in

Audrey Hepburn’ün Yaşamını Konu Alacak Dizide Senarist Bulundu

Hollywood ikonlarından Audrey Hepburn’ün hayatını konu alacak dizi çalışmaları devam ediyor. Dizinin senaristi The Good Wife yazarı Jacqueline Hoyt oldu.

Audrey Hepburn dizi
- Reklam -
- Reklam -

Sinema oyuncusu ve moda ikonu olan Audrey Hepburn için hazırlanan dizide çalışmalar devam ediyor. Ünlü yıldızın hayatını temel alan dizide senaryo The Good Wife yazarı Jacqueline Hoyt’a emanet edildi.

Audrey Hepburn’ün hayatıyla ilgili daha önce duyurusu yapılan dizi, oğlu Luca Dotti ile İtalyan gazeteci ve yazar Luigi Spinola’nın ortak yazdığı bir “Audrey at Home” kitabına dayanıyor.

1953 yılında vizyona giren Roman Holiday (Roma Tatili) filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını da kazanan Audrey Hepburn; 20. yüzyılın en tanınmış yüzlerinden biriydi. Çekiciliği ve zarafetiyle Sabrina, Breakfast at Tiffany’s (Çılgınlar Kraliçesi) ve My Fair Lady (Benim Tatlı Meleğim) gibi filmlerde başarılı oyunculuklar sergilemişti. Fakat şimdiye dek yaşamını konu alan bir yapım hazırlanmadı. Neyse ki bunun için de hazırlıklar başladı.

- Reklam -

Audrey dizisinin senaryosunu hazırlayacak olan Jacqueline Hoyt; CSI, The Good Wife, HBO’nun Peabody ödüllü dizisi The Leftovers ve son olarak Amazon Prime Video için Colson Whitehead’in Pulitzer Ödüllü romanı The Underground Railroad’u Barry Jenkins ile birlikte yazdı ve yapımcılığını üstlendi.

Audrey Dizisi Yayın Tarihi Henüz Açıklanmadı

Audrey Hepburn dizisi

Luca Dotti ve Luigi Spinola, birlikte yazdıkları yarı yemek kitabı olan eserde Hepburn’ün yazışmalarından alıntılar, tarifleri, yayınlanmamış aile fotoğraflarından alıntıları, anekdotları birleştirmişlerdi. 2015 yılında yayınlanan Audrey at Home, o yıl en çok satan kitap unvanını da elde etmişti.

- Reklam -

Audrey’nin sorumlu yapımcılığını Wildside CEO’su Mario Gianani ve Lorenzo Gangarossa, dizinin yaratıcısı ve yönetmeni olan Ludovica Damiani ile birlikte yapacak. Kitabın yazarları Luca Dotti ve Luigi Spinola da yönetici yapımcı olarak görev alacak. The Young Pope ve My Brilliant Friend gibi yapımların arkasındaki şirket olan Fremantle Entertainment bünyesinde hazırlanıyor. Şimdilik hangi kanalda ve hangi tarihte yayınlanacağı ise bilinmiyor.

Fremantle şirketinin başkanı Andrea Scrosati, diziyi küresel çapta bir başarı haline getirmek istediklerini ve halihazırda çalıştıkları yaratıcı ekibin de bunu yapmak için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.

Peki ya sizler Audrey Hepburn’ün hangi yapımları izlediniz? Yaşamını konu alan diziden neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman the detective Alfred Pennyworth

Batman’in İki Babası Olduğu DC Comics Tarafından Doğrulandı

House of Gucci Hakkında Bilgi Ridley Scott Yeni film

Ridley Scott’tan “Yılın Filmi”: Dev Kadrolu House of Gucci Hakkında Tüm Detaylar