in

Amazon, The Rings of Power’a Gelen Olumsuz Eleştirilerden Sonra Yorum Özelliğini Askıya Aldı

Amazon, The Rings of Power dizisine gelen eleştirilerin ardından platformundaki kullanıcı yorumlarını askıya aldı.

amazon the rings of power yorum
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, The Rings of Power dizisi için yapılan yorumların bazılarını şüpheli bulduğu için platformundaki yorum kısmını askıya aldı.

5 yıl önce duyurulan ve o tarihten beri geniş kitlelerce merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power, 2 Eylül sabahı izleyicilerle buluştu. 1 milyar doları aşan bütçesiyle şimdiye kadarki en pahalı dizi olarak kayıtlara geçen yapım; izleyicileri adeta ikiye böldü. Kimileri J.R.R. Tolkien’in kaynak materyalinden uzaklaşan diziye tepki gösterirken kimileri de yapımın görselliğine, oyuncu performanslarına ve prodüksiyonuna duyduğu heyecanı dile getirdi.

The Rings of Power dizisi IMDb’de 6.5 puanlık bir oylama alırken rakibi olarak görülen yeni Game of Thrones dizisi House of the Dragon’ın 8.9 puanlık açılışının gerisinde kaldı.

- Reklam -

Prömiyer öncesi Güç Yüzükleri dizisi, eleştirmenlerden yüksek puanlar almıştı. Ancak yapımın yayına girmesiyle birlikte, dizinin Rotten Tomatoes izleyici puanı %36 gibi son derece düşük bir seviyede kaldı. Hızlı puan düşüşü ise dizinin inceleme bombardımanına tutulduğu (review bombing) ve trollendiği endişelerini beraberinde getirdi. Amazon da bu şüpheli durumu değerlendirmek üzere yorum sistemini askıya almaya karar verdi.

güç yüzükleri dizi amazon kritik - the rings of power

Amazon, 3 Gün Boyunca The Rings of Power Yorumlarını Değerlendirmeye Alacak

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Amazon benzersiz bir hareket yaparak trol yorumları ayıklamak ve incelemelerin güvenilirliğini sağlamak için harekete geçti. Şirket, 72 saat boyunca incelemeleri değerlendirmek üzere yorum sistemini askıya aldı.

Amazon’un kararının, son dönemlerde çeşitliliğe yer veren yapımlara kasıtlı olarak kötü yorumlar girerek mecraları cezalandırmaya çalışan kimi kesimler nedeniyle alındığı düşünülüyor. Marvel ve Star Wars’un son işlerinde de benzer inceleme bombalamalarına yer verilmişti.

Yeni Yüzüklerin Efendisi dizisinin çalkantılı başlangıcına rağmen, Amazon birkaç gün içinde ertelenen incelemeleri yayına almaya devam edecek ve izleyicilerin açılışla ilgili görüşleri daha net hâle gelecek.

- Reklam -

yüzüklerin efendisi dizi eleştirisi amazon

The Rings of Power dizisi ilk fragmanından itibaren çeşitlilik politikaları ve Tolkien’in evreninden uzaklaşan parçaları nedeniyle tepkiyle karşılanmıştı.

Yapımın ilk sezonu toplamda 10 bölüm sürecek ve bölümler haftalık olarak Amazon Prime Video üzerinden izleyicilerin karşısına çıkacak.

Yayın devinin bu kararına dair sizin görüşleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Prime video batmaz inşallah. Amin!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cyberpunk: Edgerunners Fragman

Yeni Fragmanı Yayınlanan “Cyberpunk: Edgerunners”, Hayranlara Kanlı Bir Aksiyon Vadediyor

Bir Oğlanın Yaşamı İnceleme - Robert McCammon

Bir Oğlanın Yaşamı İncelemesi: Çocukluğun Sihri