in ,

Amazon, “Tomb Raider”ı 600 Milyon Dolara Satın Almış Olabilir: Yüzüklerin Efendisi’nden Sonraki En Büyük Hamle

Amazon, Embracer Group’dan “Tomb Raider” markasını satın almış olabilir. Dev şirket, önemli bir adımın eşiğinde.

Tomb Raider Amazon Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, Embracer Group bünyesindeki Tomb Raider markasını 600 milyon dolar karşılığında satın almış olabilir. İddialar, teknoloji devinin Yüzüklerin Efendisi’nden sonraki en büyük TV yatırımını yaptığını gösteriyor.

Fellowship of Fans adlı platformun ortaya attığı iddiaya göre, Amazon Yüzüklerin Efendisi’nin dizi haklarından sonra en pahalı satın alma hamlesini gerçekleştirdi. Dev şirket, Güç Yüzükleri dizisi için yaklaşık 1 milyar doları gözden çıkartmıştı. Firmanın yeni hamlesi ise iddialara bakılırsa ünlü oyun serisi Tomb Raider için 600 milyon dolar vermek oldu.

Crashing, Killing Eve ve Fleabag ile adından söz ettiren Phoebe Waller-Bridge’in geçen günlerde Amazon’un Tomb Raider dizisinde senarist koltuğuna geçeceği duyurulmuştu. MGM Stüdyoları, Lara Croft’un haklarını kaybettikten sonra oyun serisinin sinema ve televizyon yolculuğu belirsiz bir noktaya sürüklenmişti. Amazon’un bir dizi projesi için Tomb Raider’ın haklarını aldığı zaten aşikârdı. Ancak görünen o ki anlaşma çok daha kapsamlı, uzun soluklu ve maliyetli olacak.

- Reklam -

Amazon, “Tomb Raider” Markasını 600 Milyon Dolar Karşılığında Satın Almış Olabilir

Amazon’un yayın servisi Prime Video’da yayınlanan Güç Yüzükleri dizisine dair isabetli haberleriyle tanınan Fellowship of Fans, satışın “genel bir paket” içerdiğini kaydediyor.

Mayıs 2022 tarihinde Embracer Group, Crystal Dynamics de dahil olmak üzere üç stüdyo ve toplam 50’den fazla IP içeren 300 milyon dolarlık bir anlaşma eşliğinde Square Enix’ten Tomb Raider’ın haklarını satın almıştı.

Tomb Raider Amazon Satın Alması

Crystal Dynamics, Unreal Engine 5 ile geliştirilen yeni bir Tomb Raider oyunu üzerinde çalışıyordu. Yeni oyun duyurulduğunda Amazon’un yayıncı olarak yer alacağı belirtilmişti. Ancak bu satın alma haberleri doğru çıkarsa, dev şirket artık markanın tek sahibi konumunda olacak.

- Reklam -

Bu satın alma Amazon’u Lara Croft karakterinin bütün dizi, film ve oyun uyarlamalarında söz sahibi olan tek platform konumuna getirebilir. Şirket, geçen dönem MGM Studios’u satın alarak daha önce Lara Croft yapımlarını da çeken stüdyoyu da bünyesine katmıştı. 600 milyon dolarlık anlaşmanın ardından, tüm parçalar yeniden bir araya gelmiş oldu.

Tomb Raider Amazon

Lara Croft’un oyun cephesindeki akıbetine dair yeni detayların Haziran 2023’te düzenlenecek E3 oyun fuarında ortaya çıkması bekleniyor. Amazon’un dizi dışında Tomb Raider serisini beyaz perdeye de taşıyıp taşımayacağını ise zaman gösterecek.

Siz bu anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda Lara Croft’un geleceğini nasıl görüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: VG247

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Run Lara Run!

    run

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Dünya Düzeni - H.G. Wells

Bilimkurgu Ustası H.G. Wells’ten Bir Barış Çağrısı: “Yeni Dünya Düzeni” Türkçede İlk Defa Raflarda

The Covenant Fragmanı - Guy Ritchie

Guy Ritchie’nin Jake Gyllenhaal’lı Savaş Filmi “The Covenant”tan Fragman Yayınlandı