in

Atiye – Netflix Türkiye’nin Yeni Fantastik Dizisi Yayında

Netflix Türkiye’nin Beren Saat ve Mehmet Günsür’lü yeni yerli dizisi Atiye, çevrimiçi olarak Netflix kütüphanesinde yayında.

Atiye Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye’nin uzun süredir merakla beklenen ikinci yerli yapımı Atiye (The Gift) bugün itibarıyla Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başrollerini paylaştığı Atiye dizisi, uzun bir bekleyişin ardından dijital yayın platformu Netflix’e geldi.

Hakan: Muhafız (The Protector) sonrası Netflix’in ikinci Türkiye orijinal yapımı olma özelliğini taşıyan Atiye nihayet izleyicilerle buluştu.

- Reklam -

Dijital yayın mecraları arasında popülerlik açısından zirvede olan Netflix, Türkiye yatırımlarını artırarak yoluna devam ediyor. Ülkemizde 1.5 milyondan fazla aboneye sahip olan platform Hakan: Muhafız’dan sonra hiç ara vermeden ikinci dizisi Atiye ile izleyenlerin karşısına çıktı.

Atiye Dizisinin Konusu

Beren Saat tarafından canlandırılan Atiye, genç bir ressamdır. Ailesi ve sevgili Ozanla birlikte İstanbul’da yaşamaktadır. Bütün bu düzen, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’deki yeni bir keşifle bozulmaya başlar.

Atiye Netflix

Dizide arkeolog Erhan rolüyle karşımıza çıkan Mehmet Günsür, Atiye’le Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi keşfeder. Gizemli semboller, antik tapınak, sır perdeleri derken kahramanımız kendisini fantastik bir maceranın ortasında bulur. Geçmiş, gelecek ve ruhani dünya sorgulamaya açılır.

8 bölümden oluşan Atiye’nin bölüm süreleri ortalama 45 dakika uzunluğa sahip. Dizinin birinci sezon finali ise 55 dakika süreyle dikkat çekiyor. Toplamda neredeyse 6 saatlik bir serüven bizleri bekliyor. Dizinin ikinci sezonuna dair ise henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

- Reklam -

Atiye, Bir Roman Uyarlaması

N. İpek Gökdel tarafından kaleme alınan Kara Kalem serisinden uyarlanan Hakan: Muhafız dizisinden sonra, Netflix Türkiye’nin yeni yapımı da uyarlama özelliğine sahip. Dizi, yazar Şengül Boybaş’ın Dünyanın Uyanışı adını taşıyan romanından esinlenilerek hazırlanmış.

Dizinin senaryo koltuğunda Nuran Evren Şit oturuyor. Yönetmen koltukları ise Ozan Açıktan, Gönenç Uyanık ve Ali Taner Baltacı arasında paylaştırılıyor.

Atiye Netflix

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başı çektiği dizide, kadroda yer alan diğer isimler şu şekilde: Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova, Tim Seyfi, Meral Çetinkaya, Hazal Türesan ve Cezmi Baskın.

Atiye dizisi 27 Aralık 2019 itibarıyla çevrimiçi olarak izlenebiliyor.

Peki siz diziyi izleyebildiniz mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

YouTube video


* Atiye 1. Sezon İncelemesi

* Netflix Türkiye: “RTÜK’ten Sansür Talebi Gelmedi”

Hakan: Muhafız 2. Sezon: Hayal Kırıklığı mı, Hatalar Silsilesi mi?

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OldFatGil-Galad OldFatGil-Galad dedi ki:

    Büyük bir başarı gerçekten. Sekiz bölüm boyunca hiç bir şey anlatmamayı çok iyi becermişler…

  2. Avatar for leydiandromeda leydiandromeda dedi ki:

    Kötü başlayıp ortalamanın üstünde devam etti bence. Ellerinde orjinal ve güzel bir fikir var, bu yüzden senaryo tahmin edilebilir değil, izletiyor kendini. Ama bu efsane potansiyeli çok çok iyi değerlendirdiklerini söyleyemem. Diyaloglar çok yavan, oyunculuklar da senaryoya kurban gitmiş. Türkiye’yi yansıtma tarzlarını, soundtrackleri falan baya beğendim. Aksiyon ve gerilim dozu da yerinde. Selena kıyafeti giymiş Salih Amel gibi ortaya çıkıp duran kızıl saçlı kadın olayı gibi birtakım klişeler olsa da görmezden gelinebilir. Fakat elimize çok soru verip büyük kısmını cevapsız bıraktılar, ikinci sezona saklamış olabilirler bu cevapları belki ama zaten ikinci sezonda elimizde yeni sorular olacak gibi o yüzden bu sezon “gizem” in en azından tatmin edecek kadarı çözülmeliydi diye düşünüyorum. Bir de zaman algısıyla oynayan senaryoları çok seven biri olarak dizide geçen “Belki de zaman çizgisel değildir.” repliğini biraz zorlama buldum, temayı paralel evren üzerinden yürütseler daha yerinde olur. Bir de bizim için önemli olmasa da dizi sektörümüzün reklamı açısından İngilizce çeviriye bir el atmaları lazım, gözüme batan çok basit çeviri hataları vardı. Mesela “Keçileri kaçırmışsın sen” repliğini “You’re crazy” olarak çevirmişler, tamam anlam olarak doğru fakat bu Türkçe söyleme denk gelecek bir İngilizce söylem varken (You’re nuts gibi) bu kadar basite kaçarak çevirmek niye? Diyaloglar zaten basit, çeviri ile iyice ilkokul seviyesine iniyor.
    Genel olarak beklentimin üzerindeydi, izleyip destek olmak gerektiğini düşünüyorum, böyle böyle gelişecek dizi sektörümüz.

  3. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    O çeviriler yabancılarda da aynı şekilde mi gözüküyor acaba? Denemek için de netflix izin vermiyor. Yurtdışında yaşayan birisi söylese çok güzel olur.

  4. Avatar for leydiandromeda leydiandromeda dedi ki:

    Hiç bilmiyorum açıkcası ama yabancılar için daha yetkin birileri çeviriyorsa sevinirim ya. Netflix’in gerek İngilizce-Türkçe gerek Türkçe-İngilizce olsun çevirilerinde genel bir sıkıntı görüyorum. Böyle bir platformun çevirilerinin korsan dizi sitelerindekilerden daha kötü olmaması lazım.

  5. Avatar for Ruby-Liam Ruby-Liam dedi ki:

    Benim beklentimin çok üstündeydi…
    Çünkü potansiyeli fragmandan ben görmüştüm.
    Kimisine göre berbat bir fragmandı tutmaz diyorlardı.
    Hakan muhafızdan aynısından cok beter olacak diyorlardı.
    Umarım izleyenler on yargıyı kırmıslardır…
    Tabi izlemeden yorum yapıldıysa ayıp olur güzelim diziye.
    Hele final sahnesi der susarım. İzlemeyen bence kesin pisman olur.
    Atiye dizisi iki sezon olarak gorunuyor.
    Galiba iki sezon anlasılmıs.
    Tutulursa bir ihtimal sahsi gorusum ücüncü sezon olur. :slight_smile:
    Emege saygı …
    Destek olmamız lazım.
    Katılıyorum. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Bebek Yoda Bebek Sonic

Bebek Yoda Sonrası Şimdi de Bebek Sonic Karşımızda

Babil Mitolojisi

Babil Mitolojisi Hayranlarını Sevindiren Kitap