in

Netflix “1899” Dizisini İlk Sezonun Ardından Sürpriz Şekilde İptal Etti

1899 2. sezon iptal edildi. Dark’ın yaratıcıları tarafından hazırlanan Netflix alman dizisinin yolculuğu yarım kaldı.

1899 2. Sezon İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

1899 2. sezon iptal edildi. Netflix, Dark’ın yaratıcılarının elinden çıkan Alman bilimkurgu dizisine yeni sezon onayı vermeyerek sürpriz bir karara imza attı. Dizinin toplamda üç sezon sürmesi bekleniyordu. Yapım hakkında geçen aylarda çalıntı iddiaları da gündeme taşınmıştı.

1899, aynı zamanda bir diğer hit Netflix dizisi Dark’ın da yaratıcıları olan Jantje Friese ve Baran bo Odar tarafından hazırlandı. Her iki yapım da, izleyiciyi her fırsatta bir sonraki bölümde ya da finalde ne olacağını tahmin ettirmeye eğimli gizemli hikâyeler paylaştı. Kasım 2022’de gösterime giren 1899, Kerberos gemisindeki mürettebat ve yolculara ve yolculuklarını kısa süre önce kaybolan gemi Prometheus’a bağlayan karanlık sırlara odaklandı.

Dizinin ortak yaratıcısı Baran bo Odar, Instagram hesabı üzerinden Netflix’in gösteri için ikinci bir sezonla ilerlememeyi duyurdu. Ortağı Jantje Friese ile birlikte kaleme aldıkları açıklamada, Netflix’in dizinin devam sezon onayı vermemesine ne kadar üzüldüklerinden başlayarak bu durumun ilk sezon finalinde kurdukları gizemi çözemeyeceği anlamına geldiğini de ifade etti. Dizinin ortak yaratıcısı ayrıca, 1899 için orijinal planın tıpkı Dark dizisinde olduğu gibi üç sezon boyunca anlatmak olduğunu açıkladı.

- Reklam -

1899 2. sezon iptal paylaşımı

Paylaşım, hayranlara yönelik bir teşekkürle sona eriyor ve yaratıcılar, haberin milyonlar üzerinde yaratacağı etkiye dikkat çekiyor.

1899 2. Sezon İptali ile İzleyicilerin Merak Ettiği Birçok Soru Cevapsız Kaldı

Olası bir 1899 2. sezonunun nasıl görünebileceğine dair birçok teori vardı. Karanlık gösterinin ilk sezonu, Kerberos’un mürettebatı ve yolcularının kayıp Prometheus gemisini denizde sürüklenirken bulmasıyla başladı. 1899’un finali, –buradan sonrası spoiler içerir– tüm sezonun olaylarının aslında hiçbirini hatırlamayan ana karakter Maura tarafından yaratılan bir simülasyon içinde gerçekleştiğini açıkladı. Asıl amacın Maura’nın oğlu Elliot ile birlikte olabilecekleri bir yere sahip olma isteğine bağlı olduğu ortaya çıktı. Elliot’ın gerçek dünyada ciddi bir hastalıktan muzdarip olduğu, hatta muhtemelen ölmek üzere olduğu anlaşıldı.

1899 2. Sezon Netflix Tarafından İptal Edildi

- Reklam -

Dizinin finali, Maura’nın nihayet geçmişini hatırlaması ve yarattığı sanal gerçeklikten uyanmaya karar vermesiyle sona erdi. Prometheus aslında bir uzay gemisiydi. Maura finalde uyandı ve Kerberos’tan kalan mürettebat ve yolcuların etrafındaki bölmelerde uyuduklarını öğrendi. Seyirci, Maura’nın 2099 yılında Project Prometheus uzay gemisinde olduğunu ve geminin uzayda süzüldüğünü gösteren bir dış çekimle fark etti. 1. sezonun sonu, Maura’nın gerçek dünyada mı yoksa önceki Kerberos simülasyonunu kontrol eden kişi olduğu ortaya çıkan kardeşi Cirian tarafından yönetilen başka bir simülasyonda mı olduğunu merak etmeye başladı. Ancak belli ki bu sorunun cevabı 1899 2. sezon olmayacağından hiçbir zaman gelmeyecek.

Dizinin Brezilyalı çizgi roman sanatçısı Mary Cagnin’in eserinden intihaller içerdiği iddiaları bir yana, yavaş ilerleyen akışı da seyirciler ve eleştirmenler tarafından olumsuz karşılanmıştı. Fena olmayan izlenme sayılarına karşılık Netflix muhtemelen 2. sezon için talep edilen bütçeye değmeyeceğini düşünerek diziyi iptal etme kararı aldı.

1899 2. Sezon Netflix Tarafından İptal Edildi

Netflix’in 1899 2. sezon iptal kararını sizler nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Huseyin_Oz Huseyin_Oz dedi ki:

    Ben de izlemek istiyordum, iyi ki hiç başlamamışım. Kitap serileri gibi artık diziler de sezon filanı yapmadan izlenmez. En azından olaylar sezon içinde sonluk bulursa iyi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayıp Rıhtım 15 Yaşında

Kayıp Rıhtım 15 Yaşında

2022'de Korsan Yollarla En Çok İndirilen Diziler Belli Oldu House of the Dragon

2022’de Korsan Yollarla En Çok İndirilen Diziler Belli Oldu: “House of the Dragon” Zirvede