in

Sapkowski’den Game of Thrones Kıyaslaması Geldi

Witcher serinin yazarı Andrzej Sapkowski, yeni gelecek dizinin Game of Thrones’tan daha başarılı olabileceğini söyledi.

Andrzej Sapkowski Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

İtalyan yayın organı Corriere la Lettura’ya röportaj veren The Witcher serisinin yazarı ve yaratıcısı Andrzej Sapkowski, kendi uyarlamasının Game of Thrones dizisinin ulaştığından daha büyük bir kitleye ulaşacağından emin görünüyor.

Ayrıca kendisi, George R.R. Martin’le ilgili de bazı düşüncelerini dile getirdi. George R.R. Martin’in kitaplarını sevdiğini ancak hikâyede çok fazla kötü karakter olduğunu söyledi. Hatta yazara, neden onca karakteri öldürdüğünü bile sormaktan çekinmedi. George R.R. Martin ise bu durumdan hoşlandığını belirtmiş. Fakat görünüşe göre Sapkowski, okurların bundan memnun olmadığı kanısında.

Kâğıtta olmayanın sonradan kâğıda yansıtıldığı için edebiyattaki her alanın fantastik unsurlar taşıdığını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Yazara göre, hikâyenin fantastik olup olmamasının Hobbitler veya aşktan bahsetmekle bir ilgisi yok.

- Reklam -

Sapkowski, Witcher’ı Nasıl Kurguladığını da Açıkladı

Röportajda Witcher’ın temellerini nasıl attığından da bahseden yazar, otuz yıl önce katıldığı Fantastyka isimli öykü yarışması deneyimini anlattı.

Yazar, Fantastyka isimli derginin düzenlediği yarışmaya katılmaya çekinmiş. Fantastik dalda Fritz Leiber, Ursula K. Le Guin ve Roger Zelazny gibi yazarlarla yarışamayacağını düşünüp kendi ülkesinin efsanelerine yönelmeye karar vermiş. Polonya kültürünün hikâyelerinde büyük yeri olduğunu belirtip ejderhayı öldüren bir ayakkabı tamircisi hikâyesinden ilham aldığını da sözlerine ekliyor. Bu hikâyeden etkilenip kim bir ejderhayı öldürebilir diye düşünmüş ve profesyonel bir canavar avcısı olan Geralt’ı oluşturmuş.

- Reklam -

Jürisini taraflı olmakla suçladığı yarışmada ise üçüncü olmayı başarmış.

Yazarının, dünya çapında büyük etki uyandıran Game of Thrones dizisini geçeceğini düşündüğü Witcher’ın, yıl sonunda Netflix’te izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    İyi bir para ayırıp başlamam gerekiyor bu seriye. Şu an okuyamam gerçi ama en azından yazın bir giriş yaparım. Şahsen ben GoT kadar etkili olacağını düşünmüyorum dizinin ama herhangi bir şeyin finali onunkinden daha iyi olabilir :expressionless: .

  2. Avatar for Dvne Dvne dedi ki:

    Röportajın orjinali:

    “I appreciate the work of George R.R. Martin. I like his series, but found his books have too many protagonists. Once I asked him: ‘But why do you kill all those characters?’. ‘Because I like it,’ he replied. I don’t think the readers feel the same way.”

    Kötü karakter demişsiniz sanki kötü yazılmış karakterler varmış gibi anlaşılıyor halbuki Sapkowski burada serideki ana karakter sayısının çokluğundan bahsediyor. Ayrıca diyalogları birinci ağızdan aktarırsanız daha rahat anlaşılır diye düşünüyorum.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Bu adamın öngörülerine pek güvenemiyorum. Oyun tutmaz demişti çok sevildi, şimdi dizi başarılı olacak diyor umarım tersi çıkmaz.

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Game of Thrones’tan (son sezon hariç) başarılı olması zor bence

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Bu adam da hep bir şeylere muhalefet :slight_smile: Kısacık röportajda GRR Martin’den başlayıp üçüncü olduğu yarışmanın jürisine kadar herkese çatmış yine :smiley:

    Witcher’ın ortaya çıkış şeklini öğrenmek güzel bir detaydı fakat.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jules Verne

Jules Verne’den Dünyanın Ucundaki Fener Yayında

yapay zeka üniversite

Yapay Zeka Üniversitesine Rekor Katılım Oldu