in , ,

Disney+ Ne Zaman Çıkıyor, Abonelik Ücreti Ne Kadar?

Disney+ platformunun içerikleriyle birlikte, ESPN+ ve Hulu’yu da kapsayan paket fiyatları açıklandı. Netflix’in işi gittikçe zorlaşacak gibi gözüküyor.

Disney Disney+
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmete girmeye başlayacak Disney’in yeni çevrimiçi yayın platformu Disney+’tan haberler var. Disney’in satın aldığı ESPN+ ve Hulu paketlerini de içerecek aylık ödeme planları resmi olarak açıklandı. Kasım ayından itibaren yayında olacak platform, Netflix’in Amerika’daki temel abonelik fiyatıyla aynı ücretle satışa sunulacak.

Netflix’in uzun yıllardır egemen olduğu bu sektörde aldığı aslan payı giderek azalacak gibi görünüyor. Zaten Netflix, kendisi dışında Amazon ve Hulu ile bir süredir pastadaki payı bölüşüyorlardı. Fakat Disney’in Hulu’yu satın alması ve içeriklerini oldukça genişletmesiyle kanalın yayına girdiği andan itibaren büyük bir sıçrama yapması bekleniyor.

Disney+ kendi orijinal içeriklerinin yanı sıra, Marvel, Pixar ve Star Wars yapımlarıyla birlikte Disney’in klasiklerinden oluşan zengin bir kütüphaneye sahip olacak. İzleyiciler de tüm bu içeriklere aylık sadece 6,99 $ gibi bir abonelik ücretiyle erişebilecekler. Bu fiyatla Disney ilgiyi daha da üzerine çekmeyi başaracak gibi duruyor. Ayrıca Hulu ve spor içerikli ESPN+’ın da dahil edildiği paketin toplam ücreti 12,99 $ olarak belirlendi.

- Reklam -

Disney+ Espn+ Hulu

Birleşik bir fiyatla gelecek bu paket, sunulan bütün hizmetlere abone olmak isteyenler için harika bir fırsat. Bahsi geçen bu yayın hizmetleri zaten kendi başlarına iyi fırsatlar olsa da, paketin birleşik ücreti hemen hemen tüm diğer yayın hizmetleriyle denk ya da daha ucuz. Netflix ve Amazon Prime, temel seviyede ayda 12.99 dolar talep ediyor. HBO’nun gelecek yıl yayına sokmayı planladığı HBO Max için aylık 16-17 dolarlık bir abonelik ücreti konuşuluyor.

Disney+ 12 Kasım 2019 tarihi itibarıyla yayına girdiğinde abone sayısı ne olacak, diğer platformları nasıl etkileyecek hep birlikte göreceğiz.

- Reklam -

Tabii burada konuşulan ücretlerin Amerika odaklı olduğunu, eğer Disney+ ülkemizde de hizmete girerse ücretlerin ona göre revize edileceğini de unutmamamız gerekir.

Siz bu ücretlendirme hakkında ne düşünüyorsunuz? Ülkemize geldiği takdirde Disney+ platformuna da abone olmayı düşünür müsünüz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Filminin Disney+’ta Yayınlanacağı Tarih Belli Oldu

* Disney+’ta Karşımıza Çıkması Kesinleşen Dizi ve Filmler

* Netflix ve Disney+’a Yeni Rakip: HBO Max

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Carnival Row

Amazon’un Orlando Bloom’lu Fantastik Dizisi “Carnival Row”dan Yeni Fragman

Dünya Halleri

Gözden Kaçanlar Rehberi “Dünya Halleri” Yayın Hayatına Son Verdi