in

American Psycho Dizisi İçin Çalışmalar Başladı

American Psycho dizisi çalışmaları başladı. Lionsgate, ünlü romandan ve filmden uyarlanan bir maceranın yolda olduğunu duyurdu.

American Psycho dizi
- Reklam -
- Reklam -

American Psycho dizi olarak gelmeye hazırlanıyor. Lionsgate TV başkanı Kevin Beggs, kült klasik filmin dizi uyarlamasının şu anda geliştirme aşamasında olduğunu açıkladı. Diziyle ilgili projenin doğrulanması dışında çok fazla ayrıntı verilmedi. Ancak bu bile ünlü romanın ve filmin hayranlarının heyecanlanmasına yetti.

1991 yılında yayınlanan ve tartışmalı bir sansasyon haline gelen orijinal romanı Bret Easton Ellis kaleme aldı. Daha sonra Mary Harron tarafından yönetilen ve başrolünde Christian Bale’in yer aldığı 2000 yılında yayınlanan film uyarlamasıyla da oldukça ses getirdi.

Hem romanda hem de film uyarlamasında kadınlara acımasızca işkence edip öldüren Wall Street yatırım bankacısı olan psikopat Patrick Bateman’ın karakterine odaklanıyordu. Yazar romanda başkarakter Bateman’ı güvenilmez bir anlatıcı olarak yapılandırdı. Haliyle bazı okuyucular cinayetlerin sadece karakterin zihninde gerçekleşip gerçekleşmediği olasılığını sorgulamaya başladı. Mary Harron’ın yönettiği film versiyonu ise Patrick Bateman’ın zihinsel olarak çözülmesi ve neşeyle işlediği cinayetleri tasvir edip, karaktere karanlık bir komedi unsuru kazandırdı.

- Reklam -

İlk film karışık eleştiriler alsa da genel olarak beğenildi. Ancak daha sonra çıkan ve ilkiyle neredeyse hiçbir ilişkisi olmayan devam filmi tamamen olumsuz yorumlar aldı. Kötü sonuç sonrası o evrenle ilgili o günden bu yana bazı söylentiler çıksa da herhangi bir şey olmadı.

American Psycho Dizisi Yayın Tarihi ve Oyuncu Kadrosu Açıklanmadı

American Psycho dizisi

Şimdi de Deadline’ın haberine göre Lionsgate tarafından hem romana hem de filme dayanan bir dizi uyarlaması geliştiriliyor. Lionsgate Televizyonu başkanı Kevin Beggs, stüdyonun küçük ekranda artan varlığıyla ilgili planlarını açıkladı. Aslında, Lionsgate’in 2013 yılına kadar FX’te American Psycho’ya dayanan bir yapım planladığı, ancak uzun zaman önce bu planların iptal edildiği varsayılmıştı. Henüz hangi kanalda yer alacağı bilinmeyen dizinin, ölümcül amaçlarını sürdürmek için bir çırağı yetiştiren eden yaşlı Bateman’ı içereceği de bildirildi.

- Reklam -

Lionsgate Stüdyoları geçen yıllarda The Continental ile John Wick evrenini de televizyona getireceğini açıklamıştı. Ayrıca 2014 filminin bir dizi versiyonu olan Dear White People ile de büyük bir başarı elde ettiler. Zoey’s Extraordinary Playlist, Orange is the New Black ve Mythic Quest stüdyonun şemsiyesi altında çıkan ve adları dünyaca duyulan yapımlardan bazıları olarak biliniyor.

Şu an için yeni American Psycho dizisinin ne zaman çıkacağı veya kimlerin rol alacağı bilinmiyor. Ancak yetkili ağızdan gelen bir açıklama sonrası bu bilgilerin de kısa sürede kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Peki ya sizler American Psycho’yu izlemiş miydiniz? İlk filme göre daha iyi bir iş ortaya çıkabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Captain America 4 The Falcon and the Winter Soldier

Captain America 4 Çalışmaları Başladı: Yeni Kaptan Belli Oldu

J.R.R. Tolkien Evreninde Müzik Orta Dünya

J.R.R. Tolkien Evreninde Müzik: Orta Dünya ve Ainur’un Müziği