in

Arrow Finali Sonrası Green Lantern Belirsizliği

Arrow dizisi ekranlara veda etti. Yapım son bölümüyle Green Lantern’ın geleceğine dair bazı açık kapılar bırakmayı da ihmal etmedi.

Arrow - Green Lantern
- Reklam -
- Reklam -

Dc Comics’in dizi evreninin sancağını taşıyan başlangıç noktası Arrow dizisi, geçen günlerde ekranlara veda etti. Sekiz sezonu tamamlayan Arrow, Arrowverse’ün şanına yakışır bir sonla bazı karakterler için açık kapılarla sona erdi.

Sevilen yapım, hayranları heyecanlandıran sonu haricinde arkasında The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow ve Batwoman gibi dizileri bırakırken; Crisis on Infinite Earth olaylarını takip eden kardeş dizisi Black Lightning’i de Arrowverse’e kattı. Her şeyin yanı sıra Arrow’un final bölümünde görülen Diggle’ın Green Lantern yüzüklerinden birini bulduğu sahne DC takipçilerini hayli heyecanlandırdı.

Arrow sona ermiş olsa bile dizinin karakterlerini tekrar görme şansına erişeceğimiz spin-off dizisi Green Arrow and the Canaries teklifi şimdiden CW’ye sunuldu. Şimdilik Crisis on Infinite Earths, bu spin-off için bir açık kapı bıraktı; geçen haftaki Arrow bölümünde dizi Oliver’ın kızı Mia’nın 2040’daki haline odaklandı. Mia bazı olaylar zinciriyle gözü pek kanaryalar Dinah Drake ve Earth-2’nin Laurel Lance’i ile bir araya geldi; bu birleşmenin Canaries başlığına atıfta bulunması bekleniyor.

- Reklam -

Not: Haberin devamı Arrowdizisi hakkında spoiler içermektedir.

Arrow Finali Green Lantern Sahnesiyle Ses Getirdi

Arrow finalinin en çok ses getiren kısmı ise şüphesiz ki Green Lantern üzerine olan sahneydi. Diggle dizinin son sahnesinde gökyüzünde olan bir patlamadan dolayı yere düşmüştü ve patlama yüzünden oluşan göçüğün olduğu yere gittiğinde ise orada bir kutu bulmuştu.

green lantern arrow final

Diggle kutuyu açtığında herkesin yakından tanıdığı Green Lantern yüzüğünün yeşil parlaması görünmüş ama yüzüğün kendisine dair fiziksel bir görüntü paylaşılmamıştı. THR, Diggle karakterini canlandıran David Ramsey ile bir röportaj gerçekleştirerek bu konu hakkında bazı sorular yöneltti, Ramsey konu hakkındaki yetkisinin yetersiz olduğunu, “İnanın ya da inanmayın belirli bir şey yok (hep birlikte göreceğiz)” cümlesiyle özetlemiş oldu.

THR için yetersiz gelen bu cevabı açmak için devreye Arrow’un baş yapımcılarından Marc Guggenheim girerek şu cümleleri söyledi:
“Bu sahne bir sene önce Dc Entertainment ile üzerinde çalıştığımız bir sahneydi. Değişkenler üzerinde özellikle oturup tartıştık ve dizide gördüğünüz sahnenin ötesinde bir şeyden konuşmak bizim DC ile olan anlaşmamızı ihlal edebilir.”
Arrow - Green Lantern

Green Lantern’ın DCEU içerisinde talihsiz bir yeri var. Karakterin her ne kadar kendine has bir filmi olsa da, şu anki evrene dahil olmayan bu yapımın haricinde elle tutulur bir sahnesi olmadı. Hayranlar eğer Green Lantern adına ilerisi için bir şey tasarlanmamış olsaydı, en azından baş yapımcı bunu belirtirdi diye düşünüyorlar. Şimdilik konu hakkından ne yazık ki net bir açıklama yok.

Arrow’un yıldızı Stephen Amell ise yapımın finaliyle beraber Twitter hesabında kostümüyle bir fotoğraf paylaşarak üzerine veda notu düştü. Oliver Queen rolünü oynamaktan onur duyduğunu belirten Amell, herkese teşekkürlerini sunarak artık rolü bırakma zamanının geldiğini belirtti.

- Reklam -

Arrow finali bir efsaneyi sonlandırmış olsa da, dizinin oyuncularının spin-off yapımlarda görülme ihtimali hayranların yüreğine bir nebze de olsa su serpiyor. Green Lantern’ın evrene dahil edilmesi gibi bir olay söz konusu olursa, bu DC Comics için devasa bir adım olacak.

Siz bu karakterin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Batman Filminin Çekimleri Başladı

Kaynak: ScreenRant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead Devam

The Walking Dead Uzun Yıllar Devam Edecek

Wes Anderson The French Dispatch

Wes Anderson İmzalı “The French Dispatch”in Vizyon Tarihi Açıklandı