in ,

Apple, Netflix’i Bünyesine Katmayı Değerlendiriyor Olabilir: Tim Cook, Büyük Satın Alma Hamlelerine Açık

Apple, Netflix’i satın almayı planlıyor olabilir. Tim Cook, yatırımcılarla yaptığı toplantıda bu tip büyük satın alma hamlelerine açık olduklarını kaydetti.

apple netflix satın alma
- Reklam -
- Reklam -

Apple, Netflix’i satın mı alıyor? sorusu yeniden gündemde. Apple’ın CEO’su Tim Cook, üçüncü çeyrek toplantısında yatırımcılarına bu tip hamlelere açık olduklarını duyurdu.

Amerika çıkışlı çokuluslu teknoloji şirketi Apple, gözünü dijital yayın platformu Netflix’e dikmiş olabilir. Donanım dışında hizmet sektöründe de adımlar atmaya kararlı olan Apple, büyük bir satın alma hamlesinin seçenekler arasında olduğunu kaydediyor.

Apple, gelir rekoru kıran ve analistlerin ortalama beklentilerini aşan 2022 mali yılı üçüncü çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Cook ise yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede, bir satın alma olasılığını dışlamadıkları fikrini yineledi.

- Reklam -

Görüşme sırasında Tim Cook’a her sene büyüyen hizmet pazarı hakkında bazı sorular soruldu. Cook, Apple’ın hizmet işini daha da genişletmek için “dış ürünler” satın almakla ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna olumlu yanıt verdi.

Apple, Netflix ya da Benzeri Büyük Bir Şirketi Satın Alma Fikrine Açık

Cook, Apple’ın stratejisi hakkında ayrıntılı bir bilgi vermedi. Ancak potansiyel satın almalar için pazarı sürekli olarak izlediklerini ve eğer Apple için mantıklı olacaksa büyük bir şirketi satın almayı reddetmediklerini kaydetti. Cook ayrıca, Apple’ın “asla sırf satın almış olmak için bir satın almaya imza atmayacağını” da ifade ediyor.

apple netflix satın alma ihtimali

Bununla birlikte Cook en azından şimdilik, şirkete enerji katabilecek kişileri işe aldıklarını ve daha küçük şirketleri satın almaya odaklanmaya devam ettiklerini de vurguluyor.

Cook şunları kaydediyor:

“Her zaman arıyoruz ve kendimize soruyoruz: Bu hamle stratejimize uygun mu? Asla satın almak için satın almayacağız ve asla sadece gelirlerimizi artırmak için satın almayacağız.

“Şimdiye kadar, ölçek karşılaştırmaları yaptık. Küçük markalar ve insan kaynakları. Ancak gelecekteki olasılıkları göz ardı etmiyorum, her zaman piyasayı takip ediyoruz.”

- Reklam -

Apple, Netflix’i Satın Alırsa Apple TV+’a Ne Olur?

Öte yandan Apple, birçok dev şirket gibi kendi yayın platformunu kurmuş durumda. Netflix gibi, dijital yayın platformları pazarının en büyük aktörünü bünyesine katarsa Apple TV+’ın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Kasım 2019’da piyasaya giriş yapan Apple TV+, birçok orijinal içeriği bünyesinde bulunduruyor ve onlarca ülkede yayın yapıyor. Ancak platform, henüz pazardaki büyük rakipleriyle arasındaki mesafeyi kapatabilmiş değil. Netflix, Disney Plus ve HBO Max şu an için zirvede bulunuyor. Amazon ise geçen aylarda MGM Stüdyoları’nı satın alarak Prime Video için önemli bir kaynak sağladı.

Apple TV+ Abone Sayısı

Apple’ın bu tip bir satın alım gerçekleştirmesi durumunda kendi platformunu da Netflix’in bir parçası kılması olasılıklar arasında. Bir diğer ihtimal ise Disney’in yabancı ülkelerde Hulu için izlediği yoldan giderek ayrı paketlerle abonelikler açması olabilir.

Discovery ile birleşen WarnerMedia’nın, her iki şirketin içeriklerini de tek havuzda toplayarak yeniden markalaması da izlenebilecek yollar arasındaki başka bir ihtimal.

Siz böyle bir satın almayı olası görüyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Giz China

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Webb Uzay Teleskobu ilk supernova

James Webb Uzay Teleskobu İlk Süpernovasını Yakaladı: 3 Milyar Işık Yılı Uzaklıktan Ses Getiren Keşif

uykusuzluk stephen king yeni baskı

Stephen King’in Kara Kule’ye de Bağlanan “Uykusuzluk” Romanı Yeni Baskısıyla Raflarda