in ,

Fantazya ve Korkunun Efsane Dergisi Weird Tales Geri Dönüyor!

Korku ve fantazyanın kült dergilerinden Weird Tales, uzun bir aranın ardından yeni bir yönetim ve anlayışla sahalara geri dönüyor!

Weird Tales
- Reklam -
- Reklam -

Modern anlamda fantastik edebiyattan ve korku edebiyatından bahsedebiliyorsak, dergi düzleminde bu ortamın temelini en sağlam şekilde atmış neşriyatlardan birisidir Weird Tales. J. C. Henneberger ve J. M. Lansinger tarafından 1922 yılında kurulan, korku – fantazya odaklı dergi zamanında öyle yazar, şair ve çizerlere ev sahipliği yapmış ki kıymetini anlatmaya kelimeler yetmeyebilir.

Zamanında pulp-fiction (ucuz kurgu) olarak kabul edilen fantazya, korku, gotik gibi türlere karşı oluşmuş ön yargıyı -yıllar içinde- yerle bir eden yayında metinleriyle yer almış bazı efsane isimler şöyle: H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Mary W. Shelley, Isaac Asimov, Arthur Conan Doyle, H.G. Wells, Ray Bradbury, Robert E. Howard, Daniel Defoe, O. Henry, Walt Whitman… Anlayacağınız dergide eserleriyle adı geçen çoğu isim, onlarca yıl sonra bile hâlâ okunuyor, seviliyor, sayılıyor.

Şimdiyse harika haberimizi sizlerle paylaşalım. Evet, The Hugo Awards sahibi dergi geri dönüyorlar!

- Reklam -

Asla Ölmeyen Derginin Geri Dönüşü: Weird Tales

Brom Stoker Ödülü sahibi, çoksatar kitapların yazarı, editör ve çizgi romancı Jonathan Maberry derginin yeni yayın editörü oldu. Maberry yayının geri dönüşünü böyle duyurdu:

- Reklam -

“Evet, Weird Tales geri döndü! Ben de yayın yönetmeniyim. Amacım her türden yazarın olağanüstü hikâyelerini bulmak. Bir zamanlar Weird Tales ile ilişkilendirilen ırkçılık, cinsiyetçilik ve homofobinin olmadığı bir dergi. Ve oldukça eğleniyorum!”

1922 yılından beri çeşitli sahiplerle ve çeşitli dönemlerde 2014 yılına kadar tam weird tales eski362 sayı yayımlamış dergi işte böylece geri dönüyor.

80 sayfalık ve tüm öyküleri illüstrasyonlu 363. sayıya ulaşmak için Amerika Birleşik Devletleri dışında yaşıyorsanız 23.98 dolara dergiye abone olabilirsiniz.

Weird Tales ne yazık ki ülkemizde yayımlanmıyor ya da dağıtılmıyor. Ancak kim bilir, belki bu yeni atılım globale adım atmak için güzel bir fırsat olur.

Siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Tarihin İlk Fantazi ve Korku Dergisi: Der Orchideengarten

* Yıllarca Yanlış Anlaşılmış Bir Kahraman: Conan Kimdir, Kim ‘Değildir’?

* Playboy: Bilimkurgu, Fantazi ve Korkunun Ustalarını Ağırlamış Bir Deli Dergi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    ‘‘Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?’’ Sonuçta ingilizce. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Obi-Wan Kenobi Ewan McGregor

Ewan McGregor, Yeni Star Wars Dizisinde Obi-Wan’ı Oynamak İçin Geri Dönüyor

Game of Thrones

Game of Thrones Final Sezonunda Arya, Night King’e Hiç Fark Edilmeden Nasıl Yaklaştı?