in

Neil Gaiman Diğer Gizli Projesini Açıkladı: “Anansi Boys” Amazon Prime Dizisi Oluyor

Anansi Boys dizi oluyor. Neil Gaiman, uzun süredir üzerinde çalıştığı “gizli” projeyi duyurdu. Anansi Çocukları, Amazon Prime imzası ile ekrana uyarlanıyor.

anansi boys dizi amazon neil gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman yeni projesini duyurdu. Anansi Boys dizi oluyor. Fantazi ve bilimkurgu edebiyatının “rock starı”, uzun süredir gizli şekilde üzerine çalıştığı uyarlamaya dair ilk detayları paylaştı. Anansi Çocukları Amazon Prime dizisi olmaya hazırlanıyor.

Geçen haftalarda Good Omens 2. sezon müjdesi ile Terry Pratchett’ın mirasını sürdüreceğini açıklayan Gaiman’dan bir televizyon işi haberi daha geldi.

American Gods (Amerikan Tanrıları), Star Dust (Yıldız Tozu), Coraline (Koralin) gibi eserleri daha önce televizyon ve dizi dünyasına uyarlanan, şu sıralar ise Netflix’te The Sandman adaptasyonu için hazırlıklarını sürdüren Gaiman; bir eseriyle daha ekranlara konuk olacak.

- Reklam -

American Gods dizisinin 4. sezon ile STARZ tarafından iptal edilmesi ile Gaiman’ın sevilen karakterlerinin ekrandaki macerası sekteye uğramıştı. Şimdi ise doğrudan bir devam hikâyesi olmasa da yazarın Amerikan Tanrıları kitabındaki aynı evreni paylaşan Anansi Çocukları eseri diziye uyarlanıyor.

Anansi Boys Dizi Oluyor: Neil Gaiman Kitabın Perde Arkasını Anlattı

Neil Gaiman’ın orijinal dilinde 2005 tarihinde yayımlanan Anansi Boys romanı, şehir fantazyası türünde. Dilimize İthaki Yayınları tarafından Anansi Çocukları adı ile kazandırılan kitap, Amerikan Tanrıları ile ortak karakterler içerse de doğrudan bir devam hikâyesi olarak kabul edilmiyor.

anansi boys dizi poster

Kişisel blogunda haber hakkında bilgiler veren Gaiman, kitabın ilham kaynağı olan bir arkadaşından da bahsediyor. Korku filmlerinde kendisine benzeyen insanların asla odakta olmadığını belirten Lenny’ye, “Sana oynayabileceğin bir korku filmi yazacağım,” diyen Gaiman, böylece babası Tanrı olan iki erkek kardeş hakkında bir hikâye hayal etmeye başlıyor. Bay Nancy’nin bu versiyonu, daha sonra American Gods’ta karşımıza çıkıyor. Film fikri olarak çıkan eser daha sonra romana dönüşüyor.

Ardından üst düzey bir Hollywood yönetmeni kitabın haklarını almak istiyor. Ancak yönetmenin bütün karakterleri beyaz yapma isteği projenin rafa kalkmasına neden oluyor.

Anansi Boys Dizisi, Good Omens 2. Sezon ile Birlikte Çekilecek

Daha sonra araya giren Good Omens süreci, bu uyarlamanın geri planda kalmasına neden oluyor. Amazon’la gelen bu deneyim sonrası ise Douglas Mackinnon Anansi Boys uyarlaması için cüretkâr bir planla Gaiman’ı ikna etmeyi başarıyor.

- Reklam -

Neticede hem Good Omens 2. sezon hem de Anansi Boys uyarlaması paralel bir zamanlama ile Amazon bünyesi altında ekrana uyarlanıyor.

Hanelle M. Culpepper, Sir Lenny Henry, Hilary Bevan Jones, Richard Fee, Douglas Mackinnon ve Neil Gaiman dizide baş yapımcı olarak görev alacak.

Star Trek: Picard yönetmeni Hanelle M. Culpepper ise baş yönetmen olacak ve dizinin iki bölümünü o çekecek. Ona eşlik edecek diğer yönetmenler arasında ise Jermain Julien ve Azhur Saleem yer alıyor.

anansi boys dizi amazon neil gaiman

Gaiman, dizinin oyuncu kadrosu hakkındaki detayların da yakında belli olacağını ifade etti. Dizinin çekimleri ise İskoçya’da gerçekleştirilecek.

Diziye kaynaklık eden kitap hakkında kaleme aldığımız incelemeyi buradan okuyabilirsiniz.

Siz bu uyarlama haberini nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Çook mutlu oldum. :smiley: Şişko Charlie’nin hikayesini tekrar, tekrar ve tekrar okumak ve görmek istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Küt Oynayan Kadınlar - Raşel Meseri

Raşel Meseri’den Yeni Roman: Küt Oynayan Kadınlar

Netflix Normalleşme abone sayısı

Normalleşme Süreci Netflix’e Abone Kaybettirdi