in ,

25 Yılın Ardından Ash Ketchum ve Pikachu Emekli Oluyor: Pokemon’un Yeni Sezonu Farklı Karakterlere Odaklanacak

Ash Ketchum 25 yıllık maceranın ardından emekli oluyor. Ünlü anime serisi Pokemon’un yeni sezonu, farklı karakterlerin maceralarını anlatacak.

Ash Ketchum Emekli Oluyor - Yeni Pokemon Animesi
- Reklam -
- Reklam -

Ash Ketchum ve Pikachu için emeklilik zamanı geldi. Dünyanın en çok kazandıran popüler kültür markalarından birisi olan Pokemon, büyük bir değişimin eşiğinde.

Video oyun ve anime sektörünün lider markalarından birisi olan Pokemon serisi, büyük bir eşiği aşmak üzere. 1997 yılından günümüze, 1.200’den fazla bölüm süren Ash Ketchum’ın Pokemon antrenörü olma serüveni artık sonlanmak üzere.

Son dönemlere dek Ash, yıllar içinde yaşadığı maceralarda en büyük başarısını Sun & Moon adlı 22. sezondaki bir şampiyonada elde etmişti. 2022 yılına gelindiğinde, Ash Ketchum anime tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonu olmayı başararak nihai hedefine ulaşmıştı.

- Reklam -

Ash’in final müsabakasında ekibinde Dragonite, Gengar, Lucario, Sirfetch’d, Dracovish ve Pikachu Pokemonları yer almıştı.

Pallet Town’dan yola çıkan genç bir çocuk olarak giriştiği macerası, bini aşkın bölümün ardından Dünya Şampiyonu olarak noktalanınca hayranlar artık karakterin yeni motivasyonunun ne olacağını sorgulamaya başlamıştı.

Ash Ketchum Emekli - Yeni Pokemon Animesi

Görünen o ki anime yapımcıları, 25 yıl boyunca kendilerine eşlik eden Ash Ketchum ve Pikachu ikilisiyle yolları ayırmaya hazırlanıyor.

Ash Ketchum Veda Ediyor: Yeni Pokemon Animesi Duyuruldu

The Pokemon Company, yayınladıkları yeni bir fragmanla Ash ve Pikachu’nun final macerasının Japonya’da 13 Ocak 2023 tarihinde başlayacak ve 11 bölümlük bir mini diziyle noktalanacağını duyurdu.

Pokémon Ultimate Journeys: The Series adını taşıyacak 11 bölümlük mini dizi, Ash’in dünya şampiyonu olduktan sonra başına gelen kısa hikâyeleri konu alacak. Sonrasında ise Pokemon serisi, Scarlet ve Violet oyunlarının kahramanları öncülüğünde yollarına yeni bir jenerasyonla devam edecek.

- Reklam -
YouTube video

(Tanıtımı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Ancak bu karar, muhtemelen Ash’in Pokemon animesindeki son görülüşü olmayacak. Orijinal animeye veda eden Misty ve Brock dahil birçok karakter, animenin sonraki bölümlerinde izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Yeni Pokemon Animesi Scarlet ve Violet Oyunlarındaki Karakterlere Odaklanacak

Scarlet ve Violet oyunlarının kız ve erkek başkarakterlerine odaklanacak yeni seri, Pokemon dünyasının Paldea bölgesinde başlayacak. Karakterler, hikâyeye “başlangıç seviyesi” ile adım atacak ve 9. nesil Pokemonlar ile yola çıkacak.

Pokemon Violet - Scarlet

Siz bu kararı nasıl karşılıyorsunuz? Pokemon’un yeni animesi, Ash Ketchum’ın boşluğunu doldurabilir mi dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    1997 yılında başladığına göre yaptığım hesaplardan yaş tutuyor, günü zaten dolmuştur. EYT yüksek ihtimal vuruyor. Hayırlı olsun Ash kardeşim, darısı başımıza. Ne bağlayacaklar aylık acaba.

  2. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    İlk 19 sezonunu izlemiştim ve o zamanlar güncele yetişmiştim. Ardından çıkan 20. Sezonda format değişmişti ve yeni bir başlangıç yapılmıştı ben de yeter bu kadar demiştim. Demek sonunda bitti ha.

    Şuraya nostalji olarak kısa bir video atayım o zaman. Bu maçın rövanşı oldu mu acaba?

    Ya da daha eski bi video da atayım. Charizard olmadan olmaz :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warhammer 40000 Dizi Uyarlaması - Henry Cavill

Henry Cavill’ın Sıradaki Projesi “Warhammer 40.000” Uyarlaması Oldu

Eğer Ben Kâbil İsem - Emre Taş

Emre Taş’ın Osmanlı Döneminde Geçen “Eğer Ben Kâbil İsem” Kitabı Okurla Buluşuyor