in

Acun Ilıcalı “Konuşanlar”a Verilen Ceza Hakkında Konuştu: “Bu Karara Katılmıyorum”

Acun Ilıcalı, Exxen’de yayınlanan Hasan Can Kaya’nın “Konuşanlar” programına RTÜK’ün verdiği ceza hakkında ilk defa konuştu.

Acun Ilıcalı Konuşanlar Exxen RTÜK
- Reklam -
- Reklam -

Acun Ilıcalı, Exxen üzerinden yayınlanan Hasan Can Kaya’nın Konuşanlar programına RTÜK’ün verdiği ceza hakkında ilk defa konuştu ve bu karara katılmadığını ifade etti.

Exxen’in en çok izlenen içeriklerinin başında gelen Konuşanlar, geçen ay “aşırı argo kullanımı” gerekçesiyle Türkiye gündemine oturmuştu. Siyasetçilerin ve ünlü simaların da sosyal medya üzerinden katıldığı tartışma, Konuşanlar’ın bir bölümünün sosyal medya üzerinden yayınlanması ve konuşma sırasında Hasan Can Kaya ile seyircisi arasında geçen konuşma sonucunda başlamıştı.

Konu daha sonra RTÜK başkanı Ebubekir Şahin tarafından da gündeme alınmış ve daha önce defalarca uyardıklarını ancak tedbir alınmadığını söylediği program hakkında inceleme başlatacaklarını ifade etmişti. Şahin’in dediği gibi de oldu ve Exxen’e Konuşanlar programı yüzünden idari para cezası kesildi.

- Reklam -

Konuyla ilgili ilk olarak programın yapımcısı Hasan Can Kaya konuştu ve bir iftira ve karalama kampanyası yürütüldüğünü, kendisi üzerinden izleyicilerini eleştirdikleri için üzüldüğünü, yoksa diğer söylenen şeylerin umurunda olmadığını açıkladı. Yaptığı programı lise ortamındaki samimi arkadaş atmosferine benzen Kaya, başarılı tüm komedyenlerin bu tür sansürlerden nasibini aldıklarını da vurguladı.

Acun Ilıcalı: “RTÜK’ün Konuşanlar Kararı Son Derece Yanlış”

Acun Ilıcalı Hasan Can Kaya RTÜK Konuşanlar Exxen

Sonunda TV8 kanalı ve dijital yayın servisi Exxen’in sahibi Acun Ilıcalı, sessizliğini bozdu ve Hasan Can Kaya’nın Konuşanlar programına verilen cezayla ilgili düşüncelerini aktardı. BluTV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Cansu Canan Özgen’in üstlendiği 40 programına konuk olan ünlü televizyoncu, Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından verilen cezanın haksız olduğunu dile getirdi.

“RTÜK olmalı televizyonda her şey istenildiği gibi yayınlanmamalı. Amerika’da da açık kanallarda denetim vardır. Daha önce biz de cezalar aldık ve haksız olanlar vardı. Ama bizim için her zaman mahkemeye gitme hakkımız açık, kazandığımız ve kaybettiğimiz davalar oldu. Platformlar konusunda RTÜK’ün esnek olması lazım. Hasan Can olayına gelince bu karara katılmıyorum.”

- Reklam -

Exxen’in aylık abonelik sistemiyle, ücretli olarak hizmet veren bir platform olduğunu hatırlatan Ilıcalı, RTÜK’ün bu tarz yerlerde baskın olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Platform para verilip üye olunan bir yer. RTÜK’ün koruması gereken alan çocuklarımız. Onların zehirlenmesini engellemesi lazım. Ama platformda para verip de üye olunan bir yerde RTÜK baskın olmamalı bence. Hiçbir şeye karışmasın demiyorum ama Hasan Can kararını son derece yanlış buluyorum. Argo konuşulan bir program, arkadaşlar da ciddi derecede bipliyor. Ancak gündelik hayatta kullanılan kelimeler nedeniyle ceza verilmemeli.”

Acun Ilıcalı’nın yaptığı açıklamayı nasıl buldunuz? Sizce söylediklerinde haklı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: T24

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lana Del Rey Yeni Şarkısı ile Euphoria 2. Sezon

Lana Del Rey’in Yeni Şarkısı İlk Defa Euphoria 2. Sezon ile Yayınlanacak

Süper Kütleli Mini Kara Delik Keşfedildi

110 Milyon Işık Yılı Uzaklıkta Bir ‘Mini Canavar’ Kara Delik Keşfedildi