in

Artı: Amazon Türkiye’nin İlk Dizisi Yapay Zekâ Tarafından Yönetilecek

Artı dizisi hakkında detaylar! Amazon Türkiye’nin ilk yerli yapımı hakkında bilgiler ortaya çıktı. Dizi, yapay zekâ tarafından yönetilecek.

Artı - Amazon Türkiye Dizisi Prime Video
- Reklam -

Amazon Prime geçen hafta resmi olarak Türkiye’de yayına başladı. Dijital yayın platformları arasında, arkasında Amazon gibi dev bir şirketi barındıran Prime Video, şimdi de ilk Türkiye dizisini duyurdu. Kadrosunda Serenay Aktaş, Okan Bayülgen ve Binnur Kaya’nın yer aldığı Artı dizisi hakkında ilk detaylar açıklandı.

Netflix, Disney Plus, HBO Max, Peacock ve Apple Tv+ gibi dijital yayın platformları sinema ve dizi dünyasını farklı bir boyuta taşıyor. Amazon Prime da mecralar arasında dikkat çeken projeleri ile öne çıkıyor. Özellikle 1 milyar dolarlık bütçesi ile çok konuşulan The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) dizisi ve bir başka epik fantazi destanı olan The Wheel of Time (Zaman Çarkı) birçok izleyiciyi heyecanlandırıyor.

Öte yandan Amazon da tıpkı Netflix Türkiye gibi bu topraklarda orijinal içerikler üretmeye başlıyor. Bunlar arasında ortaya çıkan ilk haber Orhan Pamuk’un popüler romanı Masumiyet Müzesi yer alıyor. Bu projeden henüz açıklanmış bir detay yok.

- Reklam -

Şimdi ise resmi olarak yapımına başlandığı duyurulan ilk dizi ortaya çıktı. Başrollerini Serenay Aktaş, Okan Bayülgen ve Binnur Kaya’nın paylaştığı Artı dizisi hakkında ilk detaylar paylaşıldı.

Yönetimi Yapay Zekâya Emanet Edilecek Amazon Türkiye Dizisi Artı 2021 Yılında Yayınlanacak

Amazon Türkiye’nin ilk resmi dizisi olma özelliğini taşıyan Artı, kadrosunda Serenay Aktaş, Okan Bayülgen, Binnur Kaya, Zeynep Alkan ve Aslı Omağ’a yer veriyor.

Artı dizisi hakkında ilgi çekici bir başka mesele ise yapımın yönetmenliğine dair. Gelen açıklamalar, dizinin yapay zekâ Enigma tarafından yönetileceği yönünde. Bu karar, dünya çapında ilk olacak bir özellik taşıyor. Ancak Artı’nın yapay zekâ tarafından yönetilecek olması tam olarak ne anlama gelecek, bunu ilerleyen vakitlerde daha net olarak anlayacağız. Dizinin tasarımı ise Burak Arslan’a ait.

Artı Dizi - Amazon Prime - Binnur Kaya
Binnur Kaya

Buna göre dizi kendi karakterlerini oluşturup yazabilecek. Yapımın ilk karakterleri ise Erzincan’dan başlamak üzere tüm şehirlerdeki köy çocuklarından oluşacak.

- Reklam -

Artı dizisi ne zaman yayınlanacak, sorusu da açıklanan ilk detaylar arasında cevap buldu. Yapımın bir aksilik olmaması durumunda 19 Mayıs 2021 tarihinde Amazon Prime ekranlarına gelmesi bekleniyor.

Amazon Prime üyeliği ülkemizde 7,90 TL’lik bir ücretle satışa çıktı. Yapılan açıklamalar, bu fiyatın uzun süre sabit kalacağı yönünde.

Peki siz ilk Amazon Türkiye yapımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Kadrosu ve yapay zekâ meselesine dair fikirleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Devil All the Time İncelemesi: “Bazı İnsanlar Sadece Gömülmek İçin Doğar”

Kaynak: Gazete Duvar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Ülkeyi de yönetsin. Ne kadar kötü olabilir ki? ://

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Aman hocam kayyumlara geliriz.

  3. Avatar for Ozcan_Bal Ozcan_Bal dedi ki:

    İlk karakterler Erzincan’da başlıyormuş. Sete giderim artık.Zaten ben de köylüyüm.:grinning:

  4. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ayasofya’ya gidip I.Mustafa’yı türbesinden kaldırıp ülkenin başına geçirsek o bile iyi yönetir. Şu an herkes bu durumumuzdan iyi yönetir.

  5. Avatar for Muzaffer_Turker Muzaffer_Turker dedi ki:

    Silivride dubleks koğuslarda var paşam, neyse sana temiz çamasır gönderirim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

The Devil All the Time İnceleme

The Devil All the Time İncelemesi: “Bazı İnsanlar Sadece Gömülmek İçin Doğar”

Doctor Who David Tennant En İyi Doktor

Doctor Who Dizisinin En İyi Doctor’u David Tennant Seçildi