in

Yabani Dergi’nin 7. Sayısı Raflarda

Bilimkurgu, fantastik, korku ve çizgi roman dergisi Yabani’nin 7. sayısı raflardaki yerini aldı!

yabani 7 ust
- Reklam -
- Reklam -

Yoluna sağlam adımlarla devam eden ve sevdiğimiz isimlerin bolca katkıda bulunduğu Yabani Dergi bu ayla birlikte 7. sayısına ulaştı. Üstelik daha önce Aylık Öykü Seçkisi‘nde okuduğumuz Beyza Taşdelen ve Onur Selamet‘e ait iki öyküyü de bu ayki sayıda görme şansına sahip olacaksınız. Onun dışında neler var, gelin hep birlikte göz atalım.

Dergi bu “Kara Zeybek”le başlıyor. “Kara Zeybek”, Devrim Kunter’in yazıp, Yarkın Sakarya’nın çizdiği, “Ülkemizde Amerikan çizgi romanlarındaki gibi intikamcı süper kahraman olur mu, olursa nasıl olur?” sorusunu cevaplamaya çalışan bir çizgi roman.

yabani-7Yine Kadir Özen ve Bora Örçal birlikteliğiyle gerçekleşen “Akbaba Şehri” çizgi romanı “Tuzlu Su” bölümüyle devam ediyor. Bu ilginç dünyayı yavaş yavaş tanımaya devam ediyoruz.

- Reklam -

Geçen sayıda başlayan “Uçan Kale“, ikinci bölümüyle devam ediyor. Kahramanlar adım adım “büyü” olarak adlandırdıkları teknolojiyi çözmeye uğraşıyorlar.

Dünyanın En Büyük Nesnesi“, Zafer Okur’un yazıp çizdiği masalsı tarzda fantastik bir çizgi roman.

Kralına İsyan” bu bölümünde hem Büke Hatun’un yeni hayatını, hem de Megaşah cephesini gösteriyor.

Hikayelerimize gelince: “CogitoTevfik Uyar’ın Pera Müzesi Blog’un Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği iş birliğiyle sunduğu “Gece Yarısı Öyküleri” kapsamında “Katherine Behar: Veri Girişi” sergisinden ilham alarak yazdığı bir hikaye, illüstrasyonu Onur Akkiriş’e ait.

- Reklam -

Demokan Atasoy’un “Yolcu” hikayesi “Çöl” bölümüyle devam ediyor. Hikayeye bu sefer A. Gökhan Gültekin’in illüstrasyonu eşlik ediyor.

Bu ay iki hikaye Kayıp Rıhtım’dan geldi. Beyza Taşdelen’in yazdığı, Mercan Aytuna’nın illüstrasyonunun eşlik ettiği “Salı Sallanır Çarşamba Beyaz Çarşafa Dolanır” ve Onur Selamet’in yazdığı, Ethem Onur Bilgiç’in illüstrasyonuyla okuyacağınız “Kaptan, Orta Kapı!“.

Bu ayın “Akbaba Şehri” içerikli kapağı Volkan Küçükemre‘den, iç kapak da Ethem Onur Bilgiç‘ten geldi. Arka kapak ise Aykut Aydoğdu‘ya ait.

Derginin ön okumasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hepinize bol Yabani’li günler ve iyi okumalar dileriz!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2312 ust

Çevirmenin Çemberi: 2312

mendirek ust

Mendirek Yayınları’ndan Yerli Fantazya Alanına 3 Yeni Eser