in

Anne Rice Uyarlaması The Vampire Chronicles Dizisi Sahipsiz Kaldı

Anne Rice imzalı meşhur fantastik seri The Vampire Chronicles’tan uyarlanması planlanan dizide yayıncı krizi yaşanıyor.

Anne Rice Vampirle Gorusme
- Reklam -
- Reklam -

Şimdiye dek otuzdan fazla roman yazan Anne Rice ismine, The Vampire Chronicles serisi ile aşinayız. Serinin ilk kitabı The Interview with The Vampire (Vampirle Görüşme) ise 1994 yılında sinemaya uyarlanmış, Brad Pitt ve Tom Cruise filmde yer almıştı.

Rice’ın eserlerinden uyarlanacak yeni diziye dair ilk haberleri 2016 yılında almıştık. Ardından uzun bir süre sessizlik yaşandı. Dizinin haklarının, djital yayıncılığın öne çıkan kanallarından Hulu tarafından alındığı biliniyordu.

Şimdiyse The Vampire Chronicles’tan uyarlanması planlanan yeni dizinin Hulu platformunda yayımlanmayacağı açıklandı. Paramount Television ve Anonymous Content, projeyi Hulu platformu için yapacaktı ancak telif haklarının süresi doldu ve böylece yayın hakları için başkasıyla anlaşmaya Anne Rice’a fırsat doğmuş oldu.

- Reklam -

anne rice vampirle gorusme dizi

Yapılacak yeni anlaşmada, ilk olarak 1990 yılında yayımlanan The Witching Hour romanı ile başlayan ve cadı bir ailesini anlatan The Mayfair Witches serisi ile hikâyenin hem anlatıcısı hem de kahraman ve antikahramanı olan vampir Lestat de Lioncourt karakterinin üzerinde duran The Vampire Chronicles’ın yayın hakları yer alacak.

The Vampire Chronicles Dizisi Yeni Yayıncısını Arıyor

Konu ile ilgili olarak 9 Aralık’ta The Vampire Chronicles’ın resmi Facebook sayfasında Anne Rice, Christopher Rice ve yazar Eric Shaw Quinn’in yazdığı bir gönderi paylaşıldı:
“Bu sayfanın ve bu yapımın sadık ve muhteşem destekçileri,

Uzun zamandır konu hakkında bilgilendirme yapmadığımızın farkındayız. Ancak emin olabilirsiniz ki gerçekten heyecan verici şeyler yaşıyoruz ve bunları da sizinle paylaşmak istiyoruz. Ama şimdilik bunları gizli tutmak durumundayız. Herhangi bir gelişme olduğu ve bunları sizle paylaşabileceğimiz anda bu sayfadan da duyuru yapacağız.  Lestat gibi bu proje de sonsuza dek yaşayacak.  Gelişmeleri merak ettiğinizi biliyoruz. Karanlık yeteneği paylaşan Lestat ve diğerleri merakınızı çok yakında giderecek.”
The Vampire Chronicles hulu dizi iptali

Ekranlara taşınması planlanan dizinin, serinin kitaplarına daha uygun bir formatta olması planlanıyordu.

- Reklam -

Efsanevi Vampir Vampir Lestat’ın maceraları şu sıralar dilimize Martı Yayınları tarafından kazandırılıyor.

Peki, siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir dizi hangi platforma gelsin isterdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Türk Edebiyatında Vampirler Dizini

* Gotik Edebiyat Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film

Kaynak: Variety

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Loki dizi

Loki Dizisi İçin Çalışmalar Başladı

Haftanın Kitabı #123 – Sultanın Korsanları

Haftanın Kitabı #123 – Sultanın Korsanları