Modern anlamda fantastik edebiyattan ve korku edebiyatından bahsedebiliyorsak, dergi düzleminde bu ortamın temelini en sağlam şekilde atmış neşriyatlardan birisidir Weird Tales. J. C. Henneberger ve J. M. Lansinger tarafından 1922 yılında kurulan, korku – fantazya odaklı dergi zamanında öyle yazar, şair ve çizerlere ev sahipliği yapmış ki kıymetini anlatmaya kelimeler yetmeyebilir.
Zamanında pulp-fiction (ucuz kurgu) olarak kabul edilen fantazya, korku, gotik gibi türlere karşı oluşmuş ön yargıyı -yıllar içinde- yerle bir eden yayında metinleriyle yer almış bazı efsane isimler şöyle: H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Mary W. Shelley, Isaac Asimov, Arthur Conan Doyle, H.G. Wells, Ray Bradbury, Robert E. Howard, Daniel Defoe, O. Henry, Walt Whitman… Anlayacağınız dergide eserleriyle adı geçen çoğu isim, onlarca yıl sonra bile hâlâ okunuyor, seviliyor, sayılıyor.
Şimdiyse harika haberimizi sizlerle paylaşalım. Evet, The Hugo Awards sahibi dergi geri dönüyorlar!
Asla Ölmeyen Derginin Geri Dönüşü: Weird Tales
So, yeah, WEIRD TALES is back. I'm editorial director. My goal is to find exceptional stories from writers of all kinds. None of the racism, sexism, and homophobia that was once associated with this title. And I'm having a hell of a lot of fun. https://t.co/SHS0Y0Ri7o #weirdtales pic.twitter.com/mwLEfCzQf5
— Jonathan Maberry (@JonathanMaberry) August 14, 2019
Brom Stoker Ödülü sahibi, çoksatar kitapların yazarı, editör ve çizgi romancı Jonathan Maberry derginin yeni yayın editörü oldu. Maberry yayının geri dönüşünü böyle duyurdu:
“Evet, Weird Tales geri döndü! Ben de yayın yönetmeniyim. Amacım her türden yazarın olağanüstü hikâyelerini bulmak. Bir zamanlar Weird Tales ile ilişkilendirilen ırkçılık, cinsiyetçilik ve homofobinin olmadığı bir dergi. Ve oldukça eğleniyorum!”
1922 yılından beri çeşitli sahiplerle ve çeşitli dönemlerde 2014 yılına kadar tam 362 sayı yayımlamış dergi işte böylece geri dönüyor.
80 sayfalık ve tüm öyküleri illüstrasyonlu 363. sayıya ulaşmak için Amerika Birleşik Devletleri dışında yaşıyorsanız 23.98 dolara dergiye abone olabilirsiniz.
Weird Tales ne yazık ki ülkemizde yayımlanmıyor ya da dağıtılmıyor. Ancak kim bilir, belki bu yeni atılım globale adım atmak için güzel bir fırsat olur.
Siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!
‘‘Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?’’ Sonuçta ingilizce.