in

Amazon’un The Rings of Power Öncesi Aragorn’un Gençliğine Odaklanan Dizi Fikrine Çalıştığı Doğrulandı

Amazon, The Rings of Power dizisinden önce Aragorn’un gençliğine odaklanan dizi fikrini geri çevirmiş. Yapımcı J.D. Payne Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri öncesi konuştukları diğer fikirleri açıkladı.

genç amazon yüzüklerin efendisi dizisi amazon
- Reklam -
- Reklam -

Amazon imzalı Yüzüklerin Efendisi uyarlaması The Rings of Power’dan önce Aragorn’un gençliğine odaklanan farklı bir dizi planları olduğu ortaya çıktı. Dizinin yapımcısı J.D. Payne, Güç Yüzükleri’nden önce Dunedain kolcusunun anlatılmayan döneminde geçen bir dizi fikrini konuştuklarını söylüyor.

J.R.R. Tolkien’in ünlü eseri The Lord of the Rings kitabından uyarlanan The Rings of Power izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. San Diego Comic-Con’a özel en uzun fragmanı ile hayranları heyecanlandırmayı başaran dizi, evrenin gizemlerle dolu İkinci Çağı’na ışık tutacak.

Fakat Amazon’un söz konusu dizisinden önce Yüzüklerin Efendisi uyarlaması için masada çok farklı alternatiflerin olduğu açıklandı. Serinin yapımcısı J.D. Payne, Total Film’e verdiği röportajda Aragorn’un gençliğine odaklanan bir diziyi konuştuklarını ancak sonradan bu fikirden vazgeçtiklerini açıklıyor.

- Reklam -

“Bu işe ilk başladığımızda onlarca farklı kişinin de farklı fikirlerle (Amazon’un) karşısına çıktığını gördük. Amazon üçlemenin, eklerin ve The Hobbit’in haklarını satın almıştı. Bunların arasında anlatabileceğiniz her şeye açıklardı. Dolayısıyla insanlar Genç Aragorn dizisi, Gimli spin-off yapımı ya da bunlara benzer şeyler çıkarmıştı.”

Söz konusu Genç Aragorn dizisi söylentileri, Mayıs 2018’de de basına yansımıştı.

J.D. Payne: “Genç Aragorn Dizisini Kabul Etmeyen Amazon Tolkien’e Yaraşır Bir İş Çıkarmak İstedi”

Viggo Mortensen Aragorn Yeni Yüzüklerin Efendisi Dizisi

Daha sonrasında Patrick McKay ile birlikte The Rings of Power dizisini nasıl hazırladıklarından bahseden Payne, anlatılabilecek en uygun hikâyelerin İkinci Çağ’da olduğuna karar verdiklerini söylüyor:

- Reklam -

“Tolkien’e yakışır bir iş ortaya çıkarmak istediler. Ve biz de bunun üzerinde gerçekten uzun süre düşündük, elimizdeki malzemeleri iyice araştırdık ve anlatılan farklı hikâyeleri derledik. İkinci Çağ, Karanlık Lord Sauron, Numenor’un Düşüşü ve Kıyamet Dağı’nda Sauron’a karşı verilen mücadele… Sonrasında İkinci Çağ’ın ana hikâyelerinin harika, anlatılmamış olduğunu düşündük.”

Toplamda beş sezon ve 50 saat süreceği kesinleşen yapımın 2. sezon hazırlıkları ise şimdiden başlamış durumda.

The Rings of Power’ın ilk sezon ilk bölümü Shadow of the Past ismi ile 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

Siz Amazon’un Genç Aragorn dizisini geri çevirerek doğru bir karar verdiğini düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Yapıştır: Aragorn gençken panseksueldi, ilk cinsel deneyimini zenci bir Ermeni cüceyle yasadi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İnsanlığı Uzaylılar Konusunda Uyaran Adam Tutuklandı

İnsanlığı “Ejderhalar ve Uzaylılar Arasındaki Savaşa” Karşı Uyarmak için Uzay Kuvvetleri Üssüne Kamyonla Girmeye Çalıştı

Star Wars Andor Dizisi Yeni Fragman

Star Wars’un Yeni Dizisi “Andor”dan İkinci Fragman: Yıldız Savaşları Evreni Genişliyor