in ,

Anne Rice Romanları AMC Tarafından Uyarlanacak

Anne Rice romanlarının yeni sahibi belli oldu. AMC, The Vampire Chronicles serisi de dahil tüm romanlarının yayın haklarını satın aldı.

Interview with the Vampire anne rice amc
- Reklam -
- Reklam -

Anne Rice romanlarının tüm hakları AMC Networks tarafından satın alındı.

Özellikle The Vampire Chronicles serisiyle tanınan Anne Rice, 2016 yılında Hulu için Paramount ve Anonymous Content ile bir anlaşma gerçekleştirmişlerdi. Ancak proje uzun bir süre ilerlemedi ve nihayetinde Rice ve oğlu Christopher Rice Hulu ve Paramount ile geçen yılın sonunda yollarını ayırdı.

Proje haklarının tekrar Anne Rice’a geçmesinden tam beş ay sonra AMC Networks basın açıklaması yoluyla Rice romanlarının yayın haklarını satın aldıklarını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte AMC, yazarın en ünlü eserlerinden olan The Vampire Chronicles ve The Lives of the Mayfair Witches gibi popüler serilerini elinde bulunduruyor. Toplamda 18 Rice romanı yakın gelecekte dizi veya film projesi olarak karşımıza çıkabilir.

- Reklam -

AMC yaptığı açıklamada anlaşmanın detaylarından bahsetmedi. Ancak telif haklarının Hulu’dan tekrar yazara geçmesiyle ilgili Variety’nin yaptığı haber sırasında yeni telif için istenen fiyatın 30 ila 40 milyon dolar aralığında olduğu bildirilmişti.

Interview with the Vampire anne rice amc
Anne Rice

Anne Rice: “Kariyerimin En Önemli Anlaşması”

AMC ile yaptığı anlaşma sonrası serinin yazarı Anne Rice da açıklamalarda bulundu:
Film yapımcılarının en büyük iki dizimin dünyalarını tek bir çatı altında birleştirmesi her zaman hayalimdi. Sonuçta vampirlerimin ve cadılarımın geniş ve birbirine bağlı evrenini keşfedebilmeleri için bu durum önem arz ediyordu. Bu rüya artık gerçek oldu ve sonuç olarak uzun yazarlık kariyerimin en önemli ve heyecan verici anlaşmalarından birini gerçekleştirdim.

Şirket tarafından ilk olarak hangi projenin geliştirileceği ya da dizi ve film olarak mı hazırlanacağı bilinmiyor. Ama olasılığı bile hayranları şimdiden heyecanlandırmaya yetiyor. Sonuçta bir Rice eserinin ekranlara son geldiği tarihten bu yana uzun bir zaman geçti.

Interview with the Vampire anne rice amc

1994 yılında vizyona giren ve başrollerinde Tom Cruise ve Brad Pitt’in yer aldığı Interview with the Vampire (Vampirle Görüşme) oldukça ses getirmişti. Ancak serinin yıllar sonra 2002’de gelen devamı Queen of the Damned için ne yazık ki aynı başarıyı sağlayamadı.

- Reklam -

Aralık 2019’da Rice ve oğlu Christopher Rice, Hulu ve Paramount ile yollarını ayırdı ve çalışma bedenine bir kez daha büyük bir hak paketi alışverişi sürecine başladı.

Sizce bu sefer olacak mı? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Amazon, AMC Sinemaları’nı Satın Alabilir

Kaynak: collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ZamanMakinesi ZamanMakinesi dedi ki:

    Son günlerde aldığım en hoş haberlerden biri olabilir. Zira kitapların içeriği filmlere göre oldukça detaylıydı (ki seriyi tekrar okumak gibi bir düşüncem var). Bu sefer daha farklı olabilir gibi görünüyor, umarım yanılmam. :blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kingdom hearts dizi

Kingdom Hearts Disney+ Dizisi Olabilir

Hepimizin Tanıdığı O Süper Kahraman - İnan Köse

İnan Köse, Yeni Kitabı “Hepimizin Tanıdığı O Süper Kahraman” ile Raflarda