in

American Tanrıları Dizisinde İsa Peygamber de Olacak

Lost’un Daniel Faraday’ı Jeremy Davies, Hz. İsa rolüyle Amerikan Tanrıları kadrosuna katıldı.

jeremy davies
- Reklam -
- Reklam -

Biz yapımcılığını Bryan Fuller ve Michael Green’in üstlendiği Amerikan Tanrıları uyarlamasını dört gözle bekleyeduralım, dizinin kadrosu da gittikçe genişliyor. Hatta son gelen haberlerle beraber kadro romanın sınırlarının dışına çıkmış durumda.

Önce Corbin Bernsen’in dizide Vulcan’ı canlandıracağını öğrendik. Roma mitolojisinde yanardağ tanrısı olarak geçen sanatçı/demirci Vulcan aslında Neil Gaiman’ın kaleme aldığı Amerikan Tanrıları’nda yer almıyor. Ama karakterin dizide Bay Çarşamba’nın en eski düşmanlarından biri olacağı, kendisine rahat bir ortam yarattığı modern dünyada Çarşamba’nın planlarına karşı koymaya çalışacağı açıklanmıştı.

Diziye dahil olan son isim ise Jeremy Davies oldu. Kendisini Hristiyanlara (en azından bir kısmına) göre Tanrı’nın oğlu olan İsa olarak göreceğiz. İsa’nın durumu Vulcan’dan biraz daha farklı çünkü en azından kitapta az da olsa bahsi geçiyor. Ancak dizideki rolü bundan daha büyük olacak. Özellikle Kristin Chenoweth’in Easter’i (namı diğer Ostara) ile arasında ilginç bir ilişki var. Yapılan açıklamada karakter şöyle anlatılıyor:

- Reklam -

Ostara’nın bayram gününde diriltilen İsa, Paskalyayı bu antik tanrıça ile paylaşmakta oldukça cömert davranmıştır. Ancak  özel gününü ondan çaldığı için Ostara’nın kendisine derin bir öfke beslediğini öğrendiğinde yıkılacaktır.

- Reklam -

Neil Gaiman daha önce verdiği bir röportajda dizinin romanın içeriğiyle sınırlı kalmayacağını söylemişti. Zaten dizide yapımcı olarak yer aldığı için yapılan bu tür değişiklikler kendisiyle tartışılıyordur. Açıkçası kitabı okuyup çok sevmiş biri olarak dizinin farklı alanlara da yönelecek olmasından oldukça memnunum.

American Tanrıları’nı 2017 yılı içerisinde izleyebileceğiz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

arcturus a yolculuk ust

İthaki Bilimkurgu Klasikleri’nde Yeni Adım: “Arcturus’a Yolculuk”

sabitfikir cervantes sayısı

SabitFikir’in Eylül Sayısında İspanyol Rüzgarları Esiyor