in ,

Yerli Bilimkurgu Yükseliyor Kısa Öykü Yarışması’nın Son Katılım Tarihi Uzatıldı

Geçtiğimiz mayıs ayında, internet ortamında yayın hayatına başlayan Yerli Bilimkurgu Yükseliyor dergisi, sık sık düzenledikleri Kısa Öykü Yarışmaları’nın üçüncüsü için son katılım tarihini erteledi. Katılmak için hâlâ şansınız var!

yerli bilimkurgu ust
- Reklam -
- Reklam -

Amacı adından da anlaşılacağı üzere yerli bilimkurguyu daha yukarılara taşımak olan çiçeği burnunda Yerli Bilimkurgu Yükseliyor dergisi, hem adını duyduğumuz ve duymadığımız pek çok yazarı takipçileriyle buluşturuyor hem de gittikçe bu türün hayranlarını bir araya toplayabilecek bir portal haline geliyor.

İçeriğini gittikçe zenginleştiren ve dolu dolu sayfalarıyla dikkat çeken dergi, bu ay hazırladığı Ağustos Sayısı ile dördüncü sayısını çıkartmış oldu. Bilimkurguyla ilgili yazarlar, kitaplar ve filmlerle ilgili yazıları da içinde bulunduran dergi, ayrıca düzenlediği Kısa Öykü Yarışmaları ile genç yazarlara tanıdığı şansla da takdirleri toplamayı hak ediyor. Her sayısında, son yarışmanın öykücülerine muhakkak yer vermeyi ihmal etmiyor.

Geçtiğimiz aylarda da düzenlediği bu yarışmaların şimdilerde üçüncüsünü gerçekleştiren dergi aslında 20 Ağustos olan son katılım tarihini, yeterli başvuru sağlanmadığı için 10 Eylül 2017 tarihine kadar uzattı. Yarışmaya katılacak olanların bilmesi gereken birkaç şey daha var. Yarışmanın konusu, “Başka Gezegenlerde Yeni Yerleşim Yerleri Kurmak”, gönderilecek öykülerde aşılmaması istenen kelime sınırı ise 1000. Sınırı aşan öyküler yarışmaya dahil edilmeyecek. Katılan öyküler ise aldıkları puana göre sırayla oluşumun aktif olarak kullandığı internet sitesi ve Facebook sayfasında yayımlanacak. Yarışma sonucunda jüri tarafından birinci olarak seçilen öykünün yaratıcısına Şükrü Soydaş’ın “Gerçek 1.0, GELECEĞE DÖNÜŞ” kitabı hediye!

- Reklam -
- Reklam -

Daha iyi bir kurgu edebiyatın yalnızca düşünü kurmayıp yerli bilimkurgunun yükselmesi için siz de elinizi taşın altına koymak isterseniz detaylı bilgiler için buraya, Yerli Bilimkurgu Yükseliyor dergiye ulaşmak içinse buraya tıklayabilirsiniz. 

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

komplike dergi ust

Komplike Dergi Yayın Hayatına Başladı!

Vampirella, Kenan Yarar ve Kerem Beyit

Vampirella, Kenan Yarar ve Kerem Beyit’in Çizdiği Kapakla Raflarda