in

2019’da Dijital Platformlarda En Çok İzlenen 20 Dizi

2019 yılında Netflix ve diğer dijital platformlarda en çok izlenen diziler belirlendi. Tv Time’ın verilerine göre ilk sırada Lucifer var.

Lucifer
- Reklam -
- Reklam -

2019 yılının sonuna geliyoruz. Bu sene kuşkusuz Netflix, Amazon Prime, Hulu gibi dijital yayın platformlarının en çok konuşulduğu yıl oldu. Değişen izlenme alışkanlıkları beraberinde çevrimiçi mecralarda yayın takip etme alışkanlığını da artırdı.

Lucifer dizisinin yapımcılarından Joe Henderson’ın, Tv Time adlı uygulamanın verilerine dayanarak paylaştığı listede dikkat çeken yapımlar var. Bütün dijital platformları kapsayan listenin başında ise başrolünde Tom Ellis’in yer aldığı Lucifer var.

Listenin ilk 10 sırasında yer alan yapımların neredeyse tamamının Netflix’e ait olması ise kuşkusuz kanalın nasıl bir dev olduğunu gösteren cinsten.

- Reklam -

2019 Yılının En Çok İzlenen Dizileri

1. Lucifer

2. Stranger Things

3. 13 Reasons Why

4. La Casa de Papel

5. Orange Is the New Black

6. The Handmaid’s Tale

the handmaids tale ucuncu sezon onay

7. Sex Education

8. Elite

9. You

10. Chilling Adventures of Sabrine

11. The Umbrella Academy

12. Black Mirror

13. Dark

14. Marvel’s The Punisher

15. Atypical

- Reklam -

16. Love, Death & Robots

17. Mindhunter

18. Marvel’s Jessica Jones

19. Big Mouth

20. The Society

2019 Dizilerine Netflix Damgası

Listenin ilk sırasında yer alan Lucifer, 3. sezonu sonrası iptal edilmenin eşiğinden dönerek FOX’tan Netflix’e geçmiş ve adeta yeniden doğmuştu. Neil Gaiman’ın The Sandman çizgi romanlarında yer alan Lucifer karakterine odaklanan yapımın 5. sezon çekimleri şu sıralar devam ediyor. Dizi, 2020 yılı içerisinde yayınlayacağı sezon ile ekranlara veda edecek. Lucifer’ın bu kadar öne çıkma sebebi olarak ise Arrowverse evreninde geçen Crisis on Infinite Earths dizisi bölümlerinde de yer alması olarak gösteriliyor.

İkinci sırada ise Netflix’in belki de en popüler işlerinden birisi olan Duffer Kardeşler imzalı Stranger Things var. İlk sezonuyla büyük yankı uyandıran dizi, bu yıl yayınlanan 3. sezonuyla kendisine yeni bir çizgi bulmuştu. Yapımın 4. sezon çalışmaları sürüyor.

Biraz aşağılara indiğimizde Margaret Atwood’un Türkçeye Damızlık Kızın Öyküsü adıyla çevrilen The Handmaid’s Tale dizisini görüyoruz. Kendisi bir Hulu yapımı olduğu için, listedeki yeri oldukça değerli.

black mirror sezon 5 tanitimi

12. sırada yer alan Black Mirror’un ise eski popülerliğini yitirdiği gözüküyor. Bu sene 5. sezonu yayınlanan dizinin aldığı puanlar, önceki sezonlara göre hayli düşük.

Elbette sıralamanın yalnızca Tv Time adlı uygulamanın kendi verilerine dayandırarak hazırladığı bir çalışma olduğunu hatırlatalım. Rakamların bir resmiyeti yok. Ancak programın yalnızca Play Store’da 5 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildiğini de hatırlatalım.

Peki siz bu dizilerden hangilerini izlediniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Netflix Türkiye: “RTÜK’ten Sansür Talebi Gelmedi”

Kaynak: Cbr

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Timaş 3 Kitap Çekiliş

ÇEKİLİŞ: Timaş Yayın Grubu’ndan 3 Kitaplık Set

Penny Dreadful

Penny Dreadful: City of Angels Dizisine İlk Bakış