in

Altered Carbon 3. Sezon İptal Edildi

Altered Carbon 3. sezonu iptal edildi. Netflix, siberpunk dizisini yüksek maliyetler ve düşük izleyici oranı nedeniyle sonlandırma kararı aldı.

altered carbon 3. sezon iptal
- Reklam -
- Reklam -

Altered Carbon 3. sezonu iptal haberiyle geldi. Netflix’in siberpunk temalı dizisi yüksek maliyetleri ve istenilen oranda izleyici bulamaması sebebiyle sonlandırıldı.

Joel Kinnaman ve Anthony Mackie’nin başrollerini paylaştığı dizi, ilk olarak 2 Şubat 2018’de 10 bölüm ile yayın platformundaki yerini almıştı. İkinci sezonu da bu yılın başlarında 8 bölümle yayınlandı. Netflix ayrıca Altered Carbon evrenini genişleten bir spin-off anime filmi olan Resleeved’i de yayınlamıştı. Hem birinci hem de ikinci sezon genel olarak olumlu eleştiriler alan dizinin, animesine verilen tepkiler genel anlamda olumsuzdu.

Richard K. Morgan’ın aynı isimli romanından uyarlanan dizinin başında Laeta Kalogridis bulunuyordu. Dizinin bulunduğu dünya, şimdikinden yaklaşık 360 yıl sonrasını konu alıyor. Artık teknoloji sayesinde insanların hatıraları ve yetenekleri başka bedenlere kopyalanabiliyor. Dizi de genel olarak Kinnaman’ın karakteri Takeshi Kovacs üzerinden gidiyor. 2. sezonda Mackie yeni bir ev sahibi vücut olarak Kinnaman’ın yerini alıyor, ancak Kinnaman 2. sezon boyunca geri dönüşlerde görünüyordu.

- Reklam -

altered carbon 3. sezon

Altered Carbon 3. Sezon İptal Nedeni: Düşük İzleyici Kitlesi

Diziyi izleyenler tarafından her ne kadar olumlu eleştiriler alsa da belli ki Netflix için bu durum yeterli olmadı. Sonunda, 2. sezonun yayınlanmasından beş ay sonra Altered Carbon 3. sezonu olmayacağı açıklandı.

Deadline’ın haberine göre, iptalin arkasındaki neden Koronavirüs salgını ile ilgili değil, daha çok dizinin izleyicisiyle ilgili. Şovun fütüristik görünümüne uyacak ayrıntılı set tasarımı ve grafik efektleri ile oldukça iyi gözüken Altered Carbon, Netflix’in en pahalı işlerinin başında geliyordu. Dizi efektleriyle birçok övgüler almıştı. Hatta ana tasarımı ve özel görsel efektler için iki Creative Arts Emmy adaylığı bulunuyordu. Yine de izleyici kitlesini çekmek için bu kadar iyi görsel efektler olması yeterli olmadı ve Netflix gösteriyi sona erdirme kararı aldı.

- Reklam -

Altered Carbon 3. Sezon

Bu haberle birlikte Altered Carbon da yakın zamanda iptal edilen I Am Not Okay With This, The Society ve Patriot Act with Hasan Minhada’ın da aralarında bulunduğu iptal edilen Netflix dizileri arasına katıldı. 2020’nin başından bu yana, yayın platformu orijinal yapımlarının 15’ini iptal etme kararı aldı.

Peki ya siz Netflix’in aldığı bu kararı doğru buluyor musunuz? Altered Carbon 3. sezon ile devam etmeli miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Dragon’s Dogma Fragmanı: Netflix’in Yeni Anime Serisi Yakında Geliyor

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Takeshi bunun intikamını alır söyliyeyim. Salın diziyi ! Belleğinizi elinize verir.

  2. Avatar for Fingolfin Fingolfin dedi ki:

    Cyberpunk temasından bu kadar kötü işler çıkartmak için çaba falan harcamak gerekir. Gerçi kitabını da sevmemiştim.

  3. Avatar for Benim_Perspektifim Benim_Perspektifim dedi ki:

    Şu an aşırı uzuldum bu haberi okuduğuma madem iptal oldu neden 1 ve 2 inci sezon hala duruyor izlettirip merak ettryrsunuz

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dark Değerlendirme - Netflix Dizi Yorum

Dark: Netflix’in Zaman’da Çıkış Arayan Karanlık Dizisi

İsrail Abbasi Dönemi Altın

İsrail’de Abbasi Dönemine Ait 1100 Yıllık Altın Sikkeler Bulundu