in

Altered Carbon 2. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı

Altered Carbon 2. sezon çıkış tarihi belli oldu. Netflix’in büyük beğeni toplayan bilimkurgu dizisi Değiştirilmiş Karbon ufukta gözüktü.

Altered Carbon 2. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Britanyalı bilimkurgu ve fantazi yazarı Richard K. Morgan tarafından yazılan Altered Carbon (Değiştirilmiş Karbon) Netflix uyarlamasında 2. sezon için geri sayım sürüyor. Dizinin yeni sezonu, yayınlanan kısa duyuru fragmanıyla paylaşıldı.

Richard K. Morgan’ın ilk romanı olma özelliğini taşıyan Altered Carbon, aynı zamanda Takeshi Kovacs serisinin de birinci basamağı. Yazarın 2002 yılında yayımlanan eseri, 2018’de Netflix tarafından diziye uyarlandı. Dilimize de İthaki Yayınları tarafından kazandırılan serinin ikinci sezonundan, heyecan verici gelişmeler var.

Diziye dair gelişmelerden bir süredir hiç ses gelmiyordu. Nihayet 2 yıllık ara sona eriyor. Netflix’in bilimkurgu dizisinden yayınlanan tanıtım videosu, dizinin yeni sezonuna dair herhangi bir sahne içermiyor.

- Reklam -

Altered Carbon 2. Sezon Yayın Tarihi Videosu

YouTube video

Altered Carbon dizisinin 2. sezonu, tıpkı ilk sezon gibi şubat ayında karşımıza çıkacak. Yeni sezon, içeriği gereği yeni başrolle karşımıza çıkıyor. Bu değişiklikle beraber, yeni sezonun başrol aktörünün Anthony Mackie olacağını uzun süredir biliyorduk. Mackie ismine Marvel Sinematik Evreni’nden Falcon rolüyle aşinayız. Kendisi aynı zamanda Disney+’ın The Falcon and the Winter Soldier dizisinde de yer alacak.

Böylece ilk sezonda Joel Kinnaman ile hayat bulan Takeshi Kovacs karakteri, yeni bedenine kavuşmuş oluyor.

Altered Carbon 2. Sezon Yeni Oyuncuları

Diziye katılan bir diğer yeni oyuncu ise Renee Elise Goldsberry oldu. Kendisini Quellcrist Falconer rolü ile izleyeceğiz. Goldsberry’yi One Life to Live, Pistol Whipped ve Enterprise gibi yapımlarla tanıyoruz.

altered carbon netflix sezon 2 tarih

Chris Conner ise kadroya dahil olan bir diğer isim. American Crime Story ve Walk of Shame yapımlarında yer alan Conner dizide Poe rolüyle karşımıza çıkacak.

- Reklam -

Dizinin yeni sezonunda Kovacs, kaybolmuş aşkı Falconer’ı bulmak için Harlan’ın Dünyası üzerine çalışmaya başlayacak. Sonrasında Kovacs, göreviyle ilgili bir cinayet davasına karışacak. Poe de bu karmaşanın içince Kovacs’a yardımcı olacak isim olacak.

Toplamda üç kitaptan oluşan Takeshi Kovacs serisinin Değiştirilmiş Karbon (Altered Carbon) ve Düşmüş Melekler (Broken Angels) kitapları Türkçedeki yerini aldı. Üçüncü kitap için de çalışmalar devam ediyor.

altered carbon dizi netflix gorsel2

Altered Carbon 2. sezonu 27 Şubat 2020 tarihinden itibaren Netflix üzerinden izleyebileceğiz.

Dizinin yeni bölümlerine dair beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk sezon yayınlandığında kitabına heveslenmiştim ancak zamanla -arada sırada duyduğum limoni yorumlar yüzünden- kitaptan soğudum. Şimdi hiç okuyasım yok. :slight_smile:

  2. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Keşke 2. Kitabı işleselerdi. Çok daha eğlenceli aksiyonlu bir dizi olurdu.Ayrıca 3. kitabı Dirilen Öfkeyi İthaki çevirdi.Okumayanlar varsa tavsiye ederim Takashi Kovach serisini.

  3. Avatar for denixius denixius dedi ki:

    Merhaba,

    Yalan söylemeyeceğim; ben bu seriyi izledikten sonra ilk kitabını okudum. Sonradan öğrendim ki, Richard K. Morgan’ın Takeshi Kovacs’a yer verdiği iki kitap daha varmış. Broken Angels ve Woken Furies adlı bu iki kitabı okumadım.

    “Cyberpunk” dediğimiz tür bence, William Gibson’ın Neuromancer serisinden öteye geçemedi. Neuromancer, Count Zero ve Mona Lisa Overdrive muazzam bir üçlemeydi. Türkçe Neuromancer aynı adla yayımlanırken, sonraki iki kitap Kont Sıfır ve Mona Lisa Aşırı Yükleme olarak yayımlanmıştı. Bu üçlemeye sahip olduğum için gerçekten memnunum. Türkçe çevirileri de gayet iyiydi, Altıkırkbeş Yayınları çok iyi iş çıkarmış.

    Cyberpunk türünü değerlendirmeden önce Neuromancer, Kont Sıfır ve Mona Lisa Aşırı Yükleme kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.

    Sevgiler,

  4. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Aynı paragrafta Altıkırkbeş ve çeviri gayet iyi iş gibi ifadeler kullanıldı. :scream:

    @Agape’nin yüce engizisyonunu summon ediyorum.

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bunu söyleyen ilk insan sizsiniz. Okuyanların geri kalanı intihar etti. :sweat_smile:

    @kaanaskin93 Zevkler, renkler, algılar, beğeniler tartışılmaya açık değil maalesef. :slight_smile: Diğer açıdan ne beklediğinize de bağlı. Mesela kural vs. bilmiyorsan her çeviri mükemmel görünebilir ya da önemsemiyorsa kişi… Kendisini de böyle kabul ediyorum ben. Atasözlerimiz bu konuya açıklık getirmiş zamanında. :blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

model evren varlık ergen

Varlık Ergen’in Bilimkurgu Kitabı “Model Evren” Raflarda

CNR Kitap Fuarı

7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı Başlıyor