in , ,

Amazon Prime Resmen Türkiye’de: Dijital Yayıncılıkta Yeni Heyecan

Amazon Prime servisi resmen Türkiye’de! Dünya devinin dijital hizmeti, 7,90 TL’lik üyelik bedeli ile de çevrimiçi yayıncılık dünyasını hareketlendirecek gibi duruyor.

Amazon Prime Video Türkiye
- Reklam -

Amazon Prime resmi olarak Türkiye’ye giriş yaptı. Hem kargo anlamında hem de ülkemizde bulunan dijital yayın hizmeti anlamında yeni bir rekabet oluşturacak servis, oldukça makul bir ücretle çalışmalara başladı.

Amazon Prime’ın bir hizmeti olan Prime Video aslında Türkiye için yeni bir şey değil. İlk olarak 2017’de açılan ancak avro üzerinden fiyatlandırma yapılan, altyazı ve dublaj seçenekleri de bir hayli kısıtlı olan servis artık resmi şekilde ülkemizde de hizmet verecek

2018 yılında alışveriş devi Amazon.com.tr’nin Amazon Türkiye’de de hizmet vermeye başlaması tüketicileri oldukça mutlu etmişti. Yeni hizmet, benzerlerine oranla daha ekonomik bir fiyatla birçok fırsat sunmayı hedefliyor.

- Reklam -

Amazon Prime Türkiye Neler Vadediyor?

Amazon Prime Türkiye

İlk ay bedava olarak hizmet alabileceğiniz, ardından ayda 7,90 TL üyelik ücreti ödemenizi gerektiren Amazon Prime Türkiye’nin ne gibi özellikleri var?

  1. Teslimat: Bedava ve hızlı kargo ayrıcalığı. Amazon Prime ile geçerli ürünlerdeki alışverişlerinde bedava ve hızlı teslimat ayrıcalığını yaşa. Siparişlerin hangi şehirde ne kadar sürede teslim edilir, hemen öğren.
  2. Prime Video: Popüler filmler, ödüllü diziler. Popüler filmleri ve ödüllü Amazon Originals dizilerini, üyeliğin sayesinde ek ücret ödemeden Prime Video’da Türkçe altyazılı izle. Dilersen televizyondan, tabletten veya mobil cihazlarından çevrim içi izle, dilersen indir istediğin zaman istediğin yerden izle.
  3. Prime Gaming: Prime Gaming ile bedava oyunlar: Prime Gaming ile League of Legends, Teamfight Tactics, Black Desert Mobile gibi oyunlar için içeriklere erişme avantajını yakala. Ayrıca, her ay ücretsiz oyunlara ve Twitch.tv kanalı aboneliğine sahip ol.
  4. Fırsatlara erken erişim: Sadece sınırlı süre için geçerli olan Bitmeden Yakala Fırsatları’na 30 dakika önceden erişme ayrıcalığına sahip ol. “Günün Fırsatları” sayfasındaki seçili fırsatları herkesten önce sen yakala. Ayrıca, sadece Prime üyelerine özel indirimlerden ve fırsat günlerinden yararlan.

Türkiye’de daha önce de aktif olan Amazon Prime Video servisinden daha önce aylık 6 €’ya yararlanılıyordu. Ancak Amazon Prime, onları da düşündü. Söz konusu kullanıcılara üyeliklerin iptal edildiği ve güncel olanla değiştirildiği, bununla birlikte para iadesi yapılacağını da e-posta ile duyurdu. Böylece daha sürecin en başından herkesin takdirini kazanmayı başardı.

Amazon Prime

Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı gibi dizileri bekleyen ülkemiz izleyicileri de artık nasıl izleyeceğiz derdine düşmeden rahat bir nefes alabilir.

Peki Amazon Prime’da şu anda hangi dizi ve filmler yer alıyor?

Derin bir nefes alıp şöyle kabaca yanıtlamaya başlayalım öyleyse:

- Reklam -

Good Omens, The Boys, American Gods, Carnival Row, Buffy the Vampire Slayer, The Terror, The Man in the High Castle, Battlestar Galactica, Mr. Robot, Preacher, The X-Files, Fleabag, 24, Seinfeld, House M.D., This is Us, Mad Men, Community, Heroes, Downton Abbey, The Tudors, Monk, Prison Break, The Expanse, Electric Dreams, The Tick ve The Office platformda bulunan yapımlardan bazıları.

Platformda ayrıca Late Night, Honey Boy, Suspiria, The Lost City of Z, Fast Color ve First Reformed gibi Amazon Prime filmleri de yer alıyor.

Bu dizilerden bazılarının yayın hakları Amazon tarafından alınmışken bazıları da Prime Video için özel olarak üretilmiş işler. Yakında pek çok Prime Video dizisinin de platforma dahil olacağı biliniyor. Amazon prime fiyatları 7,90 TL olarak kalmaya devam edeceği de başındaki isim Jamil Ghani tarafından açıklandı.

Amazon Prime Video Türkiye’de İlk Olarak Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi Romanını Uyarlayacak

Son olarak Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi romanının da Prime Video dizisi olacağı ihtimalini de hatırlatalım. Servisin Türkiye’de resmi olarak yayına başlamasıyla bu ihtimal artık kesinlik kazandı diyebiliriz.

Orhan Pamuk Masumiyet Müzesi Amazon Prime Dizi

Amazon Prime’ın artık Türkiye’de de resmi olarak yayına başlamasını sizler nasıl buldunuz? Özellikle Prime Video ile dijital yayın platformları arasında fiyat rekabeti kızışacak mı dersiniz? Peki siz denemeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Brave New World 1. Sezon İncelemesi: Yeni Ama Cesur Değil

Kaynak: Amazon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Fiyatına göre çok iyi bence. Şimdi onlar düşünsün. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Candyman Filmi Erteleme

Yeni Candyman Filmi 2021’e Ertelendi

J.K. Rowling Cormoran Strike trans seri katil

J.K. Rowling Yeni Kitabındaki Trans Seri Katil Nedeniyle Eleştiriliyor