in

Atiye 3. Sezon ile Final Yapmaya Hazırlanıyor

Atiye 3. sezon ile final yapacak! Netflix Türkiye’nin Beren Saat ve Mehmet Günsür’lü dizisi yeni sezon onayını final haberiyle aldı.

Atiye 3. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye’nin ikinci yerli dizisi olma özelliğini taşıyan Atiye dizisi, 3. sezon ile final yapmaya hazırlanıyor. Başrollerinde Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün bulunduğu dizinin ilk sezonu Aralık 2019’da yayınlanmıştı. İkinci sezon için ise henüz çekimler başlamadı.

Dün akşam gerçekleştirilen Netflix Türkiye etkinliğinde pek çok yerli projenin duyurusu yapıldı. Türk yapımı ilk Netflix filmi Yarına Tek Bilet, yarışma programı Exatlon Challenge ve yeni Netflix orijinal dizileri açıklandı. Afşin Kum’un Sıcak Kafa uyarlaması, Şimdiki Aklım Olsaydı ve Fatma dizileri öne çıktı. Bunların yanında ise Atiye dizisinin 3. sezon onayı da vardı.

Beren Saat ve Mehmet Günsür’lü yerli Netflix dizisi Atiye, 190 ülkede yayına girmiş ve milyonlara erişme imkânı bulmuştu. Dizi, izleyicisini Göbeklitepe’nin esrarlı buluntuları arasında macera dolu bir yolculuğa davet etmişti.

- Reklam -

Atiye 2. Sezon 2020 Sonbahar’da Başlıyor

8 bölümden oluşan ilk sezon, yalnızca Türkiye’de 1.5 milyondan fazla aboneye sahip olan Netflix platformunda görücüye çıkmıştı.

Bir süredir dizinin 2. sezonu için herhangi bir resmi açıklama gelmemişti. Bunun sebebi ise henüz dizinin yeni bölümleri için çekimlerin başlamamış olmasıydı. Yapımın 2. sezonu Eylül 2020 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Atiye Netflix

Sonrası için ise henüz bir açıklama yoktu. Ancak dün akşam düzenlenen etkinlik hem Atiye’nin 3. sezon ile yola devam edeceğini hem de bu sezonun final sezonu olacağını ortaya çıkarmış oldu. Böylece dizi, olası bir iptal riskinden uzak şekilde hikâyesini bütünlüklü bir şekilde aktarma fırsatı bulacak.

Atiye Dizisinin Konusu ve Oyuncuları

Dizide Saat ve Günsür çiftine eşlik eden isimler şu şekilde: Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova, Tim Seyfi, Meral Çetinkaya, Hazal Türesan ve Cezmi Baskın.

- Reklam -

Dizinin ana kahramanı Atiye (Beren Saat) genç ve başarılı bir ressam. Ailesi ve sevgilisi Ozan (Metin Akdülger) ile İstanbul’da olağan bir hayatın içinde yaşıyor. Ancak bu düzen, dünyanın şu ana kadar bilinen en eski tapınağı olan Göbeklitepe’deki bir keşifle farklı bir boyuta taşınır.

Atiye Dizi

Arkeolog Erhan (Mehmet Günsür), Atiye’nin mistik yanını keşfeder ve kendilerini gizemli sembollerin, antik bir tapınağın, sayısız sır perdesinin içinde bir macerada bulurlar.

Şengül Boybaş’ın kaleme aldığı Dünyanın Uyanışı adlı fantastik romandan uyarlanan dizinin senaryosunu Nuran Evren Şit kaleme alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Ozan Açıktan, Gönenç Uyanık ve Ali Taner Baltacı oturuyor.

Atiye dizisi 2. sezon Eylül 2020’de Netflix’te olacak. Final sezonu olan 3. sezon için ise henüz bir tarih belirlenmiş değil.

Siz bu kararı nasıl yorumladınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Atiye 1. Sezon İncelemesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Atiye’nin 2. sezonunun giriş bölümünde dakika 10:18’de Take Your Pills posteri var. Netflix belgeseline mi gönderme acaba?

  2. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Arkadaş Türk dizisi olmasa vallahi izlenmez. Bu nedir yahu? Tamam Netflix dizilerinde bütün gizemli, mucizevi olaylara çok az tepki veriliyor ama bir insan uyandığında hayatı komple değişirse ve tanınmamış bir halde yeniden hayata başlarsa hiç mi tepki vermez? Kafayı yemez? O kadar yaşanan gizemli olayların üstüne bir de?

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Çoğu film ya da dizi ne yazık ki bu klişe ile dolu. Bu bağlamda benim kilit nokta olarak gördüğüm gerçekçilik ne yazık ki pek sağlanmıyor. Karakterlerin tepkileri ve bazı olayları anlamlandırma kabiliyeti çok mu çok saçma geliyor bana artık. İzlediğim filmlerden/dizilerden keyif alamaz oldum.

  4. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Vallahi izleyesim yok ama başladım bitirmem gerek diye izliyorum işte. 2020’nin başından beri Mr. Robot’tan başka hiçbir şeyi ağzım açık seyredemedim şöyle ağız tadıyla.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avengers: Endgame Obama Ailesi Exit West

Avengers: Endgame Yönetmenleri ile Obama Ailesi Ortak Film Yapacak

Kaosun Kalbi - Koray Sarıdoğan - Ön Okuma

Koray Sarıdoğan Yeni Fantastik Romanı Kaosun Kalbi ile Raflarda