in ,

Apple, Disney’i Satın mı Alıyor?

Corona Virüsü’nün sebep olduğu borsa dalgalanmaları büyük şirketlerde devir sebebi olabilir. Analistler, Disney’in Apple tarafından satın alabileceğini konuşuyor.

Disney Apple satın alma
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgını son birkaç haftada borsaların tepetaklak olmasına ve eğlence sektörü devlerinin hisselerinin dibi görmesine sebep oldu. Bu durumun ışığında hareket eden Wall Street analizcileri; çöküşten nispeten daha az yara almış teknoloji şirketlerinin Hollywood firmalarını bünyelerine katmayı düşünebileceklerini öne sürdü. Odak nokta ise Apple ve Disney üzerinde.

Rosenblatt’ta analizci olarak görev yapan Bernie McTernan; duruma örnek olarak Apple ve CEO’su Tim Cook’un hisseleri geçen hafta 100 dolardan da aşağılarda seyreden Walt Disney Co.’yu satın almayı değerlendirebileceklerini belirtti:

“Uzun vadeli düşünen ve yeterli miktarda likiditeye sahip, son üç haftada Disney’den daha iyi bir borsa grafiği çizmiş mega şirketlerin, mesela Apple, dalgalanmadan faydalanabileceklerini düşünüyoruz. Disney’in net miktarı 165 milyar dolar, Apple’ın likiditesi ise 107 milyar dolar. Disney’i satın almanın ilk pozitif etkisi; içeriklerine ve yayın servislerine erişim ve bütün Disney ekosistemini iOS’a katmak olacaktır.”

- Reklam -

Disney+, Apple TV+ Yerine Geçebilir

Analist McTernan Disney’in yayın platformu Disney+’ın Apple’ın yayın platformu Apple TV+’a da kayda değer bir destek sunabileceğini açıkladı.

“Disney son 3 haftada 85 milyar dolardan fazla para kaybetti. Bu rakam net miktarlarının neredeyse üçte biri. Disney+, Apple’ın içerik sorunlarını çözebilir. Apple TV+ başarısız bir başlangıç yaptı ve beklenilen pazar payını da yakalayamadı.”

disney satin alim

Disney’in bu yılın başlarında yaptığı açıklamalara göre Disney+ Aralık 2019’da 26.5 ve 3 Şubat’ta 28.6 milyon aboneye sahipken Apple TV+’ın 33.6 milyon abonesi var. Tabii bu rakamlar sadece ABD’yi kapsıyor. Kullanıcı sayısı olarak bakıldığında AppleTV+ önde götürüyor olsa da Apple’ın herhangi bir ürün satın alan kullanıcılarına bir yıllık bedava abonelik verdiğini unutmamak lazım.

- Reklam -

Apple TV+’ın açılış yıldızları See ve The Morning Show, bütün platformun yükünü kaldırabilecek kadar adından söz ettiremedi. 33 milyon aboneye sadece 11 dizinin ilk bölümleri ve birkaç fragman sunmanın pek de başarılı bir iş planı olmadığını da göz önüne alırsak, Apple’ın rüzgarın yönünü çevirebilmek için cesur bir hamlede bulunması imkânsız değil. Apple TV+’ın ülkemizde ne zaman aktif olacağı konusunda bilgi yok.

Apple yetkililerinden satın alma iddialarıyla ilgili yorum talebine bir cevap gelmediğini de belirtelim.

Apple’ın Disney’i alabilme ihtimali hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Teknoloji odaklı şirketin eğlence endüstrisine neredeyse monopoli olarak girmesi ihtimali sizi endişelendiriyor mu? Kayıp Rıhtım Forum’da tartışalım.


* Netflix ve Youtube’dan Koronavirüs Hamlesi: Yayın Kalitesi Düşüyor

Kaynak: Hollywood Reporter

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

insan kemikleri

Belçika’da Bir Kilisenin Altında Kemikten Oluşan Duvarlar Bulundu

Damızlık Kızın Öyküsü Ahitler

Damızlık Kızın Öyküsü “Ahitler” ile Devam Ediyor