in ,

Apple TV+ Abone Sayısı Beklenenin Çok Altında Kaldı

Apple TV+ abone sayısı ile rakiplerinin gerisinde kaldı. Platform, Emmy’de fırtına estiren Ted Lasso ve yeni dizisi Foundation’a rağmen beklenen atılımı gerçekleştiremedi.

Apple TV+ Abone Sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Apple TV+ abone sayısı ile beklentileri karşılamaktan uzak kaldı. Dijital yayın platformları arasındaki rekabet her geçen gün daha sert boyutlara ulaşırken dev teknoloji markasının çevrim içi içerik kanalı, rakipleriyle arasındaki farkı kapatamadı.

Kasım 2019 tarihinde hizmete başlayan Apple TV+, geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte Jason Momoa’lı See, M. Night Shyamalan imzalı Servant, Jennifer Aniston’lı The Morning Show, Stephen King uyarlaması Lisey’s Story ve Chris Evans’lı Defending Jacob gibi dizilerle izleyicilerin karşısına çıktı. Kâğıt üzerinde güçlü duran bu prodüksiyonlar ise kanala beklenen abone sayısını sağlamaktan uzak kaldı. Kuşkusuz bunda platformun henüz Türkiye dahil birçok ülkede resmi olarak yayına başlamamış olması da etkili. Ancak benzeri şekilde henüz dünya geneline yayılmamış HBO Max ve Disney Plus gibi mecralar, kısıtlı alanlarda geniş kitlelere ulaşmayı başarmış durumdalar.

Apple TV+ Abone Sayısı Konusunda Rakiplerine Yaklaşamadı

Kasım 2019’dan beri toplamda 20 milyon aboneyi geçememiş olan platform, bu konuda rekabette geride kalmış durumda. Abone sayısı bilgisi, Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları İttifakı (IATSE) ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği’nin yeni sözleşme hazırlığı içerisinde olması nedeniyle ortaya çıktı. Platform, “düşük abone sayısı” nedeniyle kemerleri sıkmış durumda.

- Reklam -

Apple’ın iPhone ve Mac gibi ürünlerini satın alan kullanıcılara Apple Music, Apple Arcade ve Apple TV+ gibi abonelik gerektiren uygulamalara üç aylık bir deneme sürümü veriyor. Ancak görünen o ki Apple kullanıcıları deneme sürümleri sona erdikten sonra mecraları kullanmak konusunda çekinceler yaşıyor.

Apple TV+ Abone Sayısı

Dijital yayın platformları arasında en köklü yere sahip olan Netflix’in dünya çapında 200 milyondan fazla aboneye sahip olduğu biliniyor. Elbette bu yarışta ilk etapta Netflix’e yetişmek uçuk bir hedef. Ancak tıpkı Apple TV+ gibi yarışa geç giren bazı büyük markalar, şimdilik yarışta ciddi kademe katetmiş gibi görünüyor. Warner Media’nın HBO Max platformu 70 milyon ücretli aboneye dayandı. Disney+ ise 100 milyon aboneyi aşmış durumda.

- Reklam -

Hâl böyle olunca da Apple tarafında beklentilerin yeterince karşılanmadığı fikri ortaya çıkıyor. Üstelik platform, ses getirecek yapımlara yer vermeyi de sürdürüyor. Geçen hafta başlayan Isaac Asimov uyarlaması Foundation (Vakıf) dizisi, kanalın son zamanlarda en çok umut bağladığı projesiydi. Öte yandan son Emmy ödüllerinde ses getiren ve 7 ödül alan Ted Lasso da kanalın bilinirliğini artırmış durumda. Ancak tüm bunların abone sayılarına net bir şekilde yansıması hâlâ yaşanmış gibi durmuyor.

Konu hakkında Apple’dan resmi bir açıklama ise henüz yok. Platformun önümüzdeki günlerde yarışa hangi stratejiyle devam edeceği merakla bekleniyor.

Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cnet

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for shmebulock shmebulock dedi ki:

    Vakıf faciasından sonra beter olsunlar ne diyelim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Biz Beş Kişiyiz - Mehmet Emin Baş | Çevirmenin Çemberi

Biz Beş Kişiyiz – Mehmet Emin Baş | Çevirmenin Çemberi

Babylon 5 Dizisi Tekrar Çekiliyor

Ünlü Bilimkurgu Dizisi Babylon 5 Tekrar Çekiliyor: Orijinal Serinin Yaratıcısı İşin Başında