in

Anne with an E Türk Dizisine Uyarlanıyor: Yeşil Vadi’nin Kızı

Anne with an E Türk dizisi olacak. Yeşil Vadi’nin Kızı adını taşıyacak uyarlamada, başrol Beren Gökyıldız olacak.

Anne with an E Türk Dizisi Yeşil Vadi'nin Kızı
- Reklam -
- Reklam -

Anne with an E Türk dizisi geliyor. Yeşil Vadi’nin Kızı adını taşıyacak yapımda çekimler başladı. Netflix’in ünlü yapımının Türkiye versiyonunda başrol Beren Gökyıldız olarak açıklandı.

Netflix’in 2017 yılında yayınlamaya başladığı ve şimdiye dek 3 sezon, 27 bölüm süren Anne with an E dizisi ülkemize uyarlanıyor. Lucy Maud Montgomery’nin kült roman serisinden ekrana adapte edilen yapım, bu defa Türk televizyonları için hazırlanacak.

Yeşil Yapım tarafından çekilecek dizide yapımcı koltuğunda Özkan İpek oturuyor. Uyarlamanın yönetmenliğini ise Murat Şenöy (Bir Aile Hikâyesi, Benden Ne Olur?) ve Çağıl Nurhak Aydoğdu (Yar1m, Bir Litre Gözyaşı) paylaşıyor.

- Reklam -

Orijinal dizide Amybeth McNulty tarafından canlandırılan başkarakter Anne Shirley-Cuthbert ise son dönemlere adını sıkça duyuran Beren Gökyıldız tarafından oynanacak. En iyi çocuk oyuncu ödülleriyle de anılan Gökyıldız, Kızım, Bizim Hikâye, Kocamın Ailesi ve Güldüy Güldüy Show Çocuk’ta rol almıştı.

Anne with an E Türk Uyarlaması “Yeşil Vadi’nin Kızı” için Çekimler Başladı

Yeşil Vadi’nin Kızı dizisinde başrol dışındaki oyuncu kadrosu da önümüzdeki günlerde belli olacak. Beren Gökyıldız’ın başrolde olduğu ise sosyal medyada paylaşılan bir set fotoğrafıyla netleşti. Yapımın prodüksiyonu böylece başlamış oldu.

Yeşil Vadi’nin Kızı dizisi yayın tarihi ve kanal ya da platform tercihi de henüz açıklanmadı.

Anne with an E Türk Dizisi Yeşil Vadi’nin Kızı

- Reklam -

Anne with an E dizisi, ebeveynlerinin ölümünden sonra kimsesiz kalan Anne Shirley adlı karakterin öyküsünü konu alıyor. Yaşadığı güçlüklerin ardından yaşlı bir kadın ve onun erkek kardeşiyle yaşamaya başlayan Anne, Green Gables adlı kasabadaki hayatına alışmaya çalışır.

Orijinal dizinin uyarlandığı kitap serisi Anne of Green Gables ise ilk olarak 1908 yılında yayımlanmaya başlandı. Toplamda 9 kitaptan oluşan seri, Kanadalı yazar Lucy Maud Montgomery’nin imzasını taşıyor. Serinin kitapları Türkçede de çeşitli yayınevleri tarafından dilimize kazandırılıyor. Kitaplar, günümüzde Netflix dizisi ile yeni bir kitleye ulaşmış olsa da geçen 100 yılı aşkın sürede pek çok dizi ve film uyarlaması ile gündeme gelmeyi başarmıştı.

Siz bu Türkiye uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Beyaz Perde

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Şimdiden içime sıkıntılar bastı. Diziyi izlemedim ama hüzünlü bir içeriği var sanırım. Bizimkiler bunun üstüne 5 kat daha ekler. Seçilen oyuncu da zaten dramatik rolleri oynamak için doğmuş gibi. İzlerken insanın ömründen 10 yıl rahat eksilir. :joy:

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Yeşil Vadi’nin Kızında aklıma niye Tosun Paşa geldi. Dilaver Bey(Galiba ismi oydu neyse anladınız siz) 'in kızı çıkmasın bu :laughing:

  3. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Ben Netflix te izlediğimde bizimkiler böyle bir konuyu nasıl kaçırdı hayret demiştim. Geç kalmışlar.

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Daver bey :relaxed: (20 karakter)

  5. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Şu kızı oynatmasalarmış keşke.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Oscar Uluslararası En İyi Film Kategorisi Rekor başvuru

Oscar Yarışı Başladı: Uluslararası En İyi Film Kategorisine Rekor Başvuru

Ben Stiller Cate Blanchett The Champions

Ben Stiller ve Cate Blanchett, The Champions Filmi için Bir Araya Geliyor