in ,

İngiliz Müzisyen Amy Winehouse’un Hayatı Diziye Uyarlanıyor

Amy Winehouse hayatı ile televizyon dizisine konu oluyor. Yapım, Grammy Ödüllü ünlü müzisyenin yaşamına odaklanan biyografi kitabından uyarlanıyor.

amy winehouse hayatı dizi
- Reklam -
- Reklam -

Amy Winehouse hayatı ile ekrana taşınıyor. Henüz 27 yaşındayken yaşamını kaybeden ünlü müzisyenin biyografisi diziye uyarlanıyor.

Yıllardır ekrana taşınmak istenen Amy Winehouse‘un biyografisi için resmi adımlar atılmaya başladı. 2011 çıkışlı Fifty Shades of Grey (Grinin Elli Tonu) filminin yönetmeni Sam Taylor-Johnson‘ın başına geçeceği dizi, Matt Greenhalgh (Control, Nowhere Boy) tarafından kaleme alınıyor. StudioCanal tarafından gerçekleştirilecek yapım, Taylor-Johnson’ın ekibe dahil edilmesiyle hız kazandı.

Dizi; genç bir Kuzey Londralı caz sanatçısının, Rehab ve Back to Black gibi hit parçalarıyla Grammy ödüllü bir müzik yıldızına dönüşmesine şahitlik eden Winehouse’un hayatına ve müziğine odaklanacak.

- Reklam -

Winehouse, yayınladığı iki albümle toplam 6 Grammy Ödülü’ne layık görülmüş ve müzik dünyasında unutulmaz bir yer edinmişti. En İyi İngiliz Kadın Sanatçı dalında BRIT Ödülü’nün de sahibi olan sanatçı, 10 yıl süren sanat kariyerine unutulmaz eserler sığdırmıştı.

amy winehouse dizisi

Alkol ve uyuşturucu sebebiyle 2011 yılında, henüz 27 yaşındayken hayata veda eden Amy Winehouse hakkındaki dizi, Winehouse’un ailesi ve yapımcılarının desteğiyle yapılıyor. Sam Taylor-Johnson, gelecek günlerde başrol oyuncusunu seçmek üzere harekete geçecek.

Amy Winehouse Dizisi Sanatçının Biyografisinden Uyarlanıyor

Sanatçının 2011 yılındaki ölümünün beri Hollywood, bir Winehouse projesi üzerinde çalışıyor. 2015’te yapılan A24 belgeseli Amy, En İyi Belgesel dalında Oscar kazandırmıştı. Henüz bir uzun metrajı olmasa da yapım şimdi dizi formatında izleyicilerle buluşacak.

İlk etapta film, ardından da toplamda 8 bölüm sürecek dizi olarak planlanan yapımda hazırlıklar hız kazandı. Dizi, Winehouse henüz hayatını kaybetmeden önce yayımlanan Daphne Barak imzalı Saving Amy (Amy’yi Kurtarmak) kitabından uyarlanacak. Kitabın hakları, Halcyon Studio tarafından 2021 yılında satın alınmıştı.

- Reklam -

Barak, Saving Amy kitabını 6 ay boyunca topladığı fotoğrafları, videoları ve notları kullanarak kaleme almıştı.

amy winehouse hayatı dizi uyarlama

Dizinin başına geçen yönetmen Sam Taylor-Johnson, çoğunlukla gişe rekorları kıran Fifty Shades of Grey serisiyle yükselişe geçen kariyeriyle tanınıyor. Taylor-Johnson son olarak Amazon Prime Video için Solos‘ta yönetmenlik yapmıştı.

Dizinin yayın tarihi, platformu, oyuncu kadrosu ve diğer detayları henüz açıklanmadı.

Amy Winehouse dizisi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sims 5 oyunu hakkında detaylar

Yıllardır Beklenen Yeni Sims Oyunu Tanıtıldı: İşte ‘Project Rene’ Kod Adlı 5. Oyundan İlk Detaylar

mars yaşam yok oluş

Mars’ta Milyarlarca Yıl Önce Var Olduğu Düşünülen Yaşam ‘Kendi Kendisini’ Yok Etmiş Olabilir