in

Ahmet Mümtaz Taylan, Leyla ile Mecnun’un Dönüşünü Doğruladı

Ahmet Mümtaz Taylan, Leyla ile Mecnun dizisinin Exxen ile yeniden çekilmesi için çalışmaların başladığını doğruladı.

Ahmet Mümtaz Taylan Leyla ile Mecnun exxen
- Reklam -
- Reklam -

Onur Ünlü’nün Leyla ile Mecnun dizisi, Exxen ile ekranlara dönmeye çok yakın. Orijinal dizide İskender karakterini canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan, yapıma dair hazırlıkların olduğunu doğruladı.

Geçen mart ayında Acun Ilıcalı’nın yeni nesil dijital yayın platformu Exxen’in, TRT 1’in sevilen dizisi Leyla ile Mecnun’u yeniden çekeceğine dair ilk haberler gelmişti. Henüz görüşme aşamasında olan yapım için yönetmenliğin yine Onur Ünlü’ye ait olacağı, aynı oyuncu kadrosunun korunmaya çalışılacağı ve kanalın da Exxen olacağı bilgileri vardı. Ancak elbette işler henüz resmileşmiş değildi.

O tarihten bu yana da sessizlik sürdü. Geçen günlerde TV100 kanalı, Ahmet Mümtaz Taylan ile final yapan Arıza dizisi sonrasında kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

- Reklam -

“Haberler doğru mu?” sorusuna, “Şöyle diyelim, haberlerin aslı var,” yanıtını veren Taylan; görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Ahmet Mümtaz Taylan, Yeni Leyla ile Mecnun Dizisi için Umutlu

Taylan yapımın geri dönüş ihtimaline dair şu açıklamada bulundu:

“Haberlerin aslı var, o kadar söyleyeyim. Başka gelişmeler de olması lazım. Üstünde düşünülüyor, doğrudur. Öyle bir ihtimal var. Ama şu gün başlıyor, bugün başlıyor, kesin oluyor… öyle şeyler bana göre değil. Onu yapım şirketi açıklar açıklayacaksa.”

Ahmet Mümtaz Taylan Leyla ile Mecnun exxen

Kadronun korunup korunmayacağına dair ise bunun bir gereklilik olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Aynı kadro olmazsa zor. Aynı kadro için bile çok çalışmamız lazım. Başka bir kadroyla zaten zor olur.”

- Reklam -

Hem diziyi hem de ekibi özlediğini belirten Taylan, “aynı kimyayı yakalamak istediklerini” de belirtti.

2011 yılında yayına başlayan Leyla ile Mecnun dizisi, 104 bölümün ardından 2014’te final yapmıştı. Burak Aksak’ın senaryosunu kaleme aldığı absürt komedi türündeki yapımda Ali Atay, Melis Birkan, Serkan Keskin, Osman Sonant, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt ve Köksal Engür gibi oyuncular yer alıyordu.

Exxen, Onur Ünlü ile Haluk Bilginer’in de başrolünde yer aldığı Şeref Bey dizisinde birlikte çalışma fırsatı bulmuştu. Platform aynı zamanda Sihirli Annem gibi eski dizileri de geri getirmesiyle dikkatleri çekiyor.

Leyla ile Mecnun Exxen

Aynı kadroyu koruyarak yeni bir Leyla ile Mecnun dizisi çekilip çekilmeyeceğini ise zaman gösterecek. Şimdilik gidişatın “olumlu” olduğunu söylemek mümkün.

Siz bu dizinin geri dönmesi gerektiğine inanıyor musunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tv100

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    “Aynı kadro olmazsa zor. Aynı kadro için bile çok çalışmamız lazım. Başka bir kadroyla zaten zor olur.” demiş. Doğru söylemiş.

    Her şey zamanında güzel oluyor. O yüzden aynı kadro bile olsa eski tadı vereceğini açıkçası düşünmüyorum.

  2. Avatar for kalsedon.okur kalsedon.okur dedi ki:

    Yanlış bir karar ya bence. Ben çok severim Leyla İle Mecnun’u, ama o dizi o dönemde güzeldi. Büyük ihtimalle biz o diziyi özlediğimiz kadar o günleri özlüyoruz. Tek isteğim o dönemde güzel bir final yapabilmiş olması olurdu.

  3. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

    Benim favori Türk dizileri listemde ilk üçte yer alan bir dizidir. Baştan sona 2-3 kez izledim. Bazı sahnelerini hala izlerim ama geri dönmesini istemem. O zamanlar daha serbest bir ortam olduğu için bazı göndermeler, içerikler yapılabiliyordu. Şimdi ister dijitalde yazılsın ister tv’de yayınlansın o özgürlüğü bulamazlar. O yüzden eski haliyle aklımda kalmasını tercih ederim. Ama eskisi gibi serbest düzende ve tam kadro dönerlerse de güzel olabilir.

  4. Avatar for bahtlessbedevi bahtlessbedevi dedi ki:

    Biz diziyi değil, o günün kimyasını ve özgürlüğünü seviyor ve özlüyoruz. Dizinin ağır hayranlarından birisi olmama rağmen bir dizi sürekliliğine girmelerini hoş görmüyorum, o serbestliği yakalayamayacaklarını düşünüyorum. Ülkenin güncel atmosferi de buna izin vermiyorken dizi yerine halihazırda kitapta yayınlanan final için güzel bir noktalama yapılması açısından bir film çekilebilir ve daha da harika olur, çünkü biz bu diziyi aynı zamanda yarıda bırakılmış bir hikaye olduğu için özlüyoruz daha çok. Behzat Ç gibi devam işlerinin tek bir eksikle bile nasıl kimyasının tutmadığını BluTV üzerinde gördük. Popüler kültüre hizmet uğruna Acun Ilıcalı’nın para kaygısını gözümüze gözümüze soktuğu Exxen gibi bir platformda bu güzel anılarımın lekelenip bozulmasını asla istemiyorum. Lütfen film çekin, bir film armağan edin bize. Onur Ünlü pek çok filmini izlenme kaygısı gütmeden çoğu kez yaptı, şimdi de bizim için, yarım kalmış hikayeleri olan bizler için bir filmle taçlandırın Leyla ile Mecnun’ u, ama lütfen dizi olmasın.

  5. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Mecnun Leyla ile aşkının paralı platforma düştüğü duysa yine vururdu kendini dağlara. Yazık, böyle bir halk dizisinin buralara gelmesi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

67. Sait Faik Hikâye Armağanı Kısa Listesi

67. Sait Faik Hikâye Armağanı Kısa Listesi Duyuruldu

Hanya Yanagihara To Paradise

Değersiz Bir Hayat’ın Yazarı Hanya Yanagihara’dan Yeni Roman: “To Paradise”