in

1899: Dark Yaratıcılarından Yeni Netflix Korku Dizisi

1899 dizisi yolda. Netflix’in sevilen bilimkurgu yapımı Dark’ın yaratıcılarından, buharlı bir gemi yolculuğunda geçecek korku öyküsü geliyor.

1899 Dark Yaratıcıları Yeni Netflix Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in ilk Alman yapımı Dark dizisinin yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Frieseand, yeni projeleri 1899 üzerine çalışmaya başladı. İlk olarak Haziran 2018’de duyurulan proje, şimdi senaryo aşamasında.

Netflix’in sevilen bilimkurgu yapımı Dark, geçen haziran ayında 3. sezon ile final yapmıştı. 2017 yılında ilk bölümleri yayınlanan seri, 3 yıl ve 3 sezonun ardından ekranlara veda etti. Dizinin 8 bölümden oluşan final sezonu 27 Haziran 2020 tarihinde izleyicilerle buluşturuldu.

Böylece Baran bo Odar ve Jantje Friese ikilisi yeni bir projeye adım atmak için uygun zamana erişebildi. 1899 adını taşıyacağı ve Dark’ın yaratıcılarından geleceğini bildiğimiz diziye dair ilk paylaşım yapıldı.

- Reklam -

Dark Yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Friese, 1899 Dizisinin 1. Bölüm Senaryosunu Tamamladı

İzleyiciyi 19. yüzyılda bir deniz yolculuğuna  götürecek olan 1899 dizisinde, The Ship adını taşıyan 1. bölüm senaryosunun tamamlandığı Baran bo Odar’ın paylaşımı ile ortaya çıktı.

Baran bo Odar paylaşımında sıradaki yolculuğun heyecan verici olduğunu belirtti. İlk bölümün senaryosunun altında ise Jantje Friese’nin imzasını görüyoruz.

1899 netflix

1899 dizisinin konusu ise yine oldukça ilgi çekici. Londra’yı terk edip New York’a doğru yola çıkan bir grup göçmeni taşıyan buharlı gemide yaşananlarının hikâye edildiği yapım korku odaklı olacak. Açık denizlerdeki yolculuk sırasında keşfedilenler işleri bir hayli değiştirecek. Denizin ortasında bulunan bir başka göçmen gemisi her şeyi karanlık bir dehşet öyküsüne dönüştürecek.

Netflix’in Avrupa ve Afrika Yapımı Orijinal İçeriklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kelly Luegenbiehl, daha önceden yapıma dair açıklamalarda bulunmuştu. Buna göre, 1899 dizisi Dark’tan tamamen farklı olacak ve yapımın senaristlerinin çok yönlülüklerini tam manasıyla ortaya çıkartacak.

Birbirinden farklı ülkelerden karma bir oyuncu kadrosu ile çekilecek olan dizi, insanı birleştiren ve ayıran öğelerin neler olduğunu sorgulayacak.

- Reklam -

1899 Dark Yaratıcıları Yeni Netflix Dizisi

Jantje Friese ve Baran bo Odar, Münih Televizyon ve Film Üniversitesi’nden mezun. İkili, Odar’ın  Büyük Sessizlik (Das letzte Schweigen) filminden beri beraber çalışıyorlar. Odar ve Friese birlikte Ben Kimim? (Kein System ist sicher) ve Dark gibi önemli işlere imza attı.

1899 dizisi şu an için henüz senaryo aşamasında. Dolayısıyla dizinin olası yayın tarihi, oyuncu ve yönetmen tercihleri gibi detaylar henüz belli değil.

GÜNCELLEME: Diziden yayınlanan ilk tanıtım fragmanı için buraya tıklayabilirsiniz.

Peki siz Dark’ın yaratıcılarından yeni bir Netflix dizisi izlemeye hazır mısınız? Açık denizlerde geçecek korku odaklı bir hikâye ilginizi çekiyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Dark 3. Sezon İncelemesi: Schrödinger’in Sisifos’u

Kaynak: Codelist

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warrior Nun 1. Sezon inceleme

Warrior Nun 1. Sezon İncelemesi: “Neyin Peşindesin Tanrı?”

Luther 6. Sezon Film Idris Elba

Luther 6. Sezon Yerine Film Geliyor: Idris Elba Onayladı