştirdi. Donald Trump ve Joe Biden arasında geçecek başkanlık seçimini işaret eden dergi, okurlarını oy vermeye davet etti.

Time Dergisi kapak logo vote
- Reklam -
- Reklam -

Time Dergisi yaklaşık 100 yıllık tarihinde ilk defa kapak logosunu değiştirdi. Kapakta Time yerine Vote (Oy Vermek) kelimesi logo olarak kullanıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşan başkanlık seçimleri, ülkenin her alanında birçok alana sirayet etmiş durumda.

İlk sayısını 3 Mart 1923 tarihinde çıkartan haftalık haber ve politika dergisi Time, dünyanın en prestijli neşriyatlarından birisi. Merkezi ABD’de olan yayının merkezi Londra’da olan ve Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’ya da hitap eden Time Europe (Avrupa) adlı başka bir versiyonu da var. Time, aynı zamanda Asya, Kanada ve Okyanusya’da da yayın yapıyor.

Briton Hadden ve Henry Luce ikilisinin 1923 senesinde kurduğu ve ABD’nin ilk haftalık haber dergisi olma özelliğini taşıyan yayının, haftalık tirajı 4 milyonun üzerinde. Dergi, kapağına taşıdığı ünlü isimlerle de sık sık dünya gündemini meşgul etmesiyle de biliniyor.

- Reklam -

2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Seçimlerde öne çıkan iki aday var: Mevcut başkan Donald Trump (Cumhuriyetçi Parti) ve Joe Biden (Demokratik Parti).

Time Dergisi ABD Vatandaşlarını Oy Vermeye Davet Ediyor

Her zamanki logosunda görmeye alışık olduğumuz büyük harflerle yazılmış TIME yerine, derginin yeni sayısında VOTE logosu yer alıyor.

Yaklaşmakta olan ABD başkanlık seçimlerinin sonucu kadar, dünyayı etkileyecek çok az olay var,” açıklamasında bulunan dergi, okurlarına oy kullanma çağrısında bulundu. Ayrıca dergide, nasıl oy kullanılabileceği hakkında bir de kılavuz yer aldı.

Time Dergisi kapak logo vote

- Reklam -

ABD gerek kongre seçimlerinde gerekse başkanlık seçimlerinde düşük bir katılım oranına sahip. Kongre ara seçimlerinde katılım oranları 2010’da yüzde 41, 2014’te yüzde 36,7, 2018’de ise yüzde 49,6 olarak kayıtlara geçmişti.

Ülkede, oy kullanma hakkında sahip vatandaşların neredeyse yarısının sandığa gitmemesi dikkat çekici bir sonuç. Öte yandan Time Dergisi’nin de dediği gibi, sonuçlarının tüm dünyayı etkileyeceği bu seçimlerde; Amerikan halkının nasıl bir yaklaşım izleyeceği merak konusu.

Peki siz Time’ın VOTE logolu yeni kapağını nasıl buldunuz? Sizce gerekli duyarlılığın okurlarında oluşmasına yardımcı olabilecek mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Trump Öngörüsüyle Zamanda Yolculuğu Sorgulatan Yazar: Ingersoll Lockwood

Kaynak: Time

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Euphoria 2. Sezon Zendaya

Euphoria 2. Sezon Öncesi Noel Özel Bölümleri ile Geliyor

Hayal Bile Edemeyeceğimiz Varlıklar Kitabı - Caspar Henderson

Hayal Bile Edemeyeceğimiz Varlıklar Kitabı: Caspar Henderson’dan Borges Esintili Bir Düş Rehberi