in

Amber Yıllıkları Dizi Oluyor

Dünya çapında 15 milyon üzerinde kopya satmış ve ülkemizde de çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan Roger Zelazny’nin kült eseri Amber Yıllıkları televizyona geliyor.

amber yıllıkları
- Reklam -
- Reklam -

Amber Yıllıkları dizi uyarlaması yolda. Roger Zelazny imzalı fantastik seri ekrana adapte ediliyor.

Ekranların sevilen ve en çok izlenen fantastik dizisi Game of Thrones’ta adım adım sona yaklaşılırken ondan doğacak boşluğu doldurmak için yapımcılar da tam gaz çalışıyor. The Hollywood Reporter’ın yaptığı habere göre Roger Zelazny’nin efsanevi Amber Yıllıkları serisi The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman ve Skybound Entertainment CEO’su Robert Alpert ortaklığında ekranlara gelmek için hazırlanıyor!

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklama yapan Robert Alpert, Amber Yıllıkları okurları arasında büyük heyecan uyandıran şu sözleri söyledi:

- Reklam -

“Amber Yıllıkları en sevdiğim kitap serilerinden birisi olmasının yanı sıra sinema ve televizyon alanlarında çalışmamın en önemli esin kaynaklarından da bir tanesi. Bu projeyi hayata geçirecek olmak benim için ömürlük bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Bu muhteşem hikâyeyi yeni nesil hayranlarla paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

Roger Zelazny İmzalı Amber Yıllıkları Birçok Fantazi Yazarını Etkilemişti

Bilindiği üzere Roger Zelazny’nin eserleri kendisinden sonra gelen birçok genç yazara ilham kaynağı olmuştu. Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George R.R. Martin de “eşi olmayan bir hikâyeci” olarak tanımladığı Üstat Zelazny’den epeyce etkilenmiş yazarlardan biri. Gelin Martin’in usta yazarın anısına 1995’teki vefatının ardından kaleme aldığı bir yazıda Zelazny’nin kendisi üzerindeki etkisini nasıl anlattığına daha yakından bakalım:

- Reklam -

“Lord of Light (Işık Tanrısı) okuduğum ilk Zelazny kitabıydı. O zamanlar üniversitedeydim, uzun bir vakittir kendi hikâyesini yazma hayalleri kuran bir okurdum. Andre Norton ile okumaya başlamış, Heinlein’ın gençlik romanlarıyla tecrübe kazanmış, liseyi H.P. Lovecraft, Isaac Asimov, “Doc” Smith, Theodore Sturgeon ve J.R.R. Tolkien’in yardımlarıyla atlatmayı başarmıştım. Ace double’ları* okumuştum ve Bilimkurgu Kulübüne de üyeydim, ancak dergileri henüz keşfetmemiştim. Bu Zelazny denen adamı da hiç duymamıştım. Onun yazdıklarını ilk kez okuduğumda ise içimi bir ürperti aldı ve bilimkurgunun bir daha asla eskisi gibi olmayacağını düşündüm. Nitekim olmadı da. Roger, kendisinden önce pek azının yaptığı gibi türe damgasını vurdu.”

Dizinin senaristliğini kimin üstleneceği ve muhtemel yayın tarihi henüz belli değilse de bu muhteşem hikâyeyi televizyona uyarlayabilecek yetenekte bir kişi için arayışlar büyük bir özveri ve özenle sürdürülüyor. Bu sırada bizlere de diziyle alakalı gelecek yeni haberleri dört gözle beklemekten başka bir çare kalmıyor.


*Ace Double: Ace Books tarafından, 1952 – 1978 yılları arasında, genellikle tetbeş formatında basılmış roman dizisi.

Burak Demir

1996, Giresun. Üniversite eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünde sürdürmekteyim. Fantastik edebiyata -belki de sadece “edebiyata”- karşı olan ilgim 9 yaşındayken Harry Potter ile başladı. Altıncı sınıftayken doğum günümde annem tarafından verilen harçlıklarla aldığım “Hobbit” kitabı sayesinde, hayatımın odak noktasında bulunan dilbilim, tarih, folklor ve edebiyat alanlarına ilgimin oluşmasında en büyük rolü oynamış büyük yazar J.R.R. Tolkien ile tanıştım. Kayıp Rıhtım’a yazdığım yazılarla az da olsa katkı sağlamaya gayret etmekteyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kene

Kene’nin Kostümü ve Yayın Tarihi Belli Oldu!

deniz feneri kr ust

Seçkide Seksen Beşinci Ay