in ,

Apple TV+, HBO’nun Önemli İsmiyle Anlaştı

HBO’nun eski CEO’su Richard Plepler, artık Apple’ın yeni dijital yayın platformu Apple TV+ için dizi, film ve belgesel üretecek.

Apple TV+ Richard Plepler
FILE - In this May 29, 2018 file photo, Richard Plepler attends the Lincoln Center for the Performing Arts American Songbook Gala at Alice Tully Hall in New York. The former head of HBO has signed an exclusive production deal with Apple to make TV shows and movies for the iPhone maker's new streaming service, Apple TV Plus. Plepler is well-known in the entertainment industry and cultivated HBO's reputation for “prestige” TV. He left HBO shortly after AT&T bought its parent company, Time Warner, and began transforming the media company to propel its own upcoming streaming service, HBO Max. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun eski başkanı Richard Plepler’ın, yeni kurduğu Eden Productions için Apple TV+’la özel bir anlaşma imzaladığı duyuruldu. Beş yıllık olan bu anlaşmaya göre Plepler, platform için özel diziler, filmler ve belgeseller üretecek.

Yirmi sekiz yıllık HBO serüveninin ardından şirketten ayrılan Richard Plepler’ın, bir süredir projelerini gerçekleştirebileceği yeni platformlar aradığı biliniyordu. Ayrıca kendisi piyasada artık bir yönetici olarak değil, bir yapımcı olarak yer almak istediğini de belirtmişti. Bu amacı doğrultusunda Eden Productions’ı kurdu.

New York merkezli Eden Productions, “Birkaç yapıma yoğunlaşacak olan butik bir firma” olarak tanımlanıyor. Şirkette küçük bir ekibin çalışacağı söyleniyor.

- Reklam -

Apple TV+ Richard Plepler

Apple TV+ yöneticileri Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg’la görüşmelerinin ardından imzaladığı anlaşma için heyecanını belirten Richard Plepler, ayrıca şunları da söyledi:

“İlk günden itibaren Eden Productions’a destek olan Jamie, Zack ve Apple’ın harika ekibiyle çalışacak olmaktan heyecan duyuyorum. Zack ve Jamie’nin yapımları arasında en sevdiklerim The Crown ve Breaking Bad. Apple dünyada en yaratıcı şirketlerden biri ve yeni projelerim için evim olarak görebileceğim en iyi yer.”

Eski HBO CEO’su Şimdi Apple TV+ İçin Üretecek

Richard Plepler yaratıcılığı, şovmenliği ve gerektiği yerde risk alarak HBO’yu zirveye taşımasıyla tanınıyor. Plepler, HBO’da çalışmaya 1993’te başlamış ve başarıları ona, on sene kadar sonra CEO’luğu getirmişti. Görev süresi boyunca HBO True Detective, Big Little Lies ve Game of Thrones gibi yapımlarla adından söz ettirdi. Ayrıca, yayın platformu olan HBO Now da faaliyete başladı.

Plepler amacının HBO zamanlarını tekrar yaşamak olmadığını, “kendi istediği şeyleri” yapmayı hedeflediğini de belirtti.

- Reklam -

Breaking Bad

Apple’ın şimdiye kadar A24, Imagine Documentaries ve Sesame Workshop gibi dikkat çeken yapım şirketleriyle birlikte çalışmaya karar verdi. Ayrıca Alfonso Cuaron, Jason Katims, Justin Lin, Kerry Ehrin ve Monica Beletsky gibi isimlerle de anlaşma imzalandı. Bununla birlikte Apple TV Plus dönemi Kasım 2019 itibarıyla resmen başladı.

Apple TV+’ın yeni anlaşması hakkında ne düşünüyorsunuz? Richard Plepler, Apple TV+’ı diğer platformların önüne geçirecek projelerle karşımıza çıkarabilir mi dersiniz?

Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın!


* Netflix’e Kafa Tutan Spielberg, “Amazing Stories” ile Apple TV+’a Geliyor

Kaynak: Deadline

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Killing Eve

Killing Eve 4. Sezon Onayını Hızlı Aldı

Doğu Yücel

Doğu Yücel: “Sadece Hikâyeye Kulak Veriyorum ve Onun Götürdüğü Yere Gidiyorum”