in

Netflix’in Korku Draması “Archive 81” İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

Archive 81 2. Sezon iptal edildi. Netflix, korku, gizem ve drama türlerindeki diziyi devam ettirmeme kararı aldı.

Archive 81 2. Sezon iptal edildi
- Reklam -
- Reklam -

Archive 81 2. Sezon için iptal kararı geldi. Netflix korku, gizem, bilimkurgu ve drama türlerindeki dizisi için yeni sezon onayı vermedi.

Aynı isimli podcast serisinden uyarlanan Archive 81 dizisinde oyuncu Mamoudou Athie, apartman yangınından elde edilen görüntüleri bir araya getirmek için gizemli bir şirket tarafından tutulan dijital arşivci Dan rolünü canlandırıyordu. Dan kayıtları tekrar bir araya getirmeye başladıktan sonra, rahatsız edici bir sırrı keşfediyor ve bu durum onu rahatsız edici sonuçlarla hem görüntü yaratıcısı Melody’ye (Dina Shihabi) hem de lanetli dairenin kaderine bağlıyor. Yapımcılığını The Boys’un yapımcısı Rebecca Sonnenshine’ın üstlendiği dizi, 14 Ocak 2022 tarihinde 8 bölümüyle birden dijital yayın servisinde yayına girdi. Yayınlanmasını takip eden haftalarda kendisini Netflix’in En İyi 10 listesinde de bulan dizi, izleyiciler tarafından genel olarak olumlu eleştiriler aldı.

Ancak ne yazık ki bu olumlu eleştirilere rağmen Netflix, Archive 81 için parlak bir gelecek görmedi. Deadline’ın haberine göre yayın devi, diziyi 2. sezon için yenilememeye karar verdi. Archive 81’ın aniden sona ermesinin nedeni hakkında hiçbir bilgi verilmedi ve bu da onu Netflix’in giderek sertleşen iptal politikalarının kurbanı olan son yapım haline getirdi.

- Reklam -

Archive 81 2. Sezon Farklı Bir Platformda Devam Edebilir

Archive 81 2. Sezon iptal edildi

Hayal kırıklığı yaratan duyuru, Archive 81’ın 1. sezon finalinin çözülme şansının çok az olduğu anlamına geliyor. Oldukça havada kalan ve devamı kesin olarak gelecekmiş gibi biten maceranın iptali, bu durumu dizinin hayranları için daha da acı verici hale getiriyor.

- Reklam -

Küçük bir ihtimalle de olsa Archive 81’ın başka bir platform aracılığıyla yayın hayatına devam etme şansı olabilir. Örneğin AMC’nin dijital yayın servislerinden biri olan ve sadece korku üzerine yoğunlaşan Shudder’ı son zamanlarda orijinal TV ve film programlarını artırdı. Bu da söz konusu platformu Archive 81 için mükemmel bir yer haline getiriyor. Netflix, Archive 81 dizisinin devam sezonlarına onay vermemiş olsa da gösteri, gizem ve korku türünün doğru şekilde tasarlanan güzel bir örneği olmaya devam ediyor.

Archive 81’ın ilk sezonunu izlemiş miydiniz? Netflix’in aldığı iptal kararı sizce doğru mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Şaşırtıcı bir karar. Umarım denildiği gibi başka bir platformda devam eder.

  2. Avatar for thesupranormal thesupranormal dedi ki:

    Bu nereden çıktı ya? İptal edilme nedir? Bence gayet başarılı bir diziydi. İkinci sezonu beklemeye başlamıştım hatta.

  3. Avatar for kara kara dedi ki:

    Merak uyandıran hikayesi gayet başarılıydı,ikinci sezon için çok ümitliydim .Bazı dizi seçimlerinde netflixi anlayamıyorum , bir bildikleri vardır diyorum öte yandan bu platformun abonesi olanlara da haksızlık yapıldığını düşünüyorum bu tür devam etmeme kararlarında.

  4. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Oyunculuklar ortalama seviyede olmasına rağmen güzel bir diziydi. İptal edilmesi saçma olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bu Romanda Herkes Ölüyor - Beka Adamaşvili

Çağdaş Gürcü Edebiyatının Dikkat Çeken Kalemlerinden Beka Adamaşvili “Bu Romanda Herkes Ölüyor” ile Türkçede

Holden Caulfield - çavdar tarlasında çocuklar - jd salinger

Edebiyatta Yalan Analizleri: Holden Caulfield Neden Yalan Söylüyor?