in

Amazon’un “The Boys”u, Netflix’in “The Umbrella Academy”sini Geride Bıraktı

Sinemadaki süper kahraman filmlerinin yarışı, dijital platformlara da yansıdı. Amazon Prime ve Netflix arasındaki mücadelenin galibi The Boys oldu.

The Boys ve The Umbrella Academy"
- Reklam -
- Reklam -

The Boys ve The Umbrella Academy arasındaki gizli yarış devam ediyor.

Süper kahramanlara ait diziler ve filmler, günümüzde ekranlara öncülük eden yapımlar denilebilir. Senelerce Dc Comics veya Marvel Comics gibi milyar dolarlık şirketlere ait karakterlerle oluşturulan evrenler; en çok izlenen ve sevilen yapımlar oldular. Çünkü insanlar çok daha bilinen çizgi romanlarda karşılaştıkları karakterleri en iyi oyuncular tarafından canlandırılırken görme imkanına sahip oldular. Ancak son zamanlar da en az bu filmler kadar çok tutan ve sevilen yeni bir tür süper kahraman dizisi furyası başladı.

Bu dizi türü, çok daha az bilinen firmaların, biraz daha gerçekçi süper kahramanlara sahip serilerinin ekranlara getirilmesiyle yapılıyor denilebilir. Türün bu denli sevilmesinin sebebi tabii ki samimiyeti. Dizilerin karakterleri halkın içinden diyebileceğimiz bir kişiliğe oturtuluyorlar. Ağzı hafiften bozuk, biraz iğneleyici, bolca esprili olan bu yapımlar, normal kanallarda yayınlanması problem yaratabileceği için dijital dizi platformlarında yayınlanmaya başladılar.

- Reklam -

The Boys ve The Umbrella Academy

Aralarında en büyük bütçeyle yapılan ve en geniş kesime hitap eden iki yapım oldu: Amazon Prime’da yayınlanan The Boys ve Netflix’te yer alan Umbrella Academy. Gerard way ve Gabriel Ba tarafından yazılmış çizgi romandan uyarlanan Umbrella Academy dizisi; Amerika’da yayınlanan en büyük dijital dizi haline geldi. Eleştirmenleri ve izleyenleri kendisine hayran bırakan bu garip dizi, zamanda yolculuktan tutun, dünyanın sonunu getirecek olaylara kadar her şeyi içeriyor. Hatta CW kanalında yayınlanan The Flash dizisinden bile daha fazla izleyici kazandı Umbrella Academy. Aslında The Boys da ilk çıktığında aynı bu yorumlarla karşılanmıştı ama bu noktaya kadar iki diziyi birbiriyle kıyaslamak mümkün değildi.

The Boys ve Umbrella Academy İzlenme Verileri Kıyaslandı

Geçtiğimiz günlerde Screen Rant sitesine özel olarak yayınlanan veriler, The Boys’un Amerika’da en çok rağbet gören dizi olduğunu gösterdi. Bu bilgiler iki dizinin de yayınlandıktan sonraki ilk dört haftasına bakılarak edinildi. Sadece çevrimiçi dizi platformlarındaki talepleri analiz eden Parrot Analytics, genel talebe bakıldığında her iki dizinin de uç değerlerde olduğunu söyledi. Veriler ara sıra inişlerde ve çıkışlarda bulunmuş da olsa, ilk ay boyunca The Boys en az %10’luk bir farkla önde.

Yayınlandıkları Günlerde: Dizi, The Umbrella Academy’nin %32 önünde
Yayından 7 Gün Sonra: The Boys, %23 önde
Yayından 14 Gün Sonra: The Boys, %33 önde
Yayından 21 Gün Sonra: The Boysi %20 önde
Yayından 28 Gün Sonra: The Boys %10 önde

Anlayacağınız 4 haftanın sonunda fark kapanıyor gibi gözükse de The Boys önde kalmayı başarıyor.

- Reklam -

The Boys

Süper kahraman yapımları arasındaki kıyasıya mücadele giderek büyüyor. Warner Bros geçen ay DC Universe adlı platformunu duyurarak Titans ve Swamp Thing dizilerini yayınlamaya başlamıştı bile. Ardından Disney, Disney+ ve Hulu platformlarında yayınlancak olan Loki, Moon Knight ve Ghost Rider gibi dizilerini tanıtmıştı.

The Boys ve The Umbrella Academy gibi iki büyük yapım her ne kadar çok daha az bilinen firmaların çizgi romanlarından uyarlansa da; Netflix ve Amazon’un, iki dev firmayla dişe dişe kapışabileceğini gösteriyor. Eleştirmenler ve izleyiciler de bu durumdan her türlü karda çıktıkları için hallerinden gayet memnunlar.

Sizce daha az bilinen süper kahraman yapımları yakında Marvel ve DC’nin kahramanlarını gölgede bırakabilir mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Boys: Farklı Bir Süper Kahraman Dizisi

* The Umbrella Academy: Şemsiye Altına Sıkışıp Kalanlar

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Abyss Abyss dedi ki:

    Amazon Prime’ın Netflix kadar orijinal içeriği şuan yok. İzleyecek yeni bir şey arayan Prime üyeleri diziye direkt başlamış olabilir. Bence ikisini karşılaştırırken meselenin bu boyutu da düşünülmeli.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:
    1. sezonu heyecanla beklediğim dizilerden. Umarım hız kesmeden devam ettirirler. Başroldeki çocukla ilgili bir süpriz bekliyorum açıkcası.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yazarının Kaleminden: Ben, Babam ve Diğerleri

Yazarının Kaleminden: Ben, Babam ve Diğerleri

Zeynep Cemali Edebiyat Günü

Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nde Yayıncılık Dünyamız Bir Araya Geliyor