in ,

Alien Dizisi Ridley Scott ve Noah Hawley İmzasi ile Geliyor

Alien dizi formatına geliyor. Yeni macera, serinin yaratıcısı Ridley Scott ve Fargo yapımcısı Noah Hawley tarafından hazırlanacak.

Alien Dizisi Ridley Scott ve Noah Hawley
- Reklam -
- Reklam -

Alien dizisi geliyor. Yaratık macerasının televizyon dizisi formatında karşımıza çıkacağı resmileşti! Disney Investor Day etkinlikleri kapsamında açıklanan dizi klasik bilimkurgu serisine yeni bir soluk getirecek.

Yeni dizi FX tarafından hazırlanıyor ve Disney’in ikinci çevrim içi yayın platformu olan Hulu’dan da yayınlanacak. Diziyi Fargo ve Legion dizilerinin genel yönetmeni Noah Hawley çekecek, yapımcı koltuğunda da Alien efsanesinin yaratıcısı Ridley Scott var.

Disney’in Twitter’dan duyurduğu diziden logoyla birlikte gelen ilk mesaj şöyle:

- Reklam -

“Alien çalışmalarına FX Networks’te başlandı. Klasik film serisinden uyarlanan ilk televizyon dizisi Fargo ve Legion’un yaratıcısı Noah Hawley tarafından hazırlanacak. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Dünya’da geçen korku dolu bir gerilim yolculuğuna hazırlanın.”

FX genel müdürü John Landgraf, dizinin duyurusunu Disney Investor Day etkinliklerinde yaptı. Hikâyenin ayrıntıları şimdilik sır gibi saklanıyor. Bildiğimiz tek ayrıntı serinin Dünya’da geçen ilk yapımının bu dizi olacağı. Noah Hawley dizi hakkındaki sorulara cevap vermezken Landgraf’tan şöyle bir açıklama geldi:

Alien Dizisi Korkuyu Dünya’ya Taşıyacak

FX en iyi korku ve bilimkurgu klasiklerinden birisinin ilk televizyon dizisi için hızla çalışıyor. Fargo ve Legion yapımcısı Noah Hawley, Alien’in yaratıcı ve uygulayıcı yapımcı koltuklarına oturacak. Ayrıca ilk iki Alienfilminin yönetmeni Akademi Ödülü kazananı Sir Ridley Scott’la da uygulayıcı yapımcı pozisyonu için görüşmeler devam ediyor.

“Yakın geleceğimizde geçen Alien, Dünya’da yer alan ilk hikâye olacak. İlk filmin asla eskimeyen korkusuyla ikincisinin asla bitmeyen aksiyonunu birleştireceğimiz dizide gerilmekten koltuklarınızın ucuna yapışacaksınız.”

- Reklam -

Alien Dizisi Ridley Scott

Dizinin Dünya’da geçecek ilk Yaratık hikâyesi olması duyurunun en önemli kısımlarından gibi duruyor. Alien 3, hikâyeyi gezegenimize taşımaya niyetlenmişti fakat bu hiç gerçekleşmedi. Henüz tanıdığımız karakterlerden diziye katılacak kimsenin olup olmadığını bilmiyoruz. Duyurunun “yakın gelecek” detayıysa, hikâyenin geçmişe döneceğini gösteriyor.

Yaratık serisi şimdiye kadar 6 filmle büyük perdeye gelmişti. Ridley Scott’un yönettiği 2017 yapımı Alien: Covenant’tan sonra seriden hiç ses gelmedi. Scott’sa geçen yıllardaki açıklamalarında yeni bir Alien filmi için planları olduğunu söylemişti. Bu planlar hala yürürlükte mi yoksa diziye mi dönüştü henüz bilemiyoruz.

Alien’ın dizisi için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan bekliyoruz.

Kaynak: Movie Web

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Gelmese mi acaba? Bazı filmlerin dizisi olmasa mı acaba? Bir evrenin var. Bunu kaliteli filmlerle genişlet sinemaya gidip izleyelim. Alien’ ın dizisi???

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Her güzel şeyi berbat etmeye çok hevesliler. Hadi hepsi için geçerli değil bu durum ama çoğu çok kötü oluyor.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Raised by Wolves başarılı oldu ya ondan.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Indiana Jones 5

Indiana Jones 5 Çıkış Tarihi Açıklandı: Başrolde Harrison Ford Yer Alacak

Lightyear Toy Story

Lightyear Filmi Geliyor: Toy Story Evreni Genişliyor