in

Asimov’un Vakıf Uyarlamasında Kadro Netleşiyor

Isaac Asimov’un kült bilimkurgu serisi Vakıf’tan uyarlanan Apple Tv+ dizisinin başrolleri belli oldu. Jared Harris ve Lee Pace, Foundation’da karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Vakıf
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının önemli serilerinden Isaac Asimov imzalı Vakıf (Foundation) serisi, Apple’ın yeni dijital yayıncılık markası için diziye uyarlanıyor. Apple Tv+’ta yayınlanması beklenen dizinin başrolleri için ilk haber geldi.

Jared Harris ve Lee Pace ikilisini başrolleri paylaşırken göreceğimiz dizide, oyuncuların oynayacağı roller ise henüz net olarak duyurulmadı.

Jared Harris ismi şu sıralar oldukça popüler. Kendisini en son Amazon Prime’ın Carnival Row dizisinde, HBO’nun Chernobyl’inde ve AMC’nin The Terror yapımında görmüştük. Oyuncu ayrıca Sherlock Holmes: A Game of Shadows, The Curious Case of Benjamin Button gibi filmlerde de boy göstermişti.

- Reklam -

Lee Pace ise Guardians of the Galaxy’deki Ronan ve The Hobbit: The Battle of the Five Armies’teki Thranduil rolleriyle akıllara gelebilir.

Apple Tv+’ın Netflix, Disney+, Amazon Prime ve HBO Max gibi dijital yayın servisleriyle rekabetindeki önemli kozlarından birisi olan Foundation; doğrudan serinin kitapları gözetilerek uyarlanıyor.

Vakıf Dizisi, Yaratıcı Ekibiyle Dikkat Çekiyor

David S. Goyer ve Josh Friedman ikilisi tarafından uyarlanan dizide yaratıcı ekip de oldukça dikkat çekiyor. S. Goyer’ı The Dark Knight, Man of Steel, Batman v Superman gibi çizgi roman filmlerinde senarist olarak biliyoruz. Ayrıca kendisi Da Vinci’s Demons ve FlashForward dizilerinin de yaratıcısı. Josh Friedman adını ise hayranlar Terminator: The Sarah Connor Chronicles ve Emerald City dizilerinden biliyor. Friedman aynı zamanda yakında vizyona girecek olan Terminator: Dark Fate filminin de yazarlarından birisi.

- Reklam -

David Ellison, Dana Goldberg ve Marcy Ross da dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alıyor.

1942 yılında bir kısa hikâye olarak başlayan Vakıf serisi, sonuna gittikçe yaklaşan Galaktik İmparatorluk’un egemenliği altında yaşayan, uzayın dört bir yanındaki insanların maceralarını anlatıyor.

Serinin kitapları şu sıralar dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılıyor.

Dizinin yayın tarihi henüz belli değil. Ancak Apple Tv+ platformu 1 Kasım 2019 itibarıyla yayında olacak. Bununla birlikte Vakıf dizisinden de gelecek haberlerin hızlanması bekleniyor.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for aeglos aeglos dedi ki:

    Thranduil baba yakışır.

  2. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Jared Harris’ten çok iyi Hari Seldon olur.

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Morgan Freeman çıkmasın sakın. :smiley: :smiley: :smiley:

  4. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    :joy: Morgan Freeman dizilerde oynamıyor diye biliyorum ama siyahi birini oynatabilirler. Dizide Hari Seldon ve Katır’a dokunmasınlarda geri kalan karakterler o kadar da umurumda değil.

  5. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Yahu belli mi olur. Çattt diye koyarlar adamı. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

İsveç Akademisi

İsveç Akademisi, Peter Handke’nin Nobel’ini Savundu

disney bob iger

Disney CEO’su Marvel Eleştirilerine Cevap Verdi