Geçen yıllarda senaryo yazarı Todd Alcott’un hobisi tam anlamıyla bir yan işe dönüştü. Eski ucuz dergi romanlarının kapaklarını klasik rock şarkılarının isimleri, sözleri ve diğer elementleriyle değiştiren Alcott, (David Bowie gibi) ortaya gerçekten iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor.
David Bowie isminin uzay seyahatine olan hayat boyu tutkusu, eziyet edilmiş anti kahramanları ve sıradışı görünüşü onu Alcott’un projesi için en iyi aday haline getirdi. Kendisi ayrıca Bob Dylan, Radiohead, Talking Heads ve Elvis Costello gibi isimlerin şarkılarını da kullanmakta.
Todd Alcott ise yaptığı bu ilgi çekici karışımları şu şekilde açıklıyor:
“David Bowie çift cinsiyetli bir uzaylı olarak giyiniyor ve sahneye çıkıp diyor ki; ‘Yalnız değilsiniz, bana ellerinizi uzatın.’ Topluma uyumsuzluğu bu kadar iyi anlatan bir hareket daha bilmiyorum. Kendi çevrenizde ne kadar garip olursanız olun, bir Bowiekonserinde her zaman en az sizin kadar garip olan birini bulabilirdiniz. Hayatımda yalnız ve dışlanmış(Bowiede öyleydi) hissettiğim bir zamanda bu gibi önemli artistler bana daha büyük bir dünyanın parçası olduğumu hatırlattı, bir sanat sürekliliği.”
Alcott’un sürekliliği ise Bowie ve Freddie Mercury gibi yıldızları 1950’lerin maceralı ve şehvetli ucuz dergileri ile harmanlamak.
Bu materyallerin çoğu, zamanında ikinci el dükkanları ve sahaflara düşmüş. Oldukça kullanılmış ve eskiler. Buna rağmen Alcott gibi biri için büyük koleksiyon değeri taşıyorlar. Örneğin yukarıdaki 1970’lerden kalma bilimkurgu kapağını ele alacak olursak; birkaç marifetli ayarlama, Life On Mars ve daha önce üzerinde var olmayan “new adventure from the author of Space Oddity (Space Oddity’nin yazarından yeni bir macera)” yazısının eklenmesiyle oluşturulmuş.
Peki sizler bu dergi kapakları hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi forumlarımızda bizlerle paylaşın!
* * *
Bilimkurgu veya Fantastik Roman Tadındaki 10 Şarkı
David Bowie’yi Yüzüklerin Efendisi Filminde Görebilirmişiz
Kaynak: Open Culture
Doğrusu D.Bowie’ye hiç bir sempatim yoktur, ama başta Bilim Kurgu temalı olmak üzere ucuz(?) roman kapaklarını pek severim. Değil İngilizce Çince bile olsa beni çok çeker, hemen elim gider. Adamlar B.K. roman kapaklarını öyle hayal gücünü tahrik eder bir şekilde çiziyorlar ki insan mutlaka almak istiyor. Tabii bu refleksimde çizgi roman aşkımın da önemli etkisi var.
Bu yazdıklarımın da başlıkla pek alakası yok biliyorum ama ben de böyle yazayım dedim.