in

Türkiye’nin İlk Süper Kahraman Evreninde Geçen “Altay” Dizisinde Oyuncu Kadrosu Belli Oldu

Altay dizisi için oyuncu kadrosu açıklandı. Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni olarak tanıtılan T World’de geçen yapımdan yeni detaylar paylaşıldı.

T-World Süper Kahraman Evren Dizisi Altay'ın Oyuncu Kadrosu Açıklandı
- Reklam -
- Reklam -

Altay dizisi kadrosu belli oldu. T World Entertainment, T World adlı süper kahraman evreninde geçecek dizinin oyuncularını duyurdu.

İlk hazırlıkları 2019 yılında başlayan, Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni olarak tanıtılan T-World’ün ilk dizisi Altay’da hazırlıkla devam ediyor.

T World Entertainment tarafından geliştirilip TRT Dijital kanalında yayınlanacak yapımın prodüksiyonu geçen temmuz ayında başlamıştı.

- Reklam -

Marvel’s Agents of SHIELD, Lost, Prison Break, Flashforward ve Criminal Minds gibi popüler yapımlarla tanınan Bobby Roth yönetmenliğinde geliştirilen Altay dizisi, toplamda 4 sezon ve 26 bölümden oluşacak.

altay dizisi t world

T World Dizisi “Altay” için Oyuncu Kadrosu Netleşti

Dünya çapında geniş kitlelere oluşan süper kahraman evrenlerine, bir yenisi de Türkiye’den ekleniyor. Projenin ilk dizisi olarak duyurulan Altay’da; oyuncu kadrosu da resmi olarak açıklanmış durumda.

Dizide yer alan oyuncular arasında Aslı Sümen (Baht Oyunu), Batuhan Bayar (Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı), Beste Kökdemir (Poyraz Karayel), Cem Özer (Adem’in Trenleri), Cemil Büyükdöğerli (Dip), Çetin Sarıkartal (Çukur), Elif Doğan (Destan), Muhammet Uzuner (Bir Zamanlar Anadolu’da) ve Toprak Sergen (Bir Türk Masalı) bulunuyor.

Altay dizisi; ilhamını Doğu medeniyeti ve bilimin altın çağından alıyor. T-World evreninde toplam 35 farklı kahraman yer alacak ve çeşitli kültür ve coğrafyalarda geçen hikâyeleri ekrana taşıyacak.

T World evrenindeki süper kahramanlar; özellikle çevre sorunları, salgınlar ve savaş gibi küresel felaketlere karşı mücadele edecek. Kahramanlar aynı zamanda süper kötülere karşı son teknoloji, bilim ve kadim bilgiden faydalanarak bir gelecek inşa etmeye çalışacak.

T-World Süper Kahraman Evren Dizisi Altay Oyuncu Kadrosu

Aydınlanma Çağının Mirası Ekrana Taşınacak

T World Entertainment’ın yapımcılarından Raif İnan, Altay dizisi hakkında şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Antik Doğu kültürü ve bilgeliği sinema endüstrisinde yeterince temsil edilmiyor. Dünyanın en önde gelen medeniyetlerinden birinin bu sektörde daha fazla yer alması ve anlatılması gerektiğine inanıyoruz. Bu, T World Evreni’ni tasarlarken bizim için ilham kaynağı oldu. Derin matematik, cebir, geometri bilgisi; Orta Doğu ve çevresinde fizik ve astronomideki çığır açan gelişmelerle birlikte, Doğu kültürünün temeli oldu. Bir aydınlanma çağını yansıtan bu bilgi birikimi ve mirası gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz.”

T World Entertainment’ın yapımcılarından Bülent Turgut ise projeye dair şöyle konuştu:

“Bu projeye, ‘Yüzyıllardır yaşadığımız coğrafyanın süper kahramanı kim?’ diye sorgulayarak başladık. 1400 yıllık bir zaman dilimini kapsayan bu evreni böyle inşa ettik. Tarihe gönderme yapan kostümlere sahip süper kahramanlarımız, insani özellikleriyle ön plana çıkıyor. Çekimler, ana karakterlerimiz olan süper kahramanların ekolojik sorunlara, savaşlara, çatışmalara, salgın hastalıklara ve gezegenimizi kıyamete sürükleyen diğer felaketlere karşı savaştığı T- World Evreni’nin çeşitli boyutlarını yansıtan setler arasında geçiş yapan çok yoğun bir programla başladı.”

Küresel ölçekte büyük hayran kitlelerine sahip olan süper kahraman yapımlarına rakip olmayı hedefleyen T World Evreni; Altay dizisi dışında film, oyun ve çizgi romanlar da hazırlayacak.

Bu kurgu diyarın yapımcılığını Raif İnan, Bülent Turgut ve Erdal Bozkuş üstleniyor. Evren konsepti ve karakterleri Bülent Turgut ve Halid Şimşek imzalarını taşırken, süper kahraman karakterlerin 3D dijital dublörleri Onur Can Çaylı tarafından gerçekleştiriliyor.

Bobby Roth’un genel yönetmenliği üstlendiği Altay dizisinde diğer yönetmenler Kerem Çakıroğlu ve Hamit Coşkun. Yapımda yer alan canlı aksiyon sahnelerini ise Örümcek Adam ve Titanik gibi dünyaca ünlü filmlerle tanınan Dusan Hyska tarafından hazırlandı.

T-World Süper Kahraman Evren Dizisi Altay Oyuncu Kadrosu

Altay Dizisi Oyuncuları

  • Abdullah Cersel
  • Alper Saldıran
  • Aslı Sümen
  • Batuhan Bayar
  • Begüm Birgören
  • Beste Kökdemir
  • Cem Özer
  • Cemil Büyükdöğerli
  • Çetin Sarıkartal
  • Elif Doğan
  • Fırat Doğruloğlu
  • Hakan Ummak
  • Hasan Yalnızoğlu
  • Muhammet Uzuner
  • Süreyya Güzel
  • Toprak Sergen
  • Türker Fırat

Siz yerli bir süper kahraman evreni hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Vergilerim, vergilerimiz neden bu shitshow için harcanıyor ki.
    Zaten Osmanlı Tarihi, Türk Tarihi diye yaptıkları yapımlar tarihle veya tarihi kurguyla alakası olmayan siyasal islama hizmet etmekten başka birşeye benzemeyen ucubeler iken bu daha da saçma bir iş olmuş.

    Neden bizim süper kahramanımız olmak zorunda. Niye bizim süper kahraman evrenimiz olmak zorunda.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Babam İzmirli ve Altay takımını çok çok sevdiği için, bir tek adından dolayı buruk bir sevinç oldu bende :sweat_smile: Başka bir dönemde yapılsaydı sevinirdim, mutlu olurdum. Fakat şimdi ki dönemde hangi amaçla ve neye hizmet etmesi için yapıldığını kendimce tahmin edebildiğim için, terete’nin diğer dizileri gibi ‘günübirlik amaçlara hizmet eden, uydur - kaydır yollu yapılmış bir proje’ olacağını düşünüyorum.

  3. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Ön yargılı değilim açıkçası ama açıp izler miyim takip eder miyim bilemiyorum. Çevremizden olumlu yorumlar duyarsak açar bakarız ok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Foe - J. M. Coetzee

Nobel Ödüllü J. M. Coetzee’nin “Robinson Crusoe”yu Baştan Yarattığı “Foe” Kitabı Yeniden Raflarda

Benedict Cumberbatch ve James McAvoy The Book of Clarence

Benedict Cumberbatch ve James McAvoy, Yıldızlarla Dolu “The Book of Clarence” Filminde Rol Alacak