in ,

Around the World in 80 Days Dizisi Geliyor: David Tennant’lı Yapımdan Fragman

Around the World in 80 Days fragmanı yayınlandı. Başrolünde David Tennant’ın yer aldığı Jules Verne uyarlaması BBC dizisi yolda.

Around the World in 80 Days fragmanı bbc david tennant
- Reklam -
- Reklam -

Around the World in 80 Days dizisi yolda. Jules Verne imzalı meşhur klasik yeni bir uyarlamaya kavuşuyor. BBC için hazırlanan yapımın başrolünde David Tennant yer alıyor. Diziden ilk fragman yayınlandı.

Bilimkurgu edebiyatının öncü yazarlarından Jules Verne’in Türkçeye Seksen Günde Devriâlem adıyla kazandırılan eseri Around the World in Eighty Days ilk defa 1872 yılında yayımlanmıştı. Yazarın Denizler Altında 20.000 Fersah, Balonla Beş Hafta ve Ay’a Seyahat ile birlikte en meşhur kitaplarından birisi olan bu eser, şimdi yeni bir uyarlamanın eşiğinde.

Geçen günlerde bir başka klasik edebiyat eseri Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’dan uyarlanacak Hide dizisinin başrolüne geçen David Tennant, dizi dünyasındaki hareketli yolculuğunu sürdürüyor. Ünlü aktörü izleyiciler daha önce Doctor Who, Good Omens, Jessica Jones gibi diziler ve Fright Night, Harry Potter 4 gibi filmlerden hatırlıyor.

- Reklam -

Around the World in 80 Days Fragmanı | İZLE

YouTube video

Arkadaşlarıyla iddiaya giren Phileas Fogg adlı bir İngiliz beyefendisinin, Dünya’nın çevresini 80 günde dolaşmasını konu alan eserde yolculuk Londra’dan başlıyor ve yine aynı noktada sona eriyor. Dakikliğiyle bilinen maceracı Fogg, bütün servetini ortaya koyduğu bu iddiayı hiçbir hava yolu kullanmadan yerine getirmek zorundadır.

Phileas Fogg rolünde David Tennant’ın yer aldığı yapımda, Fogg’ın uşağı Jean Passepartout karakterini İbrahim Koma (Strahinja Banovic) ve gazeteci Abigail Fix karakterini Leonie Benesch (The Crown) canlandırıyor. Bu üçlüye eşlik eden oyuncular arasında Jason Watkins (Dirk Gently) ve Peter Sullivan (The Borgias) da yer alıyor.

david tennant around the world in 80 days dizi

Çekimlerine geçen yıl başlayan yapım, Koronavirüs pandemisi nedeniyle prodüksiyonuna ara vermek zorunda kalmıştı. Dizi Kasım 2020’de sete geri döndü ve nihayet süreç tamamlandı.

- Reklam -

Dizinin yönetmenliği Steve Barron (Teenage Mutant Ninja Turtles), Brian Kelly (Torchwood) ve Charles Beeson (Person of Interest) isimlerine emanet.

Around the World in 80 Days dizisi için şimdilik bir çıkış tarihi açıklanmadı.

Seksen Günde Devriâlem daha önce daha önce pek çok radyo tiyatrosu ve oyuna adapte edildi. İlk film uyarlaması 1938’de, ikincisi 1956’da ve sonuncusu da 2004’te çıktı.

Siz bu yeni Seksen Günde Devriâlem uyarlaması fikrini nasıl buldunuz? Yapıma dair beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

73. Emmy Ödülleri Kazananları

73. Emmy Ödülleri Kazananları Belli Oldu: The Crown Geceye Damga Vurdu

altKitap 2021 Öykü Seçkisi - Musa'nın Eli

altKitap 2021 Öykü Seçkisi “Musa’nın Eli” Yayımlandı